ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι πωλήσεις της πλατφόρμας X του Elon Musk αυξήθηκαν το τρίτο τρίμηνο, αλλά το κοινωνικό δίκτυο εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σημαντικά κόστη — συμπεριλαμβανομένων αυτών που σχετίζονται με την αναδιάρθρωση — καθώς ο δισεκατομμυριούχος επιχειρεί να αναστρέψει την πορεία της εταιρείας που αγόρασε έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η εταιρεία, γνωστή παλαιότερα ως Twitter, κατέγραψε έσοδα 752 εκατομμυρίων δολαρίων στο τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας αύξηση άνω του 17% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σύμφωνα με άτομα που έχουν λάβει γνώση των οικονομικών στοιχείων και ζήτησαν να παραμείνουν ανώνυμα, καθώς οι λεπτομέρειες δεν είναι δημόσιες. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα έσοδα της X ξεπερνούν τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια στο σύνολο των πρώτων εννέα μηνών του έτους.
Ωστόσο, η X έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος του έτους αντιμετωπίζοντας υψηλές δαπάνες, συμπεριλαμβανομένων χρεώσεων αναδιάρθρωσης που οδήγησαν σε καθαρές ζημίες 577,4 εκατομμυρίων δολαρίων για το τρίτο τρίμηνο, ανέφεραν οι πηγές.
Παρά το μεγάλο έλλειμμα, υπάρχουν ενδείξεις ότι η εταιρεία σταθεροποιείται μετά την αρχική περίοδο αναταραχής που είχε ως αποτέλεσμα απότομη πτώση της δραστηριότητας αμέσως μετά την εξαγορά από τον Musk. Τα Ebitda ανήλθαν σε περίπου 454 εκατομμύρια δολάρια στο τρίτο τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση 16% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η X είχε επίσης αναφέρει αύξηση εσόδων σε ετήσια βάση και για το δεύτερο τρίμηνο, όπως είχε μεταδώσει το Bloomberg News.
Εκπρόσωπος της X δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα του Bloomberg σχολιασμού.
Ιστορικά, η X αντλούσε το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της από τη διαφήμιση, αν και τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει προσπάθειες διαφοροποίησης της δραστηριότητας μέσω συνδρομών και συμφωνιών αδειοδότησης δεδομένων. Οι οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας δεν διευκρίνισαν ποιο ποσοστό των εσόδων προήλθε από διαφημίσεις. Η δραστηριότητα της X παραμένει πολύ μικρότερη σε σύγκριση με την εποχή που ο Musk απέκτησε την εταιρεία, τότε γνωστή ως Twitter, στα τέλη του 2022. Το Twitter είχε ανακοινώσει έσοδα 1,18 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο δεύτερο τρίμηνο εκείνης της χρονιάς, την τελευταία δημοσίευση αποτελεσμάτων του ως εισηγμένη εταιρεία.
Διαβάστε επίσης
Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος ανταποκρίθηκε καλά στη θεραπεία για τον καρκίνο
Ασήμι: Ισχυρές ρευστοποιήσεις μετά το ενδοσυνεδριακό ρεκόρ – Ήπια κέρδη για τον χρυσό
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δωρεά σπέρματος Δανία: 7 Κέντρα το χρησιμοποίησαν, χάθηκε ένα παιδί στην Ελλάδα, έρευνα σε εξέλιξη, τα ερωτήματα
- Ασήμι ή χρυσός; Πώς το «μέταλλο του διαβόλου» έχει ξεπεράσει σε απόδοση το ασφαλές καταφύγιο
- ΑΔΜΗΕ: Η Morgan Stanley, η Blackrock και το αίνιγμα της αύξησης κεφαλαίου – Όλες οι τελευταίες εξελίξεις
- Πώς η στροφή Τραμπ για την κάνναβη ενισχύει την Tikun Olam Ελλάδος