• Business

    Toshiba: Την Τρίτη η προσφορά εξαγοράς των $14 δισ.

    • NewsRoom
    Toshiba CEO, Taro Shimada

    Toshiba CEO, Taro Shimada


    Αύριο Τρίτη 8 Αυγούστου, θα ανακοινωθεί η αναμενόμενη προσφορά 14 δισ. δολαρίων, για την εξαγορά της Toshiba από ιαπωνικό fund, με επικεφαλής την κοινοπραξία JIP (Japan Industrial Partners).

    Υπενθυμίζεται ότι αρχικά είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στα τέλη Ιουλίου, ωστόσο, αναβλήθηκε λόγω καθυστέρησης από τις ρυθμιστικές αρχές.

    Θα ολοκληρωθεί στις 20 Σεπτεμβρίου.

    Το διοικητικό συμβούλιο της Toshiba ανέφερε αρχικά ότι η τιμή προσφοράς των 4.620 γεν ανά μετοχή ήταν πολύ χαμηλή για να συστήσει στους μετόχους να πουλήσουν τις μετοχές τους, αλλά αργότερα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η τιμή ήταν “δίκαιη”, χωρίς προοπτικές υψηλότερης ή ανταγωνιστικής προσφοράς και με δυσμενείς οικονομικές συνθήκες.

    Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα, ορισμένοι ακτιβιστές μέτοχοι, αν και δεν είναι ικανοποιημένοι με την τιμή, έχουν δυσανασχετήσει με τις πολυετείς διαμάχες με την εταιρεία και επιθυμούν να αποχωρήσουν.

    Την ίδια στιγμή, πολλοί από τους επενδυτές είναι μακροχρόνιοι εταίροι της Toshiba και επιθυμούν να διατηρήσουν τους δεσμούς τους με την εταιρεία μετά την εξαγορά.

    Το σχέδιο εξαγοράς, εάν πετύχει, θα επιτρέψει στην Toshiba να διακόψει τους δεσμούς με ακτιβιστές μετόχους του εξωτερικού που αναζητούν βραχυπρόθεσμες αποδόσεις μετόχων και να ξαναχτίσει την επιχείρησή της κάτω από μια πιο σταθερή βάση μετόχων, δηλώνει η εταιρεία.

    Σημειώνεται ότι στη συμφωνία θα συμμετάσχουν περίπου 20 ιαπωνικές εταιρείες.

    Στους βασικούς συμμετέχοντες είναι η εταιρεία κατασκευής τσιπ Rohm, που θα βάλει 300 δισ. γιεν και η εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Orix, με συμμετοχή 200 δισ. γιεν.

    Πηγή: Reuters 

    Διαβάστε επίσης: 

    Έλον Μασκ: Προβλήματα υγείας λίγο πριν τη «μονομαχία σε κλουβί» με τον Ζούκερμπεργκ

    Νίκος Γουλανδρής: 40 χρόνια από τον θάνατο του εμβληματικού εφοπλιστή και προέδρου του Ολυμπιακού

    Toshiba: Τον Αύγουστο η διαδικασία εξαγοράς ύψους $15 δισ.



    ΣΧΟΛΙΑ