• Business

    Δεκτή η αίτηση για ξήλωμα της διοίκησης των Folli Follie

    folli follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Δεκτή έκανε το δικαστήριο σύμφωνα με πληροφορίες την αίτηση  της Eπιτροπής Kεφαλαιαγοράς για διορισμό προσωρινής  διοίκησης στη Folli Follie.

    Η απόφαση αυτή ανοίγει το δρόμο για την αντικατάσταση των μελών του ΔΣ και την ανασυγκρότησή του με βάση της πρόταση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

    Υπενθυμίζεται ότι η  Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στην αίτηση που κατάθεσε προτείνει να τοποθετηθεί νέο 11μελές ΔΣ, το οποίο θα αποτελείται από τα εξής μέλη:

    1. Γιώργο Σάμιο (τελεί ήδη CEO της εταιρείας)
    2. Γιώργο Ιωαννίδη (διορίσθηκε πρόσφατα μέλος του δ.σ. μετά από αίτηση της Κεφαλαιαγοράς)
    3. Δημήτρη Βαλαχή (επίσης διορίσθηκε πρόσφατα μέλος του δ.σ. μετά από αίτηση της Κεφαλαιαγοράς)
    4. Zhang G. Haοlei του Genzhu, (εκπρόσωπος του μετόχου Fosun)
    5. Μιχάλη Μοδιανό (στέλεχος επιχειρήσεων)
    6. Βασίλη Παρλαβάτζα (Οικονομολόγος)
    7. Περικλή Δοντά (πρώην μέλος δ.σ. Folli Follie)
    8. Ηλία Πεντάζο (Οικονομολόγος – πρώην μέλος δ.σ. Folli Follie)
    9. Γιώργο Σιγανίδη (Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω)
    10. Γιώργο Μομφεράτο (έμπειρο πρόσωπο σε θέματα ανασυγκρότησης επιχειρήσεων και ελεγκτικής)
    11. Στυλιανό Φράγκο του Φραγκούλη

    Όπως έγραφε νωρίτερα το mononews, η σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης αναμένεται να καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τις εξελίξεις γύρω από την προσπάθεια διάσωσης της Folli, η οποία κινείται πλέον σε τεντωμένο σχοινί μετά και την δέσμευση των 804.728 μετοχών της Dufry από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες. Το συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο αποτελεί τον βασικό πυλώνα του σχεδίου αναδιάρθρωσης της Folli, που συμφωνήθηκε με τους ομολογιούχους, με δεδομένο πως παραμένουν δεσμευμένα τα ακίνητα της εταιρείας.

    Δεν είναι τυχαίο πως χθες, η Folli ανακοίνωσε πως σκοπεύει να προσφύγει κατά της εν λόγω δέσμευσης, ώστε στη συνέχεια και εφ’ όσον εξασφαλισθούν οι απαραίτητες συγκαταθέσεις από τις συνελεύσεις των ομολογιούχων να προχωρήσει στην κατάθεση του αιτήματος για υπαγωγή στο άρθρο 106 δ του πτωχευτικού κώδικα.

    Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Folli Follie, πραγματοποιείται στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στον Άγιο Στέφανο. Να σημειωθεί ότι στη γενική συνέλευση είναι παρών και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.

    Η διοίκηση καλείται μεταξύ άλλων να δώσει εξηγήσεις στους μετόχους για τις ενέργειες που έχει αναλάβει σε σχέση «με την οικονομική και περιουσιακή κατάσταση της Εταιρείας από τις αναμορφωμένες οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2017 έως σήμερα, τις νομικές ενέργειες που έχουν γίνει από την πλευρά της Εταιρείας κατά παντός υπευθύνου, καθώς και τις ενέργειες για την εξυγίανση της Εταιρείας».

    Τα βλέμματα επικεντρώνονται και στην αντίδραση του Δ. Κουτσολιούτσου και στην στάση που θα κρατήσει στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης αν και έχει αποσύρει την πρότασή του για αλλαγή διοίκησης.

    Στο μεταξύ την ίδια ώρα ήρθαν οι πρώτες αντιδράσεις από τα μέλη του ΔΣ που αντικαταστάθηκαν. Από το περιβάλλον του Ανδρέα Κουτούπη (πρώην μέλους του ΔΣ και προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου της Folli Follie) διαρρέεται ότι θα προχωρήσει άμεσα σε αγωγή κακοδικίας κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών. Να σημειωθεί ότι ο κ Κουτούπης μιλώντας χθες σε δημοσιογράφους αμφισβήτησε τα όσα  του αποδίδονται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και δήλωσε έτοιμος να προσφύγει στη δικαιοσύνη.



    ΣΧΟΛΙΑ