• Business

    BlackRock Blog: Επαναπροσδιορίζοντας την άποψή μας σχετικά με την πίστωση

    • NewsRoom


    Έχουμε υποβαθμίσει την προοπτική της πίστοληπτικης ικανότητας των ΗΠΑ σε ένα ουδέτερο επίπεδο από το υψηλό που υπήρχε καθώς έχει γίνει λιγότερο αποτελεσματική τον τελευταίο καιρό. Υπάρχουν καλύτερες προοπτικές για μετοχές σε ένα περιβάλλον σταθερής οικονομικής επέκτασης, εύκολες οικονομικές συνθήκες και ισχυρά εταιρικά κέρδη.

    Τα περιθώρια κέρδους έχουν ενισχυθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς η αναζήτηση αποδόσεων από τους επενδυτές έχει οδηγήσει τις τιμές σε υψηλότερα επίπεδα και τα ποσοστά σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Τα αμερικανικά spreads σε σχέση με τα κρατικά ομόλογα είναι τώρα στο χαμηλότερο επίπεδο των 17 ετών, όπως φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα. Όταν τα περιθώρια κέρδους είναι τόσο σφιχτά, ακόμη και ένα σχετικά μικρό selloff μπορεί να εξαλείψει το πλεονέκτημα της πίστωσης σε σχέση με τα κρατικά ομολόγα. Μία αναθεώρηση της άποψής μας σχετικά με την πίστωση των ΗΠΑ ακολουθεί την υποβάθμιση της ευρωπαϊκής πιστοληπτικής ικανότητας τον Απρίλιο. Οι στενές διαφορές των δύο αγορών και οι χαμηλές αποδόσεις αφήνουν ελάχιστα περιθώρια για μεγαλύτερη εξάπλωση, καθώς τα επιτόκια αυξάνονται σταδιακά.

    49762_BII_COTW_102317_v5_blog

    Η διαρκής παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και οι προοπτικές για τη σταδιακή εξομάλυνση της νομισματικής πολιτικής – με τον πληθωρισμό να κινείται αργά προς την κατεύθυνση της τάσης στις Η.Π.Α. – αποτελούν θετικό φόντο για τις επενδύσεις ρίσκου. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι οι μετοχές προσφέρουν ένα καλύτερο προφίλ ανταμοιβής κινδύνου σε σχέση με τις πιστώσεις, δεδομένης της δυνατότητάς τους να κερδίζουν υψηλότερα κέρδη και πιο ισορροπημένους κινδύνους. Συμπέρασμα: Η πίστωση έχει μικρή ανοδική τάση όταν υπάρχει συνεχιζόμενη οικονομική ανάπτυξη και ισχυρές μετοχές στην αγορά.

    Η ποιότητα της πίστωσης έχει επίσης διαβρωθεί εδώ και καιρό σε κάποιες περιπτώσεις. Παραδείγματος χάριν, η ποιότητα των δανειοδοτικών πράξεων που προστατεύουν τους δανειστές μειώνεται για κάποιο χρονικό διάστημα και οι “προσθήκες” – που επιτρέπουν στους εκδότες να αυξήσουν ορισμένα κέρδη και συνεπώς την πιστοληπτική τους ικανότητα – αυξάνονται.

    Συμπερασματικά, από τα παραπάνω προκύπτει ότι το ρίσκο των μετοχών συγκρούεται με την πίστωση. Παραμένουμε ουδέτεροι στην πίστωση, δεδομένης της συνεχιζόμενης ζήτησης για απόδοση και του ευνοϊκού οικονομικού σκηνικού. Αναμένουμε ότι τα επιτόκια θα κινηθούν σταδιακά υψηλότερα παγκοσμίως, οπότε έχουμε μια υποτονική στάση όσον αφορά τη διάρκεια, αλλά βλέπουμε τα μακροπρόθεσμα κρατικά ομόλογα ως χρήσιμους διαφοροποιητές χαρτοφυλακίου.

    Το κείμενο είναι του Richard Turnill BlackRock Global Chief Investment Strategist

    Πηγή: BlackRock Blog σε συνεργασία με το mononews.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ενέργεια και Χρηματοοικονομικά – Γιατί ξεχωρίζουν μεταξύ των μετοχών αξίας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: BlackRock Blog: Τρία επενδυτικά θέματα που στοχεύουν στο Q4

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: BlackRock Blog: Οι ευκαιρίες εμφανίζονται όταν οι κεντρικές τράπεζες αποκλίνουν



    ΣΧΟΛΙΑ