Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Τέλος στο ράλι των μετοχών τεχνολογίας έδωσε η ανάκαμψη των τιμών πετρελαίου, με το Brent να οδεύει προς την πρώτη ισχυρή άνοδο την εβδομάδας, την ώρα που οι επενδυτές παρακολουθούν τις διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου ΗΠΑ-Ιράν.

Ειδικότερα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) του S&P 500, σημείωναν πτώση 0.07% στις 12:45 ώρα Ελλάδος μετά την άνοδο που τροφοδοτήθηκε από την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), η οποία οδήγησε τον δείκτη σε υψηλό ενός μήνα.

1

Παράλληλα, η τιμή του αργού πετρελαίου Brent ξεπέρασε τα 102 δολάρια το βαρέλι.

Η έκρηξη ενθουσιασμού που πυροδοτήθηκε από την ισχυρή άνοδο της μετοχής της Meta, εξανεμίστηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στην Ασία.

Ο δείκτης Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε οριακή άνοδο μετά από πτώση κερδών έως και 2,3%.

Τα ευρωπαϊκά ομόλογα και τα κρατικά ομόλογα υποχωρούν, καθώς η προσοχή επέστρεψε στους πληθωριστικούς κινδύνους από το αυξημένο κόστος ενέργειας.

Το δολάριο σημείωσε μικρή μεταβολή.

«Το κλίμα παραμένει πολύ εύθραυστο, τα νέα για την Meta είναι πολύ συγκεκριμένα και από μόνα τους δεν αλλάζουν το αφήγημα της Τεχνητής Νοημοσύνης και τις ανησυχίες σχετικά με τις κεφαλαιακές δαπάνες των υπερ-επενδυτών», δήλωσε η Κάρεν Τζεόρτζες (Karen Georges), διαχειρίστρια μετοχικών κεφαλαίων στην Ecofi στο Παρίσι.

«Η τελευταία άνοδος των τιμών του πετρελαίου μπορεί επίσης να τροφοδοτήσει κάποια επιφυλακτικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημαντικές συναντήσεις

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, πρόκειται να απευθυνθεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη αργότερα σήμερα, με τους επενδυτές να παρακολουθούν μια πιθανή συνάντηση με τον Ιρανό ομόλογό του, η οποία θα μπορούσε να αποδειχθεί καθοριστική, σημειώνει το Bloomberg.

Οι επενδυτές προετοιμάζονται επίσης για τη σύνοδο κορυφής μεταξύ του Τραμπ και του Κινέζικου προέδρου Σι Τζινπίνγκ αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Αξιωματούχοι των δύο πλευρών ολοκλήρωσαν τη δεύτερη ημέρα των συνομιλιών τους στη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα, καθώς επιδιώκουν να προωθήσουν τις διαπραγματεύσεις ενόψει της επίσκεψης του Σι στις ΗΠΑ.

«Δεδομένης της αυξανόμενης γεωπολιτικής αβεβαιότητας παγκοσμίως, η διατήρηση των δύο κυρίαρχων οικονομιών του κόσμου σε άριστη κατάσταση, έχει μεγάλη σημασία», έγραψε σε σημείωμα ο Ρόμαν Ζίρουκ (Roman Ziruk), επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής συναλλάγματος στην Ebury.

Διαβάστε επίσης: 

Reuters: Σήμερα οι υπογραφές Τραμπ-Γροιλανδίας-Δανίας – Δύο νέες βάσεις για τις ΗΠΑ προβλέπει η συμφωνία

Softbank: Σε επίπεδα ρεκόρ πάνω από $20 δισ. το επενδυτικό ενδιαφέρον για τα «junk bonds»

Καύσιμα: Σε υψηλά του 2022 οι τιμές στα πρατήρια, στα 2,20 ευρώ η αμόλυβδη – Τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση