ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η ναυτιλιακή εταιρεία Minerva Marine, του Ανδρέα Μαρτίνου, σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές, υπέγραψε επιστολές προθέσεων με δύο κινεζικά ναυπηγεία για τη ναυπήγηση έως και οκτώ πλοίων μεταφοράς κοντέινερ, μεταφορικής χωρητικότητας 1.800 teu.
Τα πλοία θα κατασκευαστούν στα ναυπηγεία Yangzijiang Shipbuilding και Huanghai Shipbuilding, από δύο σε κάθε ναυπηγείο με δυνατότητα κατασκευής άλλων δύο.
Τα πλοία θα λειτουργούν με συμβατικά καύσιμα και κάθε μονάδα να αναμένεται να κοστίζει μεταξύ 30 και 33 εκατομμυρίων δολαρίων και οι παραδόσεις να έχουν προγραμματιστεί μεταξύ τελών 2027 και 2028.
Η Minerva εισήλθε στον τομέα των εμπορευματοκιβωτίων το 2023 και από τα τέλη του 2024, η εταιρεία έχει επίσης παραλάβει τέσσερα σύγχρονα μεταχειρισμένα boxships, χωρητικότητας από 1.780 έως 2.430 teu,.
Διαβάστε επίσης:
Χούθι: Στη δημοσιότητα βίντεο με μέλη του πληρώματος του ελληνόκτητου πλοίου Eternity C
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ευρωαγορές: Άνοδος μετά από δυο σερί πτώσεις
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά στην περιοχή Άσσηρο – Μεγαλώνει το μέτωπο, έφθασε στην παλιά εθνική οδό
- Γεραπετρίτης VS… Ουμπέρτο Εκο, το «λόμπι» Στουρνάρα και η «Ελληνίδα» Λαγκάρντ, το μυστήριο του Στρατού και ο υπουργός με την σκυλίτσα
- Γκίντεον Σάαρ (Ισραηλινός ΥΠΕΞ): Επίσημη επίπληξη τον Ολλανδό πρέσβη
