• Business

    Κ. Κωνσταντακόπουλος: Με το βλέμμα σε επιλεκτικές εξαγορές πλοίων η Costamare

    Κωστής Κωνσταντακόπουλος

    Κωστής Κωνσταντακόπουλος, επικεφαλής COSTAMARE


    Παράθυρο” για επιλεκτικές εξαγορές νέων πλοίων άφησε ο οικονομικός διευθυντής της ναυτιλιακής Costamare (συμφερόντων του Κ. Κωνσταντακόπουλου) Γρηγόρης Ζήκος, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, εξηγώντας πως η ανάκαμψη στην αγορά των μεταφορών εμπορευματοκιβωτίων αποτελεί μια ευκαιρία για την ανανέωση του στόλου της εταιρείας.

    Υπάρχουν σίγουρα ευκαιρίες, ειδικά σε μεταχειρισμένα πλοία”, ανέφερε ο Γ. Ζήκος, υπενθυμίζοντας πως πρόσφατα η Costamare απέκτησε τρία containerships από τη γερμανική αγορά, τα οποία έχουν ναυλωθεί από την Maersk Line για περίοδο πέντε με επτά ετών. Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως η εταιρεία θα προχωρήσει σε επιλεκτικές κινήσεις .

    Ο ίδιος δήλωσε ικανοποιημένος από την ποιότητα των συμφωνιών ναύλωσης για τα πλοία της εταιρείας, επισημαίνοντας ότι οι τιμές στην αγορά των containerships είναι ανεβασμένες τους τελευταίους μήνες, ενώ υπογράμμισε πως αυτή τη στιγμή όλα τα πλοία της Costamare απασχολούνται, σε μία περίοδο βέβαια που ούτως ή άλλων το ποσοστό των πλοίων στην αγορά των μεταφορών εμπορευματοκιβωτίων που είναι χωρίς ναύλωση βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, κάτω από το 3,5%.

    Χαρακτήρισε ακόμα θετικό στοιχείο για την αγορά το γεγονός ότι οι παραγγελίες νέων containerships παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, και τα νεότευκτα πλοία που θα παραδοθούν μέσα στο 2019 είναι λίγα.

    Να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι πριν από λίγες μέρες η στήριξη της Credit Suisse στην Costamare οδήγησε σε εντυπωσιακή άνοδο της μετοχής της, γεγονός το οποίο συνεισέφερε στα ταμεία της περί τα 88,6 εκατ. δολάρια. Ειδικότερα, ο αναλυτής Gregory Lewis της ελβετικής τράπεζας τροποποίησε τη σύστασή του για τη μετοχή της ναυτιλιακής από “underperform” σε “neutral”, βασιζόμενος στα ενθαρρυντικά σημάδια που αποδεικνύουν ότι η αγορά των μεταφορών εμπορευματοκιβωτίων έχει πλέον πιάσει «πάτο» και ότι μόνο ανοδικά μπορεί να κινηθεί στο εξής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Β. Μαρινάκης: Κάνει το μπαμ με έως και οκτώ νεότευκτα τάνκερ VLCC

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ευάγγελος Πιστιόλης: Έχει δώσει 97,5 εκατ. δολ. για νεότευκτα τάνκερ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: SHIPPING FOCUS: Πούλησε πλοίο για scrap ο Γιώργος Οικονόμου



    ΣΧΟΛΙΑ