• Business

    Saudi Aramco: Βουτιά στα κέρδη κατά 38% το β’ τρίμηνο

    • NewsRoom
    Amin Nasser, CEO Saudi Aramco

    Amin Nasser, CEO Saudi Aramco


    Καθαρά κέρδη στα 112,81 δισεκατομμυρίων ριάλ (30,07 δισεκατομμυρίων δολαρίων) ανακοίνωσε για το β’ τρίμηνο ο σαουδαραβικός κρατικός πετρελαϊκός κολοσσός Saudi Aramco.

    Τα καθαρά κέρδη ήταν κατά 38% μειωμένα σε σχέση με τα κέρδη του αντίστοιχου τριμήνου πέρσι, τα οποία είχαν ανέλθει στα 48,4 δις. δολάρια.

    Ωστόσο, τα κέρδη του τριμήνου ήταν ελαφρώς υψηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών που εκτιμούσαν ότι θα είναι 29,8 δισ. δολάρια σε δημοσκόπηση που διενήργησε η Aramco.

    Ακόμη, η εταιρεία ανακοίνωσε μέρισμα λίγο πάνω από 19,51 δισ. δολάρια για το β’ τρίμηνο, περίπου στα ίδια επίπεδα με τη διανομή του α’ τριμήνου.

    Σύμφωνα με αναλυτές, αυτή είναι η συνολική τάση του κλάδου φέτος, ενώ ειδικότερα όσον αφορά την Aramco συνυπολογίζεται και η μείωση της παραγωγής.

    Υπενθυμίζεται ακόμη ότι η Σαουδική Αραβία παρέτεινε την Πέμπτη την εθελοντική μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως έως το τέλος Σεπτεμβρίου, διατηρώντας ανοιχτό το ενδεχόμενο και για επέκταση αυτής της παράτασης.

    Η Ρωσία από την άλλη, αποφάσισε να μειώσει τις εξαγωγές πετρελαίου κατά 300.000 βαρέλια ημερησίως τον Σεπτέμβριο.

    Διαβάστε επίσης: 

    Πετρέλαιο: Εκτοξεύτηκαν 20% οι τιμές για 6η εβδομάδα

    Toshiba: Την Τρίτη η προσφορά εξαγοράς των $14 δισ.

    Διευκρινίσεις από την Quest: Συμμετέχει στη διαδικασία εξαγοράς της Κωτσόβολος



    ΣΧΟΛΙΑ