ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο διαγραφής κινεζικών εταιριών από τα αμερικανικά χρηματιστήρια, δήλωσαν χθες τρεις πηγές που ενημερώθηκαν για το θέμα, κίνηση που ενδέχεται να κλιμακώσει ραγδαία την ένταση στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας.
Η κίνηση αυτή θα εντασσόταν σε μια ευρύτερη προσπάθεια να περιοριστούν οι αμερικανικές επενδύσεις σε κινεζικές εταιρίες, είπαν δύο από τις πηγές. Μια από τις πηγές δήλωσε ότι η κίνηση αυτή είναι αποτέλεσμα των αυξανόμενων ανησυχιών για την ασφάλεια αναφορικά με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες.
Οι βασικοί χρηματιστηριακοί αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street σημείωσαν πτώση μετά την είδηση, που έγινε γνωστή μερικές ημέρες πριν από τους εορτασμούς για την 70ή επέτειο της Λαϊκής Δημοκρατίας την 1η Οκτωβρίου.
Οι μετοχές της Alibaba έκλεισαν με πτώση 5,15%, της JD.com υποχώρησαν κατά 5,95% και της Baidu κατά 3,67%.
Δεν ήταν σαφές πώς ακριβώς θα μπορούσε να γίνει η διαγραφή αυτή, σημειώνεται στο δημοσίευμα του Reuters.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Διάγγελμα Τραμπ για τον πόλεμο στο Ιράν (Live upd)
- Χρηματιστήριο: Ένας συν ένας λόγοι που ο MSCI έχει «αναβαθμίσει» ήδη τις ελληνικές μετοχές και η έξοδος της Jumbo
- Χρηματιστήριο: Πάνω από 600 εκατ. ευρώ καθαρές εισροές, μετά την αναβάθμιση από MSCI, STOXX και FTSE Russell
- MSCΙ: Αναβαθμίζει σε ανεπτυγμένη αγορά την Ελλάδα από τον Μάιο του 2027
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.