• ΑΓΟΡΕΣ

    Τι κρύβεται πίσω από το ράλι των Πειραιώς, Aegean, Jumbo, Intrakat, Lamda, ΟΛΠ και Ιατρικό

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Χρήστος Μεγάλου-Ευτύχιος Βασιλάκης-Απόστολος Βακάκης-Αλέξανδρος Εξάρχου-Οδυσσέας Αθανασίου-Βασίλης Αποστολόπουλος

    Χρήστος Μεγάλου-Ευτύχιος Βασιλάκης-Απόστολος Βακάκης-Αλέξανδρος Εξάρχου-Οδυσσέας Αθανασίου-Βασίλης Αποστολόπουλος


    Έλληνες ιδιώτες επενδυτές, asset management και αμοιβαία κεφάλαια χωρίς μεγάλη «βοήθεια» από το εξωτερικό παίζουν πλέον το στοίχημα ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας ποντάροντας σε μια σειρά από της μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

    Νέα ιστορικά υψηλά για την Aegean ΑΡΑΙΓ -0,98% 12,14 και το Jumbo ΜΠΕΛΑ 0,56% 28,70 με την πρώτη να ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ κεφαλαιοποίηση και όπως έγραψε χθες η στήλη Wiseman να θεωρείται από τις πιο φθηνές αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης, με τις προσδοκίες της αγοράς να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη φέτος και τη δεύτερη να διανύει μία από τις καλύτερα εμπορικές χρονιές της.

    Το Jumbo ΜΠΕΛΑ 0,56% 28,70 υπεραποδίδει, με κεφαλαιοποίηση μεγαλύτερη των 3,5 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας την τιμή στόχο των 22,7 ευρώ που δίνουν ελληνικές χρηματιστηριακές.

    Οι πωλήσεις για φέτος αναμένονται άνω του 1 δισ. ευρώ, στο 1,01 δισ. ευρώ με άνοδο 6,4% σε ετήσια βάση, με τα EBITDA να ενισχύονται 2% στα 323,8 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται στα 225,6 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 1,5%.

    Σχεδόν 60% τα κέρδη από την αρχή της χρονιάς.

    Από εκεί και πέρα μια σειρά από μετοχές κίνησαν της προσοχής των επενδυτών, σε μία συνεδρίαση, όπως η χθεσινή, που παρατηρήθηκε «συγχορδία» στην αντίδραση τόσο των τραπεζών, όσο και άλλων μετοχών από τις μικρότερου βεληνεκούς κεφαλαιοποιήσεις.

    Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το νέο υψηλό για φέτος της Πειραιώς ΠΕΙΡ 1,53% 3,98 με κλείσιμο στα 3,10 ευρώ, ή η νέα αντίδραση στην ΕΤΕ ΕΤΕ 1,85% 7,70  που παρά τον χαμηλό όγκο, μόλις 950 χιλιάδες κομμάτια έσπασε το φράγμα των 6 ευρώ.

    Τον δρόμο δείχνει η  Eurobank ΕΥΡΩΒ 1,51% 2,02 καθώς στις 20 Ιουλίου αποφασίζεται από την προγραμματισμένη γενική συνέλευση το  buyback του 1,4% που κατέχει το ΤΧΣ.

    Η χαμηλότερη τιμή είναι το 1,10 ευρώ και η ανώτερη το 1,90, ορίζοντας τη συμφωνία με το Ταμείο στα επίπεδα της μίας φοράς p/bv.

    Τέταρτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση χθες, μετά τις μετοχικές ανακατατάξεις στην Ιντρακάτ   με το χαρτί στα 385 εκατ. ευρώ κεφαλαιοποίηση και κλείσιμο σε νέα υψηλά για φέτος.

    Η διοίκηση του Αλέξανδρου Εξάρχου μοιράζει συγκινήσεις και πλέον η αγορά εστιάζει στα οικονομικά στοιχεία που θα ξεδιπλωθούν στις επόμενες ανακοινώσεις εταιρικών περιόδων.

    Πάνω από 6,3% τα κέρδη για την Lamda ΛΑΜΔΑ 2,20% 6,97  με τις προπωλήσεις στο Ελληνικό να ξεπερνούν το 1,6 δισ. ευρώ και εισπράξεις σχεδόν μισού δισ. ευρώ το 2023.

    Η μετοχή ήδη γράφει υψηλό έτους.

    Και μία συνεδρίαση ήταν αρκετή γι’ αυτό, σημειώνουν οι αναλυτές.

    Αίσθηση από το 5,78% για τον ΟΛΠ ΟΛΠ 2,06% 24,75  που έκλεισε σε νέα υψηλά 28 μηνών, με την αγορά να διαπιστώνει έστω και καθυστερημένα 68,7 εκατ. ευρώ αρνητικό δανεισμό, αλλά και καθαρά κέρδη 52,9 εκατ. ευρώ.

    Ισχυρή απόδοση χθες και για το Ιατρικό της οικογένειας Αποστολόπουλου, με τους επενδυτές να μένουν στην επιστροφή κεφαλαίου 3 λεπτών που αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα η γενική συνέλευση, τη στιγμή που για πρώτη φορά μετά από καιρό η οικογένεια Αποστολόπουλου δίνει όραμα για εξαγορές.

    Διαβάστε επίσης

    AXIA: Στα €21,20 με σύσταση αγοράς η τιμή στόχος για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

    Natixis: Η νίκη Μητσοτάκη «κλειδώνει» την επενδυτική βαθμίδα

    Deutsche Bank: Πρωταθλήτρια σε αποδόσεις η αγορά μετοχών της Αθήνας στο α’ εξάμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ