• Business

    Π. Γεωργιόπουλος: Ρευστότητα 125 εκατ. δολ. στη Genco από τους μετόχους της

    Πήτερ Γεωργιόπουλος ναυτιλία

    Πήτερ Γεωργιόπουλος, εφοπλιστής Gener8 Maritime


    Τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα υπολόγιζε η ναυτιλιακή Genco Shipping & Trading, συμφερόντων του Πήτερ Γεωργιόπουλου, η οποία στόχευε στην προσέλκυση νέων επενδυτών για να αγοράσουν τις νέες μετοχές αξίας 125 εκατ. δολαρίων που εξέδωσε και οι οποίες αποτελούσαν προϋπόθεση της εξασφάλισης ενός νέου δανείου ύψους 400 εκατ. δολαρίων που θα αναχρηματοδοτήσει το υπάρχον χρέος της εταιρείας, που ανέρχεται στα 446 εκατ. δολάρια.

    Όπως ανακοίνωσε ο εισηγμένος στη Νέα Υόρκη (στο δείκτη NYSE) ναυτιλιακός κολοσσός, οι μετοχές αυτές πέρασαν τελικά στα χέρια των τριών μεγαλύτερων μετόχων του, οι οποίοι προχώρησαν στην εξαγορά του συνόλου της έκδοσης των προνομιούχων μετοχών. Η έκδοση αυτή έγινε αφότου η Genco πήρε τέσσερις στη σειρά παρατάσεις από τους δανειστές της προκειμένου να κατορθώσει να προσελκύσει νέους επενδυτές, κάτι το οποίο όμως δε συνέβη.

    Παρά το γεγονός, ωστόσο, ότι η εταιρεία δεν κατάφερε να προσελκύσει νέους επενδυτές, η έκδοση των νέων μετοχών συνέβαλε στην ενίσχυση της μετοχής της στο ξεκίνημα της Wall Street την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, οδηγώντας τη να καταγράψει κέρδη της τάξεως του 33% και να ξεκινήσει τη διαπραγμάτευση στα 5,99 δολάρια, ενώ στις 19.40 ώρα Ελλάδος, η μετοχή της διαπραγματευόταν στα 6,34 δολάρια.

    Όπως έγραφε το mononews.gr στις 3 Οκτωβρίου, η τελευταία παράταση που έλαβε η εταιρεία θα εξέπνεε στις 7 του Οκτωβρίου 2016.

    Οι εταιρείες Centerbridge Partners, Strategic Value Partners (SVP) και Apollo Global Management, σύμφωνα με τους αρχικούς σχεδιασμούς, θα διέθεταν 62,5 εκατ. δολάρια για την εξαγορά των νέων προνομιούχων μετοχών, όμως, μετά τις τελευταίες εξελίξεις που έδειξαν αδυναμία προσέλκυσης νέων επενδυτών, οι τρεις αυτές εταιρείες θα δώσουν το σύνολο του ποσού των 125 εκατ. δολαρίων που απαιτούνται.

    Πριν από κάποιους μήνες, οι μέτοχοι της Genco είχαν εγκρίνει την έκδοση έως και 100 εκατομμυρίων προνομιούχων μετοχών, σε μια ή και περισσότερες σειρές, σύμφωνα με τους όρους που είχε θέσει το διοικητικό συμβούλιο της ναυτιλιακής.

    Ως εκ τούτου, οι εταιρείες Centerbridge Partners, Strategic Value Partners (SVP) και Apollo Global Management θα εξαγοράσουν 25,7 εκατομμύρια τεμάχια από τις νέες μετοχές σειράς Α στην τιμή των 4,85 δολαρίων, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται από την εταιρεία εάν αυτές οι προνομιούχες μετοχές θα περιέχουν μέρισμα ή κάποιο άλλο προνόμιο για τους κατόχους τους.

    Οι προνομιούχες μετοχές σειράς Α που εξέδωσε η ναυτιλιακή, σε περίπτωση που πουληθούν, αυτό θα πρέπει να γίνει στην τιμή των 4,85 δολαρίων/τεμάχιο ενώ υπάρχει η υποχρέωση να μετατραπούν σε κοινές μετοχές της Genco, με τιμή μετατροπής πάλι τα 4,85 δολάρια, γεγονός που υπόκειται σε συγκεκριμένες προσαρμογές, κατόπιν σχετικής παραλαβής και έγκρισης από τους μετόχους της Genco.

    Η ναυτιλιακή επίσης ανακοίνωσε ότι το ποσό που θα δοθεί από τους επενδυτές μπορεί να μειωθεί κατά 38,6 εκατ. ευρώ, στην περίπτωση που κατορθώσει να πουλήσει μέρος των προνομιούχων μετοχών σε ιδιωτική συμφωνία. Επιπλέον, θα εκδώσει και ένα πρόσθετο τεμάχιο στη σειρά Α αξίας 6,25 δολαρίων ως τέλος δέσμευσης για τους επενδυτές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποινική διώξη για Αν. Βγενόπουλο και Αγγ.Φράγκου – Τι απαντά ο επιχειρηματίας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι συμβαίνει με την Αγγελική Φράγκου και έχει συνεχώς προβλήματα;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

    http://www.mononews.gr/voulgaria-sto-project-tis-gastrade-tou-omilou-kopelouzou-sti-voria-ellada/80037

     



    ΣΧΟΛΙΑ