• Business

    Πρωτιά-έκπληξη στις πωλήσεις κινητών στην Ελλάδα – «Έσπασε» μια παράδοση 7 ετών


    «Έκλεψε» την πρωτιά στις πωλήσεις κινητών τηλεφώνων στη χώρα μας από την κορεάτικη Samsung, η κινεζική Huawei, σπάζοντας μια παράδοση τουλάχιστον 7 ετών.

    Αυτό συνέβη τον περασμένο Δεκέμβριο κατά τον οποίο η Huawei, σύμφωνα με τα στοιχεία της GFK, κατέγραψε μερίδιο 24,7%. Το γεγονός έχει δημιουργήσει στην ομάδα της στην Ελλάδα την προσδοκία ότι το 2018 θα είναι η πρώτη εταιρεία σε πωλήσεις για ολόκληρο το χρόνο, κατακτώντας μερίδιο 20% έναντι του 17,5% που είχε για το σύνολο του 2017 έτος κατά το οποίο σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση. Το 2015 ξεκίνησε με μερίδιο 6,6% και το 2016 πήγε στο 12,6%.

    Προηγουμένως η Huawei είχε κατακτήσει την πρώτη θέση στις πωλήσεις συσκευών σε Φιλανδία και Ισπανία και όπως σημείωσε σχετικά ο Lin Bing, Country Manager, Devices – Huawei Ελλάδος, με αφορμή την παρουσίαση ακόμα μιας συσκευής, η κινεζική εταιρεία ξεπέρασε σε μερίδιο το 20% στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και τη Σκανδιναβία και σήμερα αποτελεί έναν εκ των τριών μεγαλύτερων κατασκευαστών smartphones παγκοσμίως, καταλαμβάνοντας την 1η και τη 2η θέση σε πλήθος ευρωπαϊκών αγορών.

    Βεβαίως, η εμπορική της πολιτική χαρακτηρίζεται αρκετά «επιθετική» με σημαντικές εκπτώσεις, ειδικά τους τελευταίους μήνες του 2017.

    Εντυπωσιακή άνοδο καταγράφουν ως εκ τούτου και τα έσοδά της στην Ελλάδα από την πώληση συσκευών. Το 2017, σύμφωνα πάντα με τον Lin Bing, αυξήθηκαν με ρυθμό 40%, ενώ για φέτος η προσδοκία είναι για αύξηση 30% με 40%.

    Έρευνα στο μεταξύ που «έτρεξε» η εν λόγω εταιρεία στην Ελλάδα (όπως και σε άλλες χώρες) κατέδειξε ότι το 74% των Ελλήνων κατόχων κινητών τηλεφώνων έχει μαζί του το κινητό όταν πάει για ύπνο, το 58% το ελέγχει αμέσως μόλις ξυπνήσει και το 54% το χρησιμοποιεί αρκετές φορές κατά τη διάρκεια μιας ώρας.

    Η Huawei παρουσίασε σήμερα το νέο της κινητό, Huawei P smart, την πρώτη της mid-range συσκευή με Full View Screen.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σημαντική παρουσία της Ελλάδας στο GSMΑ Mobile World Congress 2018

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Forthnet: Ποια fund παραμένουν στη μάχη της διεκδίκησης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΟΤΕ: Ο στρατηγικός ρόλος του Οργανισμού στην ανάπτυξη του European Aviation Network



    ΣΧΟΛΙΑ