• Business

    Κ. Κωνσταντακόπουλος: Δημόσια προσφορά μετοχών από την Costamare


    Τα σχέδιά της για δημόσια προσφορά 12,5 εκατομμυρίων κοινών μετοχών της ανακοίνωσε η ναυτιλιακή Costamare, συμφερόντων του εφοπλιστή Κ. Κωνσταντακόπουλου, προσβλέποντας σε έσοδα που μπορεί να ξεπεράσουν και τα 100 εκατομμύρια δολάρια.

    Ειδικότερα, η Costamare ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να προχωρήσει σε δημόσια προσφορά 12.500.000 κοινών μετοχών, με τα μέλη της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου να προτίθενται να αποκτήσουν μετοχές αξίας περίπου 10 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ οι ανάδοχοι της δημόσιας προσφοράς (Morgan Stanley, Wells Fargo Securities, J.P. Morgan, Citigroup, Stifel)θα έχουν οψιόν 30 ημερών για την απόκτηση έως και 1.875.000 επιπλέον μετοχών.

    Η εταιρεία σχεδιάζει να αξιοποιήσει τα έσοδα από τη δημόσια προσφορά για κεφαλαιουχικές δαπάνες, συμπεριλαμβανομένων εξαγορών πλοίων, και για άλλους γενικούς επιχειρησιακούς σκοπούς, που ενδέχεται να περιλαμβάνουν αποπληρωμές χρέους.

    Εξάλλου, πρόσφατα ο οικονομικός διευθυντής της Costamare, Γρηγόρης Ζήκος, είχε ανοίξει ένα “παράθυρο” για επιλεκτικές εξαγορές πλοίων, επισημαίνοντας πως υπάρχουν καλές ευκαιρίες, ειδικά για μεταχειρισμένα πλοία, υπενθυμίζοντας εξάλλου πως πριν από λίγο καιρό η Costamare απέκτησε τρία containerships από τη γερμανική αγορά, τα οποία έχουν ναυλωθεί από την Maersk Line για περίοδο πέντε με επτά ετών.

    Μετά την ανακοίνωση της Costamare, η μετοχή της υποχώρησε στη διαπραγμάτευση μετά το κλείσιμο κατά 9,4%, φτάνοντας στα 7,03 δολάρια. Αν η δημόσια προσφορά γινόταν σε αυτήν την τιμή, και αν ενεργοποιούνταν όλες οι οψιόν, η εταιρεία θα συγκέντρωνε από τη διαδικασία περίπου 101 εκατομμύρια δολάρια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: SHIPPING FOCUS: Η Scorpio Tankers εξαγόρασε 10 πλοία αξίας 362,5 εκατ. δολ.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Π. Παππάς: Μειώθηκαν στο 1/3 οι ζημίες της Star Bulk μέσα σε ένα χρόνο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Α. Φράγκου: Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της Navios Holdings, παρά τις διευρυμένες ζημίες



    ΣΧΟΛΙΑ