• Business

    Γιάννης Μητρόπουλος (Φυσικό Αέριο): Ρεκόρ νέων πελατών – Δίνουμε έμφαση στις καλές τιμές

    Γιάννης Μητρόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Φυσικό Αέριο ΕΕΕ

    Γιάννης Μητρόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Φυσικό Αέριο ΕΕΕ


    Ρεκόρ νέων πελατών παρουσίασε το 2023 η «Φυσικό Αέριο ΕΕΕ», θυγατρική της ΔΕΠΑ Εμπορίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε χθες ο κ. Γιάννης Μητρόπουλος, Γενικός Διευθυντής της εταιρείας.

    Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα στοιχεία της ΡΑΑΕΥ και των Διαχειριστών Δικτύων Αερίου κατάφερε να αυξήσει την πελατειακή βάση κατά 34.722 συνδέσεις συνολικά σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο, ξεπερνώντας όλο τον ανταγωνισμό.

    Σε επίπεδο οικονομικών αποτελεσμάτων, για το σύνολο της χρήσης του 2023 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε €584 εκατ. ενώ ανακοινώθηκαν καθαρά κέρδη €32 εκατ.

    Ωστόσο τόνισε, ο επικεφαλής της εταιρείας, ότι ακόμη δεν έχει πληρωθεί η έκτακτη εισφορά, για την οποία η εταιρεία έχει κάνει πρόβλεψη 10 εκ. ευρώ για την τριετία 2021,2022 και 2023.

    Από την άλλη πλευρά σημείωσε ότι δεν έχουν πληρωθεί στις εταιρείες ενέργειας τα ΥΚΩ από το καλοκαίρι το 2023, οφειλές που ανέρχονται όπως είπε για την εταιρεία στο ύψος της έκτακτης εισφοράς.

    Ταυτόχρονα η εταιρεία αυξάνει συστηματικά κάθε χρόνο την πελατειακή της βάση, φθάνοντας σήμερα στα 600.000 νοικοκυριά και 20.000 επιχειρήσεις. Το μερίδιο της εταιρείας ανέρχεται στην ενέργεια σε 3,2% στην χαμηλή τάση και 7,25 στη μέση τάση.

    Όπως τόνισε ο κ. Μητρόπολος ενδεικτικό της εμπιστοσύνης και του σεβασμού που επιδεικνύει η εταιρεία στους καταναλωτές είναι ότι 9 στους 10 πελάτες της δηλώνουν ότι θα σύστηναν ανεπιφύλακτα την εταιρεία ως πάροχο υπηρεσιών ενέργειας. Γεγονός που συνηγορεί και τη σημαντική αύξηση της πελατειακή της βάσης σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο, η οποία έχει τριπλασιαστεί από το 2017.

    Τιμές ενέργειας

    Σχολιάζοντας την πορεία των τιμών ενέργειας, σημείωσε ότι πλέον είναι πολύ δύσκολο να γίνε εκτίμηση για την τάση, καθώς επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες. Όπως είπε ο Απρίλιος κλείνει με μ.ο. για την τιμή χονδρεμπορικής στα 60 ευρώ/ MWh από 63 ευρώ/ Mwh τον Μάρτιο.

    Η μεγάλη διείσδυση των ΑΠΕ και οι μηδενικές τιμές που παρουσιάζονται κάποιες μέρες, πιέζουν πτωτικά τις τιμές, όμως οποιαδήποτε έκτακτη κατάσταση μπορεί να επηρεάσει την τιμή χονδρεμπορικής.

    Έφερε για παράδειγμα το κρύο στη Γερμανία που αύξησε την τιμή της ενέργειας τον Απρίλιο για λίγες ημέρες κάτι που αν δεν είχε συμβεί η τιμή χονδρεμπορικής τον Απρίλιο θα ήταν στα 50 ευρώ / Mwh.

    Σχετικά με τα κόστη που προκύπτουν από το Συντελεστή Κανονικοποίησης, σημείωσε, ότι δεν μπορούν να προβλεφθούν, και ότι είναι ανάγκη να ξαναγίνει μελέτη απωλειών συστήματος, αφού τα στοιχεία που σήμερα χρησιμοποιούνται είναι του 2020.

    Όσον αφορά τα τιμολόγιά της, σημείωσε ότι πολιτική της εταιρείας είναι να εξασφαλίζει εξίσου καλές τιμές στο πράσινο και το κίτρινο τιμολόγιο, μειώνοντας τις τιμές ανάλογα με το κόστος της ενέργειας.

    Φυσικό αέριο

    Όσον αφορά την τιμή του φυσικού αερίου, σημείωσε ότι δεν θα πέσει κάτω από τα 30 ευρώ, λόγω των γεωπολιτικών.

    Ο κ. Μητρόπουλος παρέθεσε στοιχεία που επιβεβαιώνουν τον διαχρονικά ανταγωνιστικό χαρακτήρα του φυσικού αερίου ως αγαθό, με υψηλά ποσοστά εξοικονόμησης που αγγίζουν το 50% για τους οικιακούς καταναλωτές και το 64% για τις επιχειρήσεις.

    «Για ακόμα μια χρονιά αποδεικνύουμε έμπρακτα την προσήλωσή μας στο αξιακό τρίπτυχο: Εμπιστοσύνη, Συνέπεια, Σεβασμός στις ανάγκες του καταναλωτή. Από το 2017, χάρις την εμπιστοσύνη των πελατών καταγράφουμε διαρκώς θετικό πρόσημο τόσο στην ανάπτυξή μας τριπλασιάζοντας την πελατειακή μας βάση όσο και στα οικονομικά μας αποτελέσματα, προσφέροντας σημαντική αξία στην Μέτοχό μας. Συνεχίζουμε να είμαστε πιστοί στο όραμά μας για να κάνουμε κάθε επαφή των πελατών μας μια μοναδική εμπειρία, προσφέροντας ιδιαίτερα ανταγωνιστικά προϊόντα και καινοτόμες υπηρεσίες που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητρόπουλος.

    Διαβάστε επίσης:

    ΔΕΗ: Επενδυτικό κάλεσμα Στάσση στις ΗΠΑ- Ζητεί στήριξη των Αμερικανών για την επέκταση στη Ν.Α. Ευρώπη

    Zdeněk Sobotka (SOLEK): Γιατί πρέπει να αλλάξει η τιμολόγηση ενέργειας – Επενδύουμε σε υβριδικά έργα και αποθήκευση στην Ελλάδα

    Γιατί Τιτάν και Cenergy επενδύουν πάνω από 500 εκατ. ευρώ στις ΗΠΑ



    ΣΧΟΛΙΑ