ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δικαστήριο της Μόσχας ανακοίνωσε σήμερα ότι διέταξε τη σύλληψη ερήμην του εκπροσώπου των πλατφορμών της Meta, Άντι Στόουν, για δύο μήνες εν αναμονή της δίκης για έναν αριθμό κατηγοριών που σχετίζονται με την τρομοκρατία.
Η Meta δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα του πρακτορείου Reuters να σχολιάσει το θέμα, ενώ ο Στόουν αρνήθηκε να σχολιάσει.
Η Ρωσία ενέτεινε τον πόλεμο κατά του Στόουν αφότου η Μόσχα έστειλε τον στρατό της στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022. Οι βασικές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης της Meta, Facebook και Instagram, απαγορεύθηκαν και οι δύο αμέσως μετά την έναρξη του πολέμου και η Meta κρίθηκε στη συνέχεια ένοχη για «εξτρεμιστικές δραστηριότητες» στην Ρωσία.
Το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας ξεκίνησε μια ποινική έρευνα για τον Στόουν στα τέλη του περασμένου χρόνου, χωρίς να αποκαλύψει συγκεκριμένες κατηγορίες.
Το περιφερειακό δικαστήριο του Μπασμάνι ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Στόουν κατηγορείται για «προώθηση τρομοκρατικών δραστηριοτήτων, δημόσιες εκκλήσεις για τρομοκρατικές δραστηριότητες, δημόσια δικαιολόγηση της τρομοκρατίας ή προπαγάνδισης της τρομοκρατίας και δημόσιες εκκλήσεις για εξτρεμιστικές δραστηριότητες»
Το δικαστήριο ανέφερε επίσης ότι ο Στόουν συμπεριλήφθη σε λίστα καταζητούμενων στην Ρωσία και διεθνώς.
Τον Μάρτιο του 2022 η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε ποινική έρευνα για τις «παράνομες δράσεις των υπαλλήλων της Meta» και θεώρησε ότι ο Στόουν «αγνόησε την απαγόρευση για τις εκκλήσεις για βία κατά του ρωσικού στρατού στις πλατφόρμες τους» και έτσι υποκινούσε την εξτρεμιστική δραστηριότητα.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Σπύρος Καρνέσης: Βαριά συντετριμμένος από το μακελειό στη Γλυφάδα – Η ανακοίνωση του εφοπλιστή
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Έ. Χουλιάρα (ΣΦΕΕ): Η ταχύτητα είναι η λέξη-κλειδί για να μην μένουν «κλειδωμένοι» οι βιοδείκτες στην Ογκολογία
- Μειωμένες πωλήσεις και κέρδη για τη Rolex στην Ελλάδα
- H Κίμπι και τα ελληνικά F-35, το μπλόκο στα troll, το λάθος του Ντόκου, το πρώτο στρατόπεδο για drones και η εκτίμηση για Σαμαρά
- Άβραμ Γκραντ: Από οικογένεια επιζώντων του Ολοκαυτώματος στον Αμπράμοβιτς, διάδοχος του Μουρίνιο και πλέον σύμβουλος της ΠΑΕ Άρης
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.