• Pharma & Health

    CVS Health: Έχασε τις προβλέψεις για κέρδη και έσοδα

    Karen S. Lynch, CEO της CVS Health

    Karen S. Lynch, CEO της CVS Health


    Η CVS Health Corp έχασε τις εκτιμήσεις της αγοράς σχετικά με τα κέρδη του πρώτου τριμήνου, με την εταιρεία να ανακοινώνει την υποβάθμιση των ετήσιων στόχων της, σε μια περίοδο που τα υψηλά ιατρικά κόστη πλήττουν τον ευρύτερο ασφαλιστικό κλάδο των ΗΠΑ.

    Ο αμερικανικός κολοσσός στο χώρο της υγειονομικής περίθαλψης μείωσε την πρόβλεψη προσαρμοσμένων κερδών ανά μετοχή για το 2024 σε 7,00 δολάρια από 8,30 δολάρια, ενώ οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών ήταν 8,28 δολάρια ανά μετοχή.

    Μετά την ανακοίνωση οι μετοχές της εταιρείας σημείωναν πτώση έως και μεγαλύτερη του 10% κατά την ηλεκτρονική προσυνεδριακή διαπραγμάτευση,

    Επιπλέον, η εταιρεία μείωσε την πρόβλεψή της για ταμειακές ροές κατά 1,5 δισ. δολάρια, στα 10,5 δισ. δολάρια.

    Ειδικότερα, η CVS ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή ύψους 1,31 δολάρια, έναντι αναμενόμενων 1,69 δολαρίων, ενώ τα έσοδα έφτασαν τα 88,44 δισ. δολάρια, χάνοντας επίσης την πρόβλεψη για 89,21 δισ. δολάρια.

    Οι αμερικανικές ασφαλιστικές εταιρείες υγείας είχαν να αντιμετωπίσουν την αύξηση του ιατρικού κόστους τα τελευταία τρίμηνα μετά την υψηλότερη ζήτηση για επεμβάσεις, ιδίως μεταξύ των ηλικιωμένων, που είχαν καθυστερήσει κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Μεγάλη υπέρβαση εσόδων στον ΕΦΚΑ

    ΕΚΤΕΡ: Νέα σύμβαση έργου ύψους 20,8 εκατ. ευρώ

    ΗΠΑ: Τα νέα μισθολόγια στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν με ταχύτερο ρυθμό από τον αναμενόμενο τον Απρίλιο



    ΣΧΟΛΙΑ