• Business

    Mytilineos: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο

    • NewsRoom
    Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mytilineos

    Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mytilineos


    Άνοιξε σήμερα το βιβλίο προσφορών της Mytilineos για την έκδοση του 7ετούς διάρκειας ομολόγου 300-500 εκατ. ευρώ.

    Το βιβλίο προσφορών θα παραμείνει ανοιχτό από τις 10 το πρωί της Τρίτης έως τις 4 το απόγευμα της Πέμπτης.

    Η Mytilineos ανακοίνωσε χθες ότι το εύρος της απόδοσης το οποίο καθορίστηκε από τους Συντονιστές Κύριους Αναδόχους και εντός του οποίου οι Ειδικοί Επενδυτές θα υποβάλλουν αιτήσεις κάλυψης θα είναι 4% – 4,5%.

    Η τελική απόδοση και το επιτόκιο θα γνωστοποιηθούν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και θα δημοσιευθούν, στον διαδικτυακό τόπο της Εκδότριας και του Χ.Α., το αργότερο την επόμενη εργάσιμη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Προσφοράς, σημειώνει η σχετική ανακοίνωση.

    Τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις βάσει των οποίων θα καθορισθούν η τελική απόδοση και το Επιτόκιο περιλαμβάνουν τις συνθήκες της αγοράς ομολόγων, το ύψος της ζήτησης ανά απόδοση από Ειδικούς Επενδυτές, το πλήθος και το είδος Ειδικών Επενδυτών, το ύψος της ζήτησης από τους Ιδιώτες Επενδυτές (στον βαθμό που η τελική κατανομή προς αυτούς ξεπεράσει το ελάχιστο ποσοστό κατανομής του 30%) και το κόστος εξυπηρέτησης της ομολογιακής έκδοσης που προτίθεται να αναλάβει η Εκδότρια.

    Ενδεικτικά, εάν η ζήτηση από Ειδικούς Επενδυτές καλύψει την Έκδοση μέχρι και το ανώτατο όριο του εύρους της απόδοσης αλλά ταυτόχρονα καλύπτεται σημαντικό τμήμα της Έκδοσης σε χαμηλότερο επίπεδο απόδοσης, δύναται να επιλεγεί η χαμηλότερη απόδοση, ακόμα και αν αυτό έχει ως αποτέλεσμα μικρότερο ύψος αντληθέντων κεφαλαίων και υπό την επιφύλαξη της κάλυψης της προϋπόθεσης έκδοσης των Ομολογιών.

    Διαβάστε επίσης:

    Αττική Οδός: «Κλειδώνει» για τις 17 Ιουλίου η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών

    Αποκάλυψη για την Τράπεζα Αττικής: Τι πραγματικά έγινε με τα κόκκινα δάνεια – Επιστολή στο mononews από το Ellington Group

    Τι κρύβεται πίσω από το ράλι των Πειραιώς, Aegean, Jumbo, Intrakat, Lamda, ΟΛΠ και Ιατρικό



    ΣΧΟΛΙΑ