• Business

    ΗΠΑ: Αλυσίδα φαρμακείων αποσύρει παιδικό ταλκ της Johnson & Johnson – Εντοπίστηκαν ίχνη αμίαντου

    • NewsRoom


    Η αλυσίδα φαρμακείων CVS Health Corp ανακοίνωσε απόψε ότι αποσύρει από τα ράφια της, για προληπτικούς λόγους, όλες τις συσκευασίες παιδικού ταλκ της εταιρείας Johnson & Johnson, σε συσκευασία των 600 γραμμαρίων.

    Η εταιρεία, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με χιλιάδες αγωγές για σειρά προϊόντων της, έκανε γνωστό την περασμένη εβδομάδα ότι αποσύρει περίπου 33.000 συσκευασίες παιδικής πούδρας στις Ηνωμένες Πολιτείες αφού εντοπίστηκαν ίχνη αμίαντου σε δείγματα που ελήφθησαν από ένα μπουκάλι το οποίο είχε αγοραστεί διαδικτυακά.

    Η CVS ανέφερε ότι συμμορφώνεται με την εθελοντική ανάκληση του προϊόντος και θα το αποσύρει από όλα τα καταστήματά της, καθώς και από τον εμπορικό ιστότοπό της. Οι πελάτες της που το είχαν ήδη αγοράσει θα πρέπει να σταματήσουν τη χρήση του και να το επιστρέψουν στο φαρμακείο για να αποζημιωθούν.

    Είναι η πρώτη φορά που η J&J ανακαλεί το εμβληματικό προϊόν της για πιθανή μόλυνση με αμίαντο, μια γνωστή καρκινογόνο ουσία που έχει συνδεθεί με το θανατηφόρο μεσοθηλίωμα. Είναι επίσης η πρώτη φορά που οι αμερικανικές αρχές ανακοινώνουν ότι εντόπισαν αμίαντο στο ταλκ.

    “Είναι προσωρινό – σε απάντηση στην ανάκληση που ανακοινώσαμε την περασμένη εβδομάδα και περιορίζεται στις συσκευασίες των 22 ουγγιών” (περίπου 600 γραμμάρια), ανέφερε ο εκπρόσωπος της J&J Έρνι Κνέβιτς. Η CVS “το κάνει σε όλα τα καταστήματά της επειδή δεν έχει τους πόρους (…) να ελέγξει όλους τους αριθμούς των παρτίδων… Οι άλλες συσκευασίες (άλλου μεγέθους) θα παραμείνουν στα ράφια”, πρόσθεσε.

    Μετά την ανακοίνωση η μετοχή της J&J υποχώρησε κατά περίπου 2%.

    Υπενθυμίζεται πως το 2016 η εταιρεία είχε αναγκαστεί να πληρώσει 72 εκατομμύρια δολάρια σε οικογένεια γυναίκας που πέθανε από καρκίνο λόγω της χρήσης αφρόλουτρου της εταιρείας. Παράλληλα, μελετητές στις ΗΠΑ ερευνούσαν αν το ταλκ που παράγει η εταιρεία σχετίζεται με υποθέσεις εμφάνισης καρκίνου.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



    ΣΧΟΛΙΑ