• Ναυτιλία

    Capital Ship Management: Η νέα επικερδής κίνηση στην αγορά των τάνκερ

    Βαγγέλης Μαρινάκης, εφοπλιστής

    Βαγγέλης Μαρινάκης, εφοπλιστής


    Σε μία ακόμη κερδοφόρα κίνηση στη second hand αγορά προχώρησε η Capital Ship Management  συμφερόντων εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, εκμεταλλευόμενη την άνοδο των τιμών των τάνκερ.

    Σύμφωνα με τη ναυλομεσιτική Xclusiv Shipbrokers, προχώρησε στην πώληση δύο τάνκερ MR του στόλου της στην Tufton Oceanic Assets στην συνολική τιμή των 73 εκατ. δολαρίων.

    Πρόκειται για τα χωρητικότητας 50,000 dwt δεξαμενόπλοια Alkaios και Archon κατασκευής 2016, τα οποία είχε παραγγείλει η ναυτιλιακή του 2013 και παρέλαβε τον Μάρτιο και τον Σεπτέμβριο του 2016 αντίστοιχα.

    Σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές το κόστος τους ανήλθε σε 32,6 εκατ. δολάρια έκαστο, με την ναυτιλιακή να εξασφαλίζει από την πώληση τους κέρδη περίπου 8 εκατ. δολαρίων.

    H Capital είναι ιδιαίτερα δραστήρια στις αγοραπωλησίες πλοίων. Στις αρχές Αυγούστου, η Xclusiv Shipbrokers ανέφερε στο εβδομαδιαίο της report ότι η ναυτιλιακή πούλησε το aframax τάνκερ Aristodimos, χωρητικότητας 113,552 dwt και κατασκευής 2006, σε αγοραστές από την Κίνα έναντι 26 εκατ. δολαρίων.

    Επίσης, πριν το καλοκαίρι απέκτησε τέσσερα δεξαμενόπλοια από την ING Bank, τα οποία ανήκαν στην ρωσική ναυτιλιακή εταιρεία Sovcomflot, αλλά είχαν περιέλθει στην κατοχή της τράπεζας. Η συνολική τους αξία κατά τις πληροφορίες ανήλθαν σε 240 εκατ. δολάρια.

    Διαβάστε ακόμη:

    Γιώργος Προκοπίου: Συμφωνία sale and leaseback για τρία νεότευκτα LNG carriers του εφοπλιστή

    “Τρελά” κέρδη για τις εισηγμένες ναυτιλιακές εταιρείες στο εξάμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ