• Business

    Κ. Κωνσταντακόπουλος: Κερδοφορία και στο γ’ τρίμηνο 2017 για την Costamare

    Κωστής Κωνσταντακόπουλος, CEO, Costamare Inc.

    Κωστής Κωνσταντακόπουλος, CEO, Costamare Inc.


    Μία νέα πενταετή πιστωτική διευκόλυνση εξασφάλισε η ναυτιλιακή Costamare, συμφερόντων του εφοπλιστή Κ. Κωνσταντακόπουλου, η οποία θα καλύπτει το χωρητικότητας 7.470 teu πλοίο Maersk Kowloon (κατασκευής 2005), που απέκτησε νωρίτερα φέτος και είναι ναυλωμένο από τη Maersk Line για μακρά περίοδο.

    Εν τω μεταξύ, το τρίτο τρίμηνο του έτους ήταν ιδιαίτερα δραστήριο για την Costamare, που σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε , καθώς στη διάρκεια του τριμήνου αυτού, σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή της εταιρείας, Γρηγόρη Ζήκο, συμφώνησε για τις ναυλώσεις 15 πλοίων της σε σημαντικά υψηλότερες τιμές. Μεταξύ αυτών, δύο σύγχρονα πλοία χωρητικότητας 11.000 teu, τα Cape Akritas (κατασκευής 2016, ναυλώθηκε από την CMA CGM για 12 μήνες) και Cape Kortia (κατασκευής 2017, ναυλώθηκε από την Evergreen για 11 με 13 μήνες).

    Δεν έχουμε πλοία χωρίς απασχόληση”, ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Ζήκος.

    Η Costamare ανακοίνωσε εξάλλου κέρδη ύψους 17,2 εκατομμυρίων δολαρίων στο τρίτο τρίμηνο του 2017, με τη συνολική κερδοφορία της για το πρώτο 9μηνο του έτους να διαμορφώνεται στα 58,5 εκατομμύρια δολάρια. Τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρείας στο τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 0,16 δολάρια, οριακά πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών.

    Η Costamare θα διανείμει μέρισμα ύψους 0,10 δολαρίων ανά μετοχή, ωστόσο για έκτο διαδοχικό τρίμηνο η οικογένεια Κωνσταντακόπουλου, που αποτελεί τον κύριο μέτοχο της εταιρείας, επέλεξε όπως το συνηθίζει να μη λάβει μέρισμα σε ρευστό, αλλά να το επανεπενδύσει σε νέες μετοχές της Costamare.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Φίλιππος Βενετόπουλος στο Mononews: Για να πετύχεις κάτι μαγικό στη ζωή πρέπει να φέρνεις τον εαυτό σου στα όρια του

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Π. Γεωργιόπουλος: Golden deal για τον εφοπλιστή – Πουλάει VLCC για 53 εκατ. δολ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Β. Μαρινάκης: Αναβαθμίζει την Capital Product ο οίκος Moody’s



    ΣΧΟΛΙΑ