• Business

    Lamda Development: Έσοδα 1,4 δισ. από τις πωλήσεις στο Ελληνικό

    Γιάννης Γιαννακόπουλος, Τάσος Γιαννίτσης, Οδυσσέας Αθανασίου


    Σε έσοδα 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ αντιστοιχούν οι προπωλήσεις ακινήτων του Ελληνικού, τις οποίες έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα η Lamda Development.

    Σύμφωνα με όσα ανέφερε πριν από λίγο ο Οδυσσέας Αθανασίου, διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης, στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης, οι προπωλήσεις ακινήτων στον ουρανοξύστη του παράκτιου μετώπου, των condos και των 28 βιλών ανέρχονται σε 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσο που ξεπερνά τα 1,4 δισ. αν συνυπολογιστούν οι συνέργειες και οι κοινοπραξίες, όπως αυτή της Lamda με την ΤΕΜΕΣ για την πώληση των οικοπέδων που θα χτιστούν τα δύο πενταστερα ξενοδοχεία.

    Έως τις 15 Ιουνίου έχουν εισπραχθεί 274 εκατομμύρια και μέχρι τέλος του 2023 600 εκατομμύρια από αυτά τα οικιστικά προϊόντα θα είναι στους τραπεζικούς λογαριασμούς της παραχωρησιούχου.

    Έως το φθινόπωρο του 2024 η εταιρεία με τα εμπορικά στο Χρηματιστήριο

    Ο κ. Αθανασίου αναφέρθηκε επίσης στο χρονοδιάγραμμα εισαγωγής της Lamda Malls στο Χρηματιστήριο. “Η στρατηγική για την επόμενη διετία είναι η εισαγωγή των εμπορικών κέντρων σε ξεχωριστή εταιρεία στο Χρηματιστήριο. Η Lamda Malls θα περιλαμβάνει τα έξι εμπορικά κέντρα (μαζί με τα δύο υπό ανάπτυξη στο Ελληνικό) και θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο το 2024, το διάστημα μεταξύ Μαϊου – Οκτωβρίου, αναλόγως των συνθηκών“.

    Η αποπεράτωση των δύο εμπορικών της ανάπλασης θα δημιουργήσει επίσης και κεφαλαιακές υπεραξίες, σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου.

    Τα εμπορικά κέντρα αποτελούν χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας 1 δισεκατομμυρίου, ενώ πέρσι τα τέσσερα malls πέτυχαν EBΙTDA 68,6 εκατομμύρια ευρώ. Στο πρώτο τρίμηνο το EBITDA έχει αυξηθεί κατά 36% και οι πωλήσεις σημείωσαν άνοδο της τάξης του 38%, ενώ προδιαγράφεται μια “πάρα πολύ καλή χρονιά“.

    Να σημειωθεί ότι η κεφαλαιακή αξία των εμπορικών είναι 600 εκατομμύρια, ενώ η συνολική κεφαλαιοποίηση φτάνει τα 400 εκατομμύρια.

    “Η εταιρεία δε μπορούσε να δίνει μέρισμα, καθώς τα κεφάλαια κατευθύνονταν στην ανάπτυξη, επομένως θεωρούμε ότι θα έχουμε σημαντική αποτίμηση την προσεχή διετία. Ταυτοχρονα η Lamda θα μπορεί να επιστρέφει κεφάλαια στους μετόχους της”, σημείωσε ο CEO.

    Διαβάστε επίσης

    Lamda: Εγκρίθηκε το σχέδιο απορρόφησης της MC Property Management από τη Malls Management Services

    Deutsche Bank: Γιατί αναβαθμίζει Eurobank και Alpha – Τι συμβαίνει με Εθνική και Πειραιώς

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ