• Business

    Κ. Κωνσταντακόπουλος: Ψάχνει μεταχειρισμένες ευκαιρίες η Costamare, με όπλο την ισχυρή ρευστότητα

    Γρηγόρης Ζήκος

    Γρηγόρης Ζήκος. CFO Costamare


    Με ρευστότητα που ξεπερνά τα 230 εκατομμύρια δολάρια, η ναυτιλιακή Costamare, συμφερόντων του εφοπλιστή Κ. Κωνσταντακόπουλου, συνεχίζει να ψάχνει για ευκαιρίες απόκτησης μεταχειρισμένων πλοίων, έχοντας ήδη αγοράσει φέτος τρία μεταχειρισμένα πλοία.

    Εμπλεκόμαστε σε πολλές συζητήσεις, είμαστε γενικά ενεργοί”, είπε ο οικονομικός διευθυντής της Costamare, Γρηγόρης Ζήκος, στη διάρκεια του conference call μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου της εταιρείας, προσθέτοντας: “Το πρώτο πράγμα που κοιτάμε σε κάθε συναλλαγή είναι να καλύψουμε τα έξοδά μας, και το δεύτερο βήμα είναι να διασφαλίσουμε επίσης ότι θα υπάρχει ένα καλό όφελος για τους μετόχους μας”.

    Αυτό που επισημαίνουν οι αναλυτές είναι ότι η Costamare είναι μία από τις λίγες εταιρείες που διαθέτουν επαρκή ρευστότητα ώστε να επεκταθούν σε περαιτέρω αγορές μεταχειρισμένων πλοίων και να εκμεταλλευθούν τις ιστορικά χαμηλές τιμές, σε μία περίοδο ανάκαμψης της αγοράς, ενώ στα συν της εταιρείας είναι και το γεγονός ότι όλα της τα πλοία έχουν εξασφαλισμένη απασχόληση.

    “Δεδομένης της βελτίωσης στις τιμές στα μεταχειρισμένα, θα αναμέναμε η εταιρεία να είναι πιο επιλεκτική, αλλά και πάλι επικεντρωμένη στην επέκταση ή την αντικατάσταση πλοίων, καθώς βρισκόμαστε ακόμα σε μία σχετικά πιο αδύναμη περίοδο για την αγορά”, σημειώνει ο αναλυτής της Stifel, Ben Nolan.

    Σημειώνεται ότι το τρίτο τρίμηνο του έτους ήταν ιδιαίτερα δραστήριο για την Costamare, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε, καθώς στη διάρκεια του τριμήνου αυτού συμφώνησε για τις ναυλώσεις 15 πλοίων της σε σημαντικά υψηλότερες τιμές. Μεταξύ αυτών, δύο σύγχρονα πλοία χωρητικότητας 11.000 teu, τα Cape Akritas (κατασκευής 2016, ναυλώθηκε από την CMA CGM για 12 μήνες) και Cape Kortia (κατασκευής 2017, ναυλώθηκε από την Evergreen για 11 με 13 μήνες).

    Η Costamare ανακοίνωσε εξάλλου κέρδη ύψους 17,2 εκατομμυρίων δολαρίων στο τρίτο τρίμηνο του 2017, με τη συνολική κερδοφορία της για το πρώτο 9μηνο του έτους να διαμορφώνεται στα 58,5 εκατομμύρια δολάρια. Τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρείας στο τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 0,16 δολάρια, οριακά πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Π. Γεωργιόπουλος: Η International Seaways του δίνει 53 εκ. δολ. για μεταχειρισμένο tanker

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατροπή! Στην Attica Group το 48,53% της Hellenic Seaways

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τρόμος εν πλω για φορτηγό πλοίο ελληνικών συμφερόντων



    ΣΧΟΛΙΑ