• Business

    Νέο «πραξικόπημα» Κουτσολιούτσου: Είπε «όχι» στην Επιτροπή Ελέγχου της Folli Follie

    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.

    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Επιμένει να προκαλεί η οικογένεια Κουτσολιούτσου για τις ψήφους της οποίας τινάχτηκε στον αέρα η σύνθεση της νέας Επιτροπής Ελέγχου στη Folli Follie.

    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στη σημερινή Γενική Συνέλευση καταψηφίστηκε το θέμα που αφορούσε τα νέα πρόσωπα που θα στελέχωναν την νευραλγικής σημασίας Επιτροπή Ελέγχου, στην οποία είχε προταθεί ως πρόεδρος ο Περικλής Δοντάς.

    Το «όχι» στην Επιτροπή Ελέγχου εκφράστηκε τόσο από τις ψήφους του βασικού μετόχου, Δημήτρη Κουτσολιούτσου, όσο και από αυτές του γιου του, Τζώρτζη. Με συνέπεια να αποτελέσουν την πλειοψηφούσα άποψη στη Γενική Συνέλευση.

    Αν και ακόμη δεν έχουν δημοσιοποιηθεί τα επίσημα αποτελέσματα της Γενικής Συνέλευσης, εντούτοις φαίνεται ότι με φόντο την Folli Follie δημιουργείται, για μία ακόμη φορά, ένα κενό στη σύνθεση της Επιτροπής Ελέγχου.  Με συνέπεια να απαιτηθεί πιθανότατα και νέα προσφυγή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προς το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, προκειμένου να εκδοθεί προσωρινή διαταγή για τα τρία μέλη που θα στελεχώσουν την Επιτροπή. Ωστόσο, κατά μία εκδοχή η κίνηση της εποπτικής Αρχής δεν μπορεί να γίνει προς αυτήν την κατεύθυνση, καθότι το ζήτημα της προσφυγής αφορά μέλη διοίκησης και όχι μέλη της Επιτροπής Ελέγχου. Κάτι το οποίο, βέβαια, μένει να διακριβωθεί επακριβώς στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Παραμένοντας θολό το τοπίο για την «ορφανή» Επιτροπή Ελέγχου.

    Σε κάθε περίπτωση, για μία ακόμη φορά, η οικογένεια Κουτσολιούτσου κατέδειξε ότι μπορεί να ανατρέπει, σύμφωνα με τη δική της βούληση, τα δεδομένα. Ενώ, λοιπόν, είχε αποφασιστεί δικαστικά η νέα διοίκηση με τις αλλαγές των 7 από τα συνολικά 11 μέλη του ΔΣ, αυτήν τη φορά η οικογένεια Κουτσολιούτσου προτίμησε να χτυπήσει σε ένα νέο ταμπλό, καθώς προφανώς εκεί διαπίστωσε ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να κάνει ακόμη μία ντρίμπλα. Η εξέλιξη της οποίας μένει να χαρτογραφηθεί επαρκώς το επόμενο διάστημα.

    Είναι πάντως χαρακτηριστικό ότι στη σημερινή ΓΣ ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος έδωσε, από την πλευρά του, ρεσιτάλ υποκρισίας.

    Ο γιος του υπόδικου ιδρυτή της εταιρείας, υπόδικος και ο ίδιος για σειρά αδικημάτων και μέχρι πρότινος μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, ζήτησε, με παρέμβασή του, να έχει εκτενέστερη πληροφόρηση σχετικά με τις αμοιβές των συμβούλων, αλλά και τις συναλλαγές και τις κινήσεις της εταιρείας.

    Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, όντας μέλος του ΔΣ πριν αποπεμφθεί δικαστικά τον περασμένο Δεκέμβριο, είναι προφανές ότι είχε γνώση όλων όσων συνέβαιναν. Άλλωστε, η αίτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την αλλαγή διοίκησης στην εταιρεία περιελάμβανε από τα οποία προέκυπτε η ροή πληροφόρησης που είχε εκείνος από μέλος της Επιτροπής Ελέγχου…



    ΣΧΟΛΙΑ