• Business

    Με ποσοστό 33,2% η BC Partners στη Forthnet -Υλοποιείται η αρχική φάση της συμφωνίας εξαγοράς

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    H BC Partners εξαγόρασε την ελληνική Pet City

    Νίκος Σταθόπουλος, Επικεφαλής της BC Partners


    Σήμερα πιθανότατα θα υπάρξει η σχετική ανακοίνωση

    Η αρχική φάση της συμφωνίας εξαγοράς της Forthnet ολοκληρώνεται (σήμερα πιθανότατα θα υπάρξει η σχετική ανακοίνωση) με την εξαγορά από την United Group Β.V., θυγατρικής της BC Partners, του 50% περίπου των Μετατρέψιμων σε μετοχές Ομολογιών (σήμερα συνολικής αξίας περίπου 50 εκατ. ευρώ) και του συνόλου των δανειακών απαιτήσεων των τραπεζών (περί τα 282 εκατ. ευρώ).

    Ο αγοραστής θα αποκτήσει περίπου το 33,2% των μετοχών της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας, εφόσον οι μετατρέψιμες ομολογίες (το 50% του συνόλου) κεφαλαιοποιηθούν μέσω της αύξησης κεφαλαίου (περίπου 25 εκατ. ευρώ) που θα ακολουθήσει. Το σύνολο των Μετατρέψιμων σε μετοχές Ομολογιών αντιστοιχούν σε περίπου 83 εκατ. μετοχές με 0,3 ευρώ ανά μετοχή.

    Τα παραπάνω θα οδηγήσουν σε μείωση του ποσοστού όλων των υπολοίπων μετόχων. Π.χ. των τραπεζών, Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank και Αττικής είναι σήμερα συνολικά 36,1% και θα διαμορφωθεί περίπου σε 24%. Μέτοχοι της Forthnet επίσης είναι η Wind η οποία κατέχει, με βάση τα τελευταία ανακοινωμένα στοιχεία, το 21,05% των μετοχών της, ο μαλτέζικος τηλεπικοινωνιακός οργανισμός Go με 14,41%, η αραβικών συμφερόντων Massar Investments με 14,42% και η Vodafone με 4,15%.

    Με βάση τη συμφωνία η United δεν θα έχει αρχικά την υποχρέωση της δημόσιας πρότασης (αυτό θα συμβεί αν το ποσοστό που θα αποκτήσει θα είναι μεγαλύτερο από 33,3%) ενώ δεν είναι γνωστό ποιες είναι οι προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

    Το ύψος του τιμήματος που θα καταβάλλει η United δεν έχει ανακοινωθεί. Πληροφορίες αναφέρουν πως για το σύνολο της συναλλαγής (όλες οι δανειακές υποχρεώσεις και οι ομολογίες συν το ποσοστό που βρίσκεται στην κατοχή των τραπεζών) θα είναι περί τα 42 εκατ. ευρώ.

    Περαιτέρω ο αγοραστής έχει δεσμευτεί να εκτιμήσει όλες τις διαθέσιμες εναλλακτικές για την ανακεφαλαιοποίηση και την ουσιαστική μείωση του χρέους της Forthnet μέσω εκτενούς κεφαλαιοποίησης του χρέους και της εισφοράς νέων κεφαλαίων. Οι ενέργειες αυτές, σύμφωνα με την United, εφόσον ολοκληρωθούν, θα εξαλείψουν το συνολικό χρέος της Forthnet και θα της δώσουν σημαντικούς επιπρόσθετους κεφαλαιακούς πόρους, που θα εξασφαλίσουν την οικονομική της σταθερότητα.

    Δεν μπορεί να γίνει ακριβής εκτίμηση για το πόσο θα διαρκέσουν οι τυπικές διαδικασίες ώστε το τιμόνι της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας να αναλάβει η United και πάντως αναμένονται με ενδιαφέρον οι πρώτες κινήσεις της στο πεδίο του ανταγωνισμού.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ