• Business

    Υellow: Πτώχευσε η 100 ετών εταιρεία μεταφορών στις ΗΠΑ

    • NewsRoom

    Darren Hawkins, CEO Yellow (Πηγή: ajot.com)


    Αίτηση για υπαγωγή σε καθεστώς πτώχευσης, υπέβαλε χθες η Yellow, μία εταιρεία φορτηγών μεταφορών σχεδόν 100 ετών στις ΗΠΑ, καθώς επιβαρύνθηκε με ένα δυσβάστακτο φορτίο χρέους, ύστερα από μια σειρά συγχωνεύσεων και πολυάριθμες διαπραγματεύσεις συμβάσεων με το συνδικάτο Teamsters.

    «Απογοητευμένη βαθιά, η Yellow ανακοινώνει ότι κλείνει μετά από σχεδόν 100 χρόνια λειτουργίας», ανέφερε ο CEO της εταιρείας,  Ντάρεν Χόκινς.

    «Αυτή είναι μια ημέρα θλίψης για τους εργαζόμενους και την αμερικανική βιομηχανία εμπορευμάτων», συμπλήρωσε.

    Το αίτημα πτώχευσης σε δικαστήριο του Ντελαγουέαρ απαριθμεί εκτιμώμενα περιουσιακά στοιχεία και υποχρεώσεις ύψους 1 δισ. έως 10 δισ. δολαρίων, με πάνω από 100.000 πιστωτές.

    Η Yellow, που παλαιότερα ονομαζόταν YRC Worldwide, αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες μεταφορών φορτηγών και βασικός παίκτης στο τμήμα των μεταφορών που μεταφέρει φορτίο για πολλούς πελάτες με ένα μόνο φορτηγό.

    Η Walmart και η Home Depot, κατασκευαστές και η Uber Freight, βρίσκονται ανάμεσα  στους πελάτες της, ωστόσο, ορισμένοι έχουν διακόψει τις αποστολές, λόγω φόβων για πτώχευσή της Yellow.

    Σημειώνεται ότι η αίτηση χρεοκοπίας της Yellow έρχεται μετά την ανακοίνωση του συνδικάτου εργαζομένων Teamsters στα τέλη του περασμένου μήνα για παύση δραστηριοτήτων την εταιρείας.

    Πηγή: cnn.com 

    Διαβάστε επίσης: 

    Saudi Aramco: Βουτιά στα κέρδη κατά 38% το β’ τρίμηνο

    Toshiba: Την Τρίτη η προσφορά εξαγοράς των $14 δισ.

    Διευκρινίσεις από την Quest: Συμμετέχει στη διαδικασία εξαγοράς της Κωτσόβολος



    ΣΧΟΛΙΑ