• Τι συμβαίνει σε ΕΛΠΕ, ΜΥΤΙΛ και Intracom, η άνετη Τσέτη, το ρεζίλι του Harry Vafias, Μητρόπουλος vs Zanninotti, τι τρέχει με τη Γιάννα, τo hot party του Elliot και το ζεϊμπέκικο του Φειδάκη (φωτό)

    Δεν ξέρω εάν ο «πολύς» Χάρης ή αλλιώς ο dirty Χάρης Βαφειάς είναι κάλος ως Dragon στο show του ΑΝΤ1. Αυτό που ξέρω είναι ότι για μια ακόμα φορά ο Ελληνάρας εφοπλιστής έχει γίνει «λίγο ρόμπα» στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

    Wiseman
    image
    Wiseman

    Περιεχόμενα

    Χρηματιστήριο: Ευτυχώς δεν πάθαμε και τίποτε…

    Αγαπητοί αναγνώστες, χρηματιστές έλεγαν χθες μετά τη λήξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.) «ευτυχώς που δεν πάθαμε και τίποτε».

    Διότι με την πτωτική ορμή που είχε από την αρχή ο Γενικός Δείκτης, τελικά η πτώση 0,71% ήταν το μη χείρον βέλτιστον και αφετηρία για κάτι καλύτερο.

    Για ακόμη μια φορά η Λεωφόρος Αθηνών… αυτονομήθηκε από τις ξένες αγορές, αλλά αυτή τη φορά με αρνητικά χαρακτηριστικά.

    Ενώ δηλαδή η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ δεν άγγιξε τα ξένα χρηματιστήρια και δεν επιβεβαίωσε τις Κασσάνδρες για άνοδο του πετρελαίου πάνω από τα 100 δολάρια, στο ελληνικό χρηματιστήριο είδαμε αρχικά κινήσεις πανικού, στη συνέχεια «μάζεμα» της ζημιάς, έπειτα ξανά μεγάλη υποχώρηση και τελικά η μικρότερη δυνατή ζημιά.

    Τι σας έγραφα χθες για roller coaster;

    Αυτό ακριβώς.

    Το τρενάκι του τρόμου, με τα πάνω του και τα κάτω του.

    Αντίσταση κράτησαν η Σαράντης ΣΑΡ 1,36% 11,94 που έκλεισε στο +1,7%, Jumbo ΜΠΕΛΑ 1,81% 29,22 +1,06%, EΛΠΕ ΕΛΠΕ -1,67% 8,24 +1,1% και Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -1,15% 2,59 +1,63%.

    Από τις τράπεζες, στην ΕΤΕ ΕΤΕ -0,39% 7,67 οι μεγαλύτερες απώλειες κατά 2,2%, στα 7,21 ευρώ με περισσότερα από 3 εκατ. κομμάτια.

    Πτώση 1,25% για την Alpha ΑΛΦΑ -1,82% 1,62 στο 1,575 ευρώ και 6,4 εκατ. τεμάχια, -1,14% η Eurobank ΕΥΡΩΒ -0,50% 2,01 στο 1,829 ευρώ με 5,6 εκατ. τεμάχια και περιορισμός των απωλειών στην Πειραιώς ΠΕΙΡ -2,01% 3,90 που μαζεύτηκε από τα 3,71 στα 3,794 ευρώ και όγκο 6,59 εκατ. κομμάτια.

    Πιέσεις 2,71% στην Aegean, ΑΡΑΙΓ 1,81% 12,36 στα 11,83 ευρώ με 203 χιλιάδες κομμάτια, απώλειες 2,67% για τη ΔΕΗ ΔΕΗ -1,22% 11,34 στα 11,32 ευρώ και 877 χιλιάδες όγκο, οριακή υποχώρηση για τον Μυτιληναίο.

     

    Οι Ελληνάρες πουλούσαν, οι ξένοι κοιτούσαν

    Πάμε τώρα να δούμε ποιες μετοχές έκαναν τη διαφορά.

    Ελλάκτωρ, ΕΛΠΕ, Τιτάν, Μπέλα.

    Ειδικά στα ΕΛΠΕ, οι πηγές μου αναφέρουν ότι υπήρχε έντονο ενδιαφέρον από μεγάλα funds του εξωτερικού.

    Δηλαδή τα εγχώρια συστήματα χθες δεν ασχολήθηκαν με τη μετοχή, η οποία έκλεισε με κέρδη 1,11% στα 8,23 ευρώ και όγκο συναλλαγών 485.000 χαρτιά.

    Από τις μετοχές που τις τελευταίες εβδομάδες έχουν ταλαιπωρηθεί, καθώς έχουν βουτήξει από τα 4 ευρώ στα 3,31 είναι η Intracom.

    Ήδη η μετοχή έχει αρνητική απόδοσή από τις αρχές του έτους 2,8%.

    Χθες λοιπόν οι ειδικοί μου είπαν ότι τοποθετήθηκε το smart money.

    Περιμένω να δω εάν επιβεβαιωθούν τις επόμενες εβδομάδες, καθώς η μετοχή έχει περίεργη συμπεριφορά και έχει υποχωρήσει σε επικίνδυνα  επίπεδα.

     

    Mytilineos: ;;;;;;;;;;;;;

    Μα είναι δυνατόν η Mytilineos να ολοκληρώσει τη συνεδρίαση με αρνητικό πρόσημο και να «κλείσει» στα 35,54 ευρώ, με όγκο 323.000 μετοχές;

    Και όμως χθες οι φίλοι της μετοχής αιφνιδιάστηκαν.

    Καθώς μετά τα εξαιρετικά νέα της Πέμπτης και της Παρασκευής (συνέργειες με την ΔΕΗ και η διπλή εισαγωγή στον FTSE 100 στο Λονδίνο) και τη χθεσινή έκθεση της Eurobank που της δίνει τιμή-στόχο τα 48,40 ευρώ, εν τούτοις έκλεισε με αρνητικό πρόσημο.

    Η Eurobank Equities και ο Νίκος Αθανασούλιας τοποθετούν τη μετοχή της Mytilineos στις κορυφαίες επιλογές τους με σύσταση αγορά και αύξηση της τιμής στόχου στα €48,40 από €45,20 πριν, με τον καταλύτη να είναι η νέα συμφωνία με τη ΔΕΗ.

    «Εκτιμώντας τον αντίκτυπο της συμφωνίας με τη ΔΕΗ και την αλλαγή της δυναμικής σε όλους τους τομείς, αυξήσαμε το EBITDA για τα έτη 2024-2026 κατά 4% με 6%, προβλέποντας τώρα ανάπτυξη 13% για φέτος και 9% για το 2025. Ως εκ τούτου, αυξάνουμε το στόχο στα €48,4, επαναλαμβάνοντας της μετοχή ως μία από τις κορυφαίες επιλογές μας στην Ελλάδα.

    Η τιμή στόχος τοποθετεί τη μετοχή σε αποτίμηση 7,4 φορές τον fwd δείκτη EV/EBITDA ενός έτους, δηλαδή μικρό premium έναντι της μικτής ομάδας ομολόγων, το οποίο δικαιολογείται κατά την άποψή μας από το ανώτερο αναπτυξιακό προφίλ του Ομίλου και την αυξανόμενη κλίση σε τομείς που δικαιολογούν υψηλότερους πολλαπλασιαστές (ΑΠΕ 35% του EBITDA το 2026)», υποστηρίζει ο αναλυτής της Eurobank Equities.

    Η χρηματιστηριακή εξυμνεί τις παρελθούσες εντυπωσιακές επιδόσεις της Mytilineos, την απρόσβλητη από τους κινδύνους ανάπτυξή της και τους περισσότερους καταλύτες ανόδου που βρίσκονται μπροστά.

    «Τα τελευταία δύο χρόνια η Mytilineos έχει παρουσιάσει εντυπωσιακά αποτελέσματα, αξιοποιώντας τις συνέργειες που προκύπτουν από το καθετοποιημένο μοντέλο.»

     

    Βαφειάς: Το νέο ρεζίλι του dirty Harry

    Δεν ξέρω εάν ο «πολύς» Χάρης ή αλλιώς ο dirty Χάρης Βαφειάς είναι κάλος ως Dragon στο show του ΑΝΤ1.

    Αυτό που ξέρω είναι ότι για μια ακόμα φορά ο Ελληνάρας εφοπλιστής έχει γίνει «λίγο ρόμπα» στο αμερικανικό χρηματιστήριο, τόσο που οι σοβαροί, μάλλον «χασκογελάν» με τις επιχειρηματικές του ενέργειες.

    Εκεί δηλαδή που παίζουν μπάλα τα μεγάλα παιδιά και όχι στην τηλεόραση που μας το «παίζει» μάγκας και τρανός.

    Λοιπόν πρέπει να σας πω ότι ενώ τον υποχρέωσαν οι αρχές του NASDAQ να προχωρήσει reverse split της εταιρείας του C3is την πρώτη ημέρα της διαπραγμάτευσης σημείωσε μια ωραία βουτιά 35%.

    Στη συνέχεια και χθες στις 20:07 ώρα Ελλάδος η μετοχή υποχωρούσε κατά 20% με αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται στα 1,51 δολάρια.

    Έτσι όπως πάει η μετοχή θα ξανακυλήσει στο 1 δολάριο.

    Επίσης η ναυτιλιακή C3is Inc του Χάρη Βαφειά, θα προσθέσει ένα πλοίο στο στόλο της, το οποίο θα εξαγοράσει από την ιδιωτική εταιρεία του εφοπλιστή, Brave Maritime.

    Πρόκειται για το χωρητικότητας 33,664 dwt handysize Eco Spitfire το οποίο κατασκευάστηκε το 2012, ενώ το κόστος της συναλλαγής θα ανέλθει στα 16,19 εκατ. δολάρια.

    Η εισηγμένη στον Nasdaq C3is Inc θα πληρώσει το 10% του ποσού εντός του Απριλίου, ενώ το υπόλοιπο θα καταβληθεί μέχρι τις 10 Απριλίου του 2025.

    Το πλοίο βρίσκεται σε χρονοναύλωση η οποία θα λήξει στις αρχές Μαΐου του τρέχοντος έτους.

    Σημειώνεται ότι η Brave Maritime της οικογένειας Βαφειά είχε εξαγοράσει το συγκεκριμένο bulker τον Μάρτιο του 2021 στην τιμή των 10,5 εκατ. δολαρίων.

    Αυτό το τελευταίο για να μην με πείτε εμπαθή το αφήνω ασχολίαστο…

     

    Τράπεζες: Συν 25% στις τιμές στόχους δίνει η Alpha Finance

    Αύξηση κατά 25% στις τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες, δίνει η Alpha Finance, μια ανάλυση που έρχεται να προστεθεί σε εκείνες που λένε ότι τα τραπεζικά χαρτιά είναι υποτιμημένα στο ταμπλό.

    Για την Eurobank, που προτείνει βασικά η Alpha Finance, η τιμή στόχος είναι τα 2,45 ευρώ.

    Εξακολουθούν να βλέπουν αξιοπρεπή επίπεδα ανόδου για την Τράπεζα Πειραιώς με τιμή στόχο τα €4,90 και σύσταση αγοράς λόγω του ελκυστικού συνδυασμού κερδοφορίας και αποτίμησης.

    Για την Εθνική Τράπεζα δίνουν τιμή στόχο τα €9,10 με σύσταση αγοράς δεδομένης της ισχυρής κερδοφορίας και του πλεονάζοντος κεφαλαίου.

    Οι αναλυτές κοιτάζουν ψηλά εξαιτίας των εξαιρετικών θεμελιωδών μεγεθών και των μερισμάτων που έχουν ανακοινωθεί.

    «Οι αναμενόμενες ανακοινώσεις για την καταβολή μερίσματος για πρώτη φορά μετά από περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια θα σηματοδοτήσουν την επιστροφή τους στην κανονικότητα», αναφέρει η Alpha Finance.

     

    Οι πόλεμοι, ο Στουρνάρας και οι επιπτώσεις

    Στις 26 Μαρτίου το mononews δημοσίευε αποκλειστική συνέντευξη του διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα στη δημοσιογράφο Έφη Καραγεώργου.

    Στην ερώτηση τι μπορεί να φοβάται η Ελλάδα και ποιοι είναι οι εξωγενείς κίνδυνοι, ο διοικητής τονίζει: «Οι πόλεμοι. Έχουμε πόλεμο στη γειτονιά μας στην Ουκρανία, στη Μέση Ανατολή, έχουμε εντάσεις μεταξύ Αμερικής και Κίνας.

    Αυτή η ένταση έχει κόστος, σύμφωνα με το ΔΝΤ το κόστος είναι  7 τρις δολάρια, το 7% του παγκόσμιου ΑΕΠ.

    Αυτό είναι το κόστος μόνο από τα γεωπολιτικά και τον πόλεμο εμπορίου που έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια δυστυχώς και οδηγούν σε μείωση του ρυθμού ανάπτυξης και αύξησης των τιμών, δημιουργούνται δηλαδή πιέσεις στασιμοπληθωριστικές.

    Και την ίδια ώρα ο κόσμος αποτραβιέται από την παγκοσμιοποίηση και οδηγούμαστε σε μείωση της ευημερίας παγκόσμια».

    Είχε μάλιστα ζητήσει, «μαξιλαράκια ασφαλείας» και για την οικονομία και για τις τράπεζες.

    Εντάξει, στους Δελφούς πήγε, αλλά Πυθία δεν είναι, αλλά πέτυχε (δυστυχώς) στις προβλέψεις του.

    Και οι πόλεμοι είναι εδώ.

    Οπότε, μην αποκλείετε έκρηξη του πληθωρισμού κι επομένως αναβολή της μείωσης των επιτοκίων που κάποιοι προεξοφλούσαν για τον Ιούνιο.

     

    Ο Κωνσταντέλλος, ο Στασινός, ο γαμπρός κι… ο πεθερός

    Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στη διαμάχη των Δήμων της Περιφέρειας Αττικής με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και το ΤΕΕ για το μπλόκο στην έκδοση αδειών για τα ακίνητα που κάνουν χρήση του ΝΟΚ.

    Πλέον η μάχη έχει ανάψει για τα καλά και ο πρωτεργάτης της αντίστασης που δεν είναι άλλος από τον Δήμαρχο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, αναδεικνύει και άλλη μία πτυχή με την εμμονή του Προέδρου του ΤΕΕ, Γιώργου Στασινού, να μη δέχεται τις αποφάσεις των Δήμων και να επιτρέπει με αυτό τον τρόπο τον κατασκευαστικό οργασμό που ωφελεί κυρίως τις κατασκευαστικές εταιρίες.

    Άτομο με πολύ καλή γνώση στα όσα συμβαίνουν στο Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης μου μετέφερε ότι όπου σταθεί και όπου βρεθεί ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος αναφέρεται διαρκώς στην ιδιαίτερη σχέση που έχει με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας των Κατασκευαστών που είναι ο Δημήτρης Καψιμάλης.

    Για να μη σας ταλαιπωρώ, ο Γιώργος Στασινός έχει παντρευτεί με την κόρη του ισχυρού άντρα των κατασκευών.

    Πρόκειται για την Ελίνα Καψιμάλη, η οποία είχε συμμετάσχει επίσης και στην επιτροπή του υπουργείου Περιβάλλοντος για την εφαρμογή του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού.

    Επομένως, δε μου φαίνεται περίεργο που ο κ. Κωνσταντέλλος αναφέρει διαρκώς ότι «βάλλομαι από το γαμπρό και τον πεθερό για το πάγωμα των αδειών».

     

    Ξεχώρισε η Λίλιαν – Βενετία Βιλδιρίδη στους Δελφούς

    Μια παρουσία από τον χώρο της υγείας, που ξεχώρισε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ήταν η Λίλιαν Βενετία Βιλδιρίδη.

    Σοβαρή, μετρημένη, αλλά πάντα χαμογελαστή και ευγενής, η γενική γραμματέας του Υπουργείου Υγείας απέδειξε ότι παρά το «ήσυχο» προφίλ της μπορεί να αρθρώσει δυναμικό λόγο.

    Συμμετείχε σε πάνελ για την πρόσβαση σε μια οικονομικά προσιτή υγειονομική περίθαλψη και έδωσε ενδιαφέροντα στοιχεία για τις αλλαγές, που έχουν συντελεστεί, στον τρόπο διαμόρφωσης των προϋπολογισμών στα νοσοκομεία.

    Πιο συγκεκριμένα η κα Βιλδιρίδη, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι:

    Για πρώτη φορά, μετά από 20 χρόνια, τα νοσοκομεία έχουν το σύνολο του προϋπολογισμού τους στην αρχή της χρονιάς κι έτσι μπορούν να κάνουν έγκαιρα τον οικονομικό προγραμματισμό του έτους.

    Ο σχεδιασμός είναι, οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων για το 2025 να υπολογιστούν με βάση τα DRGs, άρα με βάση το παραγόμενο έργο, αντί των παλαιότερων δαπανών.

    Είπε ακόμη ότι η Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ) πολύ σύντομα θα αναλάβει την αγορά όλου του φαρμάκου εκ μέρος των νοσοκομείων του ΕΣΥ.

    Με την εφαρμογή του νέου μηχανισμού, οι δαπάνες φαρμάκου που θα δημιουργηθούν από 1η Ιουλίου του 2024, δεν θα καθίστανται ληξιπρόθεσμες.

    Επιπλέον επεσήμανε ότι αναπτύσσεται μία προηγμένη πλατφόρμα, μέσω της οποίας θα παρέχεται η δυνατότητα για τη συνδυασμένη αποτύπωση των αναγκών του πληθυσμού, της προσφοράς των υπηρεσιών υγείας και των δεικτών ποιότητας (ασφάλειας και αποτελεσματικότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών) και ότι αναπτύσσεται ένα real time Πληροφοριακό Σύστημα Ανθρώπινου Δυναμικού για το ελληνικό σύστημα Υγείας εντός του 2024, σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

     

    H άνετη και ετοιμόλογη Ιουλία Τσέτη

    Την πρώτη της εμφάνιση μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της για την προεδρία του ΣΕΒ έκανε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών η πρόεδρος και CEO του OΦΕΤ, Ιουλία Τσέτη.

    Και παρόλο που η συμμετοχή της στο πάνελ με τον καθηγητή Οικονομικών της Υγείας Κυριάκο Σουλιώτη συνέπεσε με μια ατυχή στιγμή, εκείνη απέδειξε πόσο «το έχει».

    Τι εννοώ;

    Λίγα λεπτά αφότου είχε ξεκινήσει η συζήτηση, έγινε black out στο Φόρουμ.

    Έπεσε σκοτάδι και δεν ήταν δυνατό να καταγραφούν οι ενδιαφέρουσες ομιλίες, οπότε αναπόφευκτα διεκόπησαν για λίγο.

    Η κα Τσέτη δεν έδειξε να αγχώνεται καθόλου, μάλιστα συνέχισε να μιλά σε χαλαρό ύφος παρέα με τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, που βρισκόταν στο κοινό μαζί με τη σύζυγό του Ευγενία Μανωλίδου, αποδεικνύοντας ότι ξέρει από stress management.

    Προσόν που αξιοποιεί καθημερινά, ούσα πρωταθλήτρια στον σούπερ ανταγωνιστικό χώρο του φαρμάκου και θα της χρειαστεί και αν καταφέρει να κόψει το νήμα στην κούρσα του ΣΕΒ, μιας και η προσπάθεια, που θα κληθεί να καταβάλει εκεί, είναι γεμάτη προκλήσεις.

    Not bad at all.

     

    Η συνάντηση στο Panagiota Plus

    Σε άλλα νέα, κοσμοσυρροή σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στο γνωστό εστιατόριο της Αράχωβας Panagiota Plus, το «αδελφάκι» της έτερης κοσμικής ταβέρνας Παναγιώτα, αλλά στην πιο gourmet εκδοχή του.

    Στη μεγάλη σάλα, μπαίνοντας στο εστιατόριο, συναντήθηκαν τα στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς.

    Λίγο πιο μέσα παρέθεσε δείπνο το Pharma Innovation Forum (PIF), τιμώντας τα εξέχοντα μέλη του.

    Στην ίδια αίθουσα με το PIF, σε διπλανό τραπέζι, συνέφαγαν στελέχη της φαρμακευτικής εταιρείας AstraZeneca με δημοσιογράφους, ενώ, λίγη ώρα αργότερα, στο ίδιο εστιατόριο βρέθηκαν και μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχάνων (ΠΕΦ).

    Ο πρόεδρος της ΠΕΦ Θεόδωρος Τρύφων, γνωστός gentleman, και άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου πέρασαν να χαιρετήσουν τους συναδέλφους τους από τις πολυεθνικές και το κλίμα ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο.

    Βέβαια, όπως έμαθα, δεν έφαγαν και τόσο καλά.

    Δεν ήταν μόνο ότι το σέρβις καθυστέρησε απίστευτα πολύ, ήταν και που τα πιάτα βαθμολογήθηκαν ως «κάτω του μετρίου», καθώς σε αρκετές περιπτώσεις έφθασαν κρύα και όχι και τόσο νόστιμα.

    Ειρήσθω εν παρόδω η ταβέρνα Παναγιώτα έχει εκπληκτικό φαγητό, αναλλοίωτο στον χρόνο.

    Δεν είναι τυχαίο ότι εκεί δείπνησε το ίδιο βράδυ η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Μητσοτάκη.

    If you know, you know…

     

    Αυξήσεις 30% στο δίκτυο αερίου: «Φυσικό Aέριο» εναντίον «Enaon Eda»…

    Ελληνοϊταλική κόντρα ξέσπασε και επίσημα με αφορμή τις χρεώσεις στο δίκτυο φυσικού αερίου.

    Ο Γιάννης Μητρόπουλος της «Φυσικό Αέριο ΕΕΕ» τα έβαλε με την κα Francesca Zanninotti της Enaon Eda (πρώην Εταιρίες Διανομής Αερίου που εξαγοράστηκαν από την Italgas) και μίλησε για αυξήσεις ως και 30% στις χρεώσεις του δικτύου διανομής φυσικού αερίου, με το πρόγραμμα της Enaon Eda 2024-2028, το οποίο είχε θέσει σε διαβούλευση η Ρυθμιστική Αρχή.

    Όπως λέει ο κος Μητρόπουλος σε επιστολή του «με απόφαση της ΡΑΑΕΥ καθορίστηκαν τα τιμολόγια διανομής στις περιοχές που δραστηριοποιείται η Enaon Eda για τη Ρυθμιστική Περίοδο 2023-2026, με εφαρμογή από 1η Φεβρουαρίου 2024, τα οποία οδηγούν σε σημαντικές αυξήσεις στις περισσότερες περιοχές, οι οποίες υπερβαίνουν ακόμα και το 30%.

    Επιπλέον, καθορίστηκε για πρώτη φορά η λεγόμενη προσαύξηση διείσδυσης ως επιπλέον χρέωση διανομής για ολόκληρη τη Ρυθμιστική Περίοδο 2023- 2026».

    Σύμφωνα με τη «Φυσικό Αέριο ΕΕ», ταυτόχρονα με αυτές τις αυξήσεις, το προτεινόμενο Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2024-2028 αναμένεται να έχει επίπτωση στη μέση Χρέωση Διανομής κάθε περιοχής, οδηγώντας με βάση την εκτίμηση του Διαχειριστή σε αυξήσεις της τάξης του 10% ή και περισσότερο, ακόμα και σε ήδη υπάρχοντα και αναπτυγμένα δίκτυα, τα οποία προβλέπεται να πυκνώσουν.

    Ο κος Μητρόπουλος σε επιστολή του με κοινοποίηση στον Θανάση Δαγούμα της ΡΑΑΕΥ, προτείνει πολύ κομψά στην Αρχή «προσεκτική αξιολόγηση, ώστε να μην προκύψουν τα επόμενα χρόνια δυσανάλογα κόστη στους καταναλωτές φυσικού αερίου».

    Εμμέσως πλην σαφώς και για όσους δεν κατάλαβαν, προτείνει στη ΡΑΑΕΥ να απορρίψει έστω και εκ των υστέρων το πανάκριβο πρόγραμμα των Ιταλών…

     

    «Καλά κάνετε και τα ψέλνετε της… Ιταλίδας»

    Μαθαίνω, επίσης, πως για όλες αυτές τις κινήσεις της «Φυσικό Αέριο ΕΕΕ» είναι ενήμερη η ηγεσία του ΥΠΕΝ.

    Ένα μέλος μάλιστα της «τριάδας» του ΥΠΕΝ (Θόδωρος Σκυλακάκης, Αλεξάνδρα Σδούκου, Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης) υπερθεματίζει εις επήκοον ους υπηρεσιακών φωνάζοντας «καλά κάνετε και λίγα της… ψέλνετε της Ιταλίδας».

    Θα σας έβαζα και ένα κουίζ για το ποιος-α από τους τρεις τα λέει αυτά, αλλά είναι τόσο εύκολη η λύση που δεν αξίζει τον κόπο…

     

    Ο ΑΔΜΗΕ (και η ελληνική κυβέρνηση) κάνουν «ντρίμπλα» στη Λευκωσία για τη διασύνδεση Κρήτης-Κύπρου-Ισραήλ

    Ήδη από τον Μάρτιο ο Wiseman είχε χτυπήσει «καμπανάκι» για τη διασύνδεση Κρήτης-Κύπρου με τίτλο «Κάτι τρέχει με τη Μεγάλη Θάλασσα – Ο ΑΔΜΗΕ παλεύει πλέον μόνος, τι κάνουν οι άλλοι;».

    Στις 6 Απριλίου μάλιστα με αναλυτικό σημείωμα («Όλο το πονηρό παρασκήνιο: Η τρικλοποδιά των αδελφών Κυπρίων στη διασύνδεση Κρήτης-Κύπρου…») σας είχαμε επισημάνει όλες τις πτυχές της μεγάλης και σημαντικής εμπλοκής με (σχεδόν αποκλειστική) ευθύνη της Λευκωσίας.

    Η κυπριακή κυβέρνηση αποφάσισε να «τρενάρει» επ’ αόριστον την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Κύπρου-Ισραήλ οπότε τώρα ο ΑΔΜΗΕ προχωρεί σε μεγαλοπρεπή «ντρίμπλα» επί των αδελφών Κυπρίων με πρόσκληση διεθνών επενδυτών.

    Θυμίζουμε πως πρόκειται για έργο βασικής προτεραιότητας για τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που το έχει εξαγγείλει, αλλά και για σημαντικό «γρανάζι» τόσο στη διασύνδεση Ελλάδας – Αιγύπτου, όσο και στη διασύνδεση της ΕΕ με τη Σαουδική Αραβία μέσω Ελλάδας, την οποία έχουν συμφωνήσει ο διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας και φίλος της Ελλάδας Μοχαμέντ Μπιν Σαλμάν (MBS)  με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και με τις ευλογίες της Ευρώπης.

    Το Great Sea Interconnector είναι έργο που επιδοτείται κατά το 30% από την ΕΕ και συνιστά μια μοναδική ιστορική ευκαιρία να διασυνδεθεί η Κύπρος, αλλά η Λευκωσία  αδρανεί χαρακτηριστικά.

     

    Το… by pass του Μανουσάκη με εντολή Μαξίμου

    Αναγκαστικά πλέον ο ΑΔΜΗΕ με εντολή Μαξίμου σύμφωνα με πληροφορίες, καταφεύγει σε ανοικτό διεθνές κάλεσμα επενδυτών για το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.

    Παρακάμπτει με αυτό τον τρόπο την αθέτηση της υπόσχεσης των Κυπρίων για επένδυση 100 εκατομμυρίων στο έργο.

    Ο Μάνος Μανουσάκης  του ΑΔΜΗΕ, τονίζει ότι υπάρχει επικαιροποιημένο business plan για το έργο και το οποίο είναι διαθέσιμο για κάθε ενδιαφερόμενο μέρος μέσω virtual data room.

    Ο Διαχειριστής έχει ήδη επενδύσει 130 εκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη του έργου και αναμένεται να συνεχίσει μόλις ληφθούν οι ρυθμιστικές αποφάσεις που εκκρεμούν.

     

    Αμερικανοί: Παρακολουθούμε κατάπληκτοι…

    Όπως σας έχουμε γράψει κατ’ επανάληψη το αμερικανικό Δημόσιο διαπραγματεύεται το 10% της  Great Sea Interconnector (GSI).

    Ο επισπεύδων είναι το κρατικό αμερικανό Development Finance Corporation (DFC), με ετήσιο προϋπολογισμό σχεδόν ένα τρισεκατομμύριο δολάρια και «προωθεί ανά το κόσμο μόνο έργα τα οποία συνάδουν με τα αμερικανικά συμφέροντα», όπως αναφέρεται στο καταστατικό του.

    Πρόσφατα συνέδραμε και στην OΝΕΧ για την απόκτηση των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

    Οι Αμερικανοί, όπως είναι φυσικό, περιμένουν να εκδηλωθεί ενδιαφέρον και  από τους άλλους για να μπουν στο έργο.

    Θεωρούσαν τα 100 εκατομμύρια των Κυπρίων ως δεδομένα.

    Για τον λόγο αυτό δηλώνουν τώρα «κατάπληκτοι από την υπαναχώρηση», όπως λέει στέλεχος της αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

    Αλλά και οι υπόλοιποι ρυθμιστές καθυστερούν πάρα πολύ, δεν έχουν ακόμα προχωρήσει τις διαδικασίες για τη μεταβίβαση στον Great Sea Interconnector, σχεδίου των 2 δισ. δολαρίων.

    Χαρακτηριστικά, το ισραηλινό fund Αluma (με το οποίο είχε υπογραφεί τον περασμένο Αύγουστο MOU) δεν φαίνεται να βιάζεται παρόλο που έχει σημαντικά συμφέροντα στη συνέχεια της διαδρομής μετά την Κύπρο.

    Η ηλεκτρική  διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ έχει μήκος 1.200 χλμ και δυναμικότητα 2 GW.

     

    Το λουκέτο στο «Νικόπολις», ο Μυστακίδης, ο Καλιακάτσος και οι 60 εργαζόμενοι

    Πολλές φορές τα όσα συμβαίνουν στη συμπρωτεύουσα δεν «αγγίζουν» το κλεινόν άστυ.

    Έτσι, λοιπόν, λίγοι είναι εκείνοι που έμαθαν ότι ένα ιστορικό ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη, το «Νικόπολις» έβαλε λουκέτο στις αρχές του μήνα και οι 60 εργαζόμενοι έμειναν στον δρόμο χωρίς αποζημιώσεις, ζητώντας τώρα να βρουν το δίκιο τους.

    Η ιστορία είναι γνωστή, σας έχει ενημερώσει και το mononews γι’ αυτήν.

    Ο πολυεκατομμυριούχος Τέλης Μυστακίδης, αγόρασε το ξενοδοχείο το 2021 από την Attica Bank αντί 8,5 εκατ. ενώ μισθωτής ήταν ο επιχειρηματίας, Χρήστος Καλιακάτσος.

    Οι δύο επιχειρηματίες συγκρούστηκαν σφόδρα καθώς τα χρωστούμενα του δεύτερου στον πρώτο φέρεται να αγγίζουν τα 15 εκατ. ευρώ.

    Ο Μυστακίδης πέτυχε τον περασμένο Νοέμβριο να πάρει δικαστική απόφαση για κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων από το ξενοδοχείο, με τους πελάτες να βλέπουν έκπληκτοι τους υπαλλήλους μεταφορικής εταιρείας να σηκώνουν μέχρι και τα έπιπλα στο lobby.

    Ήταν μια προσπάθεια πίεσης του Μυστακίδη στον Καλιακάτσο να αποχωρήσει από το ακίνητο.

    Τελικά το ξενοδοχείο έκλεισε τις αρχές Απριλίου, οι εργαζόμενοι ειδοποιήθηκαν από το λογιστήριο ότι μένουν στον δρόμο χωρίς αποζημίωση και το θέμα έρχεται στη Βουλή τόσο με ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ όσο και με συνάντηση του Δημήτρη Κουτσούμπα με τους απολυμένους εργαζόμενους.

     

    Γιατί έρχεται στην Αθήνα ο Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό

    Πρώτος και στις κοσμικές-περιβαλλοντικές ειδήσεις ο Wiseman.

    Aύριο θα βρίσκεται στην Αθήνα ο Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, εκτός εάν υπάρξουν τίποτε δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή που όλοι απευχόμαστε.

    Δεν πρόκειται για επίσημη επίσκεψη, συνεπώς δεν θα συναντηθεί με κρατικούς αξιωματούχους σε προκαθορισμένη συνάντηση με πρωτόκολλο όπως συνηθίζεται.

    Μπορεί μόνο να υπάρξει κάποια συνάντηση στη διάρκεια του event στο οποίο θα παραστεί.

    Ο Πρίγκιπας των Μονεγάσκων έρχεται ως επικεφαλής στην εκδήλωση που διοργανώνει το ίδρυμά του, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας «Save the Oceans».

    H κεντρική εκδήλωση γίνεται σε πολύ γνωστό all day lounge στην οδό Βουκουρεστίου.

    Ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό είχε έρθει στην Αθήνα για δύο μέρες, 1 και 2 Δεκεμβρίου 2022, ως τιμώμενος καλεσμένος και κεντρικός ομιλητής στο Gala Dinner του Summit για τη Μεσόγειο που διοργάνωσε ο Economist  στο Καβούρι.

    Για λίγες ώρες είχε ξαναβρεθεί στην Αθήνα για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

    Επίσης στο τέλος Μαΐου του 2023 ο Αλβέρτος πέρασε μισή  ημέρα από την Ελαφόνησο, στο πλαίσιο οικολογικού συμποσίου από τον Σύλλογο Elafonisos Eco.

    Αλλά και αυτή τη φορά ο  Αλβέρτος θα μείνει στην Αθήνα μία μόνο ημέρα, πάλι εξπρές επίσκεψη δηλαδή.

    Η στήλη του εύχεται καλή διαμονή και να την αξιοποιήσει παραγωγικά.

    Η Αθήνα προσφέρεται άλλωστε…

     

    Ο Μπελέρης, η εισήγηση Παπασταύρου και τα ήξεις αφήξεις

    Τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης διέβη τον κομματικό Ρουβίκωνα κι έδωσε στον φυλακισμένο Φρέντι Μπελέρη μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

    Επικράτησαν οι υποστηρικτές της άποψης ότι ο δήμαρχος που είναι σε πόλεμο με τον Έντι Ράμα, μπορεί να συσπειρώσει τη δεξιά πτέρυγα του κόμματος.

    Αλλά για να πούμε και μια αλήθεια, ο χειρισμός της υπόθεσης της υποψηφιότητας δεν ήταν και ο καλύτερος. Πρώτον γιατί εδώ και σχεδόν 2 μήνες το όνομα του Μπελέρη «παίζει» στα μέσα, άρα δεν έχουμε καμιά έκπληξη.

    Δεύτερον, αυτά τα ήξεις αφήξεις του Μαξίμου για το αν έπρεπε να είναι υποψήφιος, δεν κάνουν καλό στη ΝΔ και την κυβέρνηση.

    Μην ξεχνάμε ότι συγκεκριμένοι υπουργοί έδιναν στους δημοσιογράφους διαρροή με την «ενόχλησή» τους για τον Μπελέρη και πώς μπορεί να προκαλέσει διπλωματική κρίση με την Αλβανία.

    Ενώ από τα δεξιά κάποιοι «προειδοποιούσαν» τον πρωθυπουργό να μην απορρίψει τον Μπελέρη γιατί έτσι θα δείξει ότι εγκαταλείπει το πατριωτικό μέτωπο.

    Στο τέλος, πάντως, νικητής είναι ο Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος και πρότεινε τον Μπελέρη στον Μητσοτάκη κι αυτός έκανε τελικά αποδεκτή την εισήγηση αυτή.

    Ο πρώην υπουργός Επικρατείας διατηρεί στενές σχέσεις με τον φυλακισμένο δήμαρχο και την οικογένειά του, ενώ με την εξέλιξη της υπόθεσης απέδειξε ότι διατηρεί ακόμη ερείσματα στο πρωθυπουργικό περιβάλλον και ο κ. Μητσοτάκης εμπιστεύεται πάντα την κρίση του.

    Πάντως, αν κρίνουμε από τη χθεσινή παρουσίαση των υποψηφίων και την παρουσίαση του απόντα Φρέντι Μπελέρη, μάλλον για τη ΝΔ η επιλογή ήταν σωστή.

    Όλη η αίθουσα σηκώθηκε όρθια και χειροκρότησε φωνάζοντας το όνομα του φυλακισμένου δημάρχου.

    Κι αυτό κάτι λέει για τον δεξιό ψηφοφόρο, εκεί που η ΝΔ δείχνει να έχει σημαντικές διαρροές.

     

    ΠΑΣΟΚ: Υποψήφιος ευρωβουλευτής τα βλέπει… μαύρα

    Είναι γνωστή η περιέργειά μου, ειδικά τώρα που οι ευρωεκλογές βρίσκονται στο φόρτε τους.

    Συνάντησα λοιπόν ένα υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, εξαιρετική περίπτωση, άνθρωπο χαμηλών τόνων, καλή επιλογή του προέδρου Νίκου.

    Τον ρωτάω, λοιπόν: «Τι πιστεύεις; Θα βγεις μεταξύ των 3-4 που θα εκλέξει το ΠΑΣΟΚ για την ευρωβουλή;».

    Και τι λέτε μου απαντά: «Το πρόβλημα είναι ότι δεν πάει καλά το κόμμα, όχι εγώ. Είναι χαμηλά τα ποσοστά μας, άρα τι να πω για τη δική μου υποψηφιότητα».

    Όπως καταλαβαίνετε, άμα δεν πιστεύουν στο «πράσινο ρεύμα» ούτε οι υποψήφιοι, τι να σου κάνει και ο Ανδρουλάκης με το επιτελείο του που έχουν κάνει πάνω από 200 εξορμήσεις σε όλη την Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες;

     

    Οι Πασόκοι που προηγούνται για τις Βρυξέλλες και ο Ζαγοράκης

    Για να σας πω την αλήθεια, ρώτησα προς τη Χαριλάου Τρικούπη για τους υποψήφιους που βρίσκονται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των ψηφοφόρων.

    Όπως όλα δείχνουν, η σίγουρη τριάδα των ευρωβουλευτών (με την προϋπόθεση να μην πέσει το ΠΑΣΟΚ κάτω από 12%) θα κινηθεί γύρω από τα εξής ονόματα: Νίκος Παπανδρέου, Ανδρέας Σπυρόπουλος, Φίλιππος Σαχινίδης, Γιάννης Μανιάτης.

    Το κόμμα στηρίζει αναφανδόν Σπυρόπουλο και Μανιάτη, πάντως.

    Εξαιρετικά καλά πηγαίνει ο εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς, ο οποίος ποντάρει στις συνεχείς τηλεοπτικές εμφανίσεις του και στο… ευρύ πελατολόγιό του.

    Επίσης, ικανοποιητική και η παρουσία του Κώστα Χρυσόγονου.

    Για να σας προλάβω μη με ρωτήσετε αν θα «σκοράρει» ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

    Άλλωστε και στις ομάδες που έπαιζε δεν ήταν αυτός ο ρόλος του.

    Την Ευρωβουλή, πάντως, δύσκολα θα ξαναδεί, παρ’ ότι πάει καλά κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα (λόγω ΠΑΟΚ φυσικά).

    Ίσως πολλοί Πασόκοι ψηφοφόροι δεν βλέπουν με καλό μάτι τη μεταγραφή από τα δεξιά…

     

    Ο Χανδακάς, η Hopegenesis και ο Έλον Μασκ…

    Τελευταίος και… καταϊδρωμένος στη διεθνή συζήτηση για το μείζον ζήτημα της υπογεννητικότητας εμφανίζεται ο ιδιοκτήτης του Χ και της Tesla Έλον Μασκ.

    Με μια ανάρτησή του εξέφρασε την ανησυχία του (;) για το δημογραφικό στη χώρα μας και για την πτώση στα ποσοστά νέων γεννήσεων.

    «Η Ελλάδα είναι μια από τις δεκάδες χώρες, που αντιμετωπίζει δημογραφικό πρόβλημα», αναφέρει σε ανάρτησή του και προς επίρρωσιν παραθέτει άρθρο άγνωστης προέλευσης με τίτλο «Πληθυσμιακή κατάρρευση στην Ελλάδα».

    Το άρθρο αποδίδει την πληθυσμιακή κατάρρευση της Ελλάδας σε ξαφνικούς θανάτους και σε ρεκόρ υπογονιμότητας.

    Τι να μας πει, όμως, κι ο Μασκ…

    Εδώ και χρόνια τα λέει και τα ξαναλέει ο πρόεδρος της HOPEgenesis Στέφανος Χανδακάς, που μαζί με συνεργάτες του και πλήθος εθελοντών «οργώνουν» τη χώρα απ’ άκρη σ’ άκρη, μιλώντας για τις επιπτώσεις του προβλήματος και δίνοντας λύσεις σε όλους, όσοι επιθυμούν να κάνουν παιδιά, προσφέροντας δωρεάν εξετάσεις και τοκετούς, αλλά ανοίγοντας και νηπιαγωγεία, για να φιλοξενούνται οι νέοι λιλιπούτειοι κάτοικοι των δυσπρόσιτων περιοχών.

    Μήπως αντί να μας κάνει «ρόμπα» και να μας «κρεμάει στα μανταλάκια» ο κ. Μασκ, να αποδείξει έμπρακτα την υποστήριξή του; Υπάρχουν τρόποι…

     

    Κάτι τρέχει με τη Γιάννα…

    Πολλή… κινητικότητα παρατηρείται εσχάτως στο γραφείο της Γιάννας Αγγελοπούλου.

    Απ’ ότι μαθαίνουμε κόσμος μπαίνει και βγαίνει, προετοιμάζοντας παρεμβάσεις της κ. Αγγελοπούλου.

    Πρόσφατα από τους Δελφούς προσπάθησε να αποτινάξει από πάνω της την κατηγορία ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 ευθύνονται για τη χρεοκοπία της χώρας.

    Έδωσε, μάλιστα και νούμερα για το κόστος ενώ υπερασπίστηκε το έργο της.

    Τώρα μαθαίνουμε ότι αύριο η κ. Αγγελοπούλου, στο πλαίσιο της τελετής αφής της ολυμπιακής φλόγας, θα παρουσιάσει στην Αρχαία Ολυμπία το αρχείο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, το οποίο βρισκόταν σε ακίνητο που παρέμενε κλειστό τα τελευταία χρόνια

    Το αρχείο αυτό έμεινε στην Ελλάδα επειδή το παραχώρησε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, αναγνωρίζοντας την άψογη από κάθε άποψη διοργάνωση των Αγώνων της Αθήνας.

    Κι όπως λένε, θα είναι μια συγκινητική υπενθύμιση της διοργάνωσης που έκανε περήφανους τους Έλληνες.

    Πάντως, δεν περνά απαρατήρητη η κινητικότητα της κ. Αγγελοπούλου, αφού οι φήμες θέλουν να ενδιαφέρεται για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

    Θυμίζουμε ότι το 2025 θα αποφασίσει η Βουλή για την ή τον Πρόεδρο μέχρι το 2030.

     

    Ο Λιάγκας, τα σεξιστικά σχόλια και η συγγνώμη

    Με όλες τις πληροφορίες να συγκλίνουν στο γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα επιλέξει τον Γιώργο Λιάγκα για να του δώσει… αριστίνδην μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ίσως είναι καλό να θυμηθούμε μια κορυφαία στιγμή… ντροπής της ελληνικής τηλεόρασης.

    Και της δημοσιογραφίας που ο κ. Λιάγκας διακονεί, βεβαίως.

    Μια στιγμή που οδήγησε στην εξάμηνη διαγραφή του παρουσιαστή – δημοσιογράφου από την ΕΣΗΕΑ, όμως, αυτό είναι το λιγότερο, όπως και η συγγνώμη που αναγκάστηκε να πει αργότερα.

    Ήταν η υπόθεση ενός κοριτσιού στη Θεσσαλονίκη, η οποία δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από ανώμαλο, ο οποίος εκτόνωσε τις σεξουαλικές του ορμές στην πλάτη άτυχης φοιτήτριας.

    Πώς να ξεχάσουμε άραγε αυτό που φαίνεται να ξεχνά ο δικαιωματιστής Στέφανος Κασσελάκης; Δηλαδή τα σεξιστικά σχόλια του κ. Λιάγκα και των συνεργατών του: «Έσταζε το ταβάνι;», «του έπεσε ο καφές του από πίσω και την πιτσίλισε», «ε την πιτσίλισε, αλλά όχι ο καφές», «ε ναι ρε παιδιά στην πλάτη, αφού ήταν από πίσω, πώς θα πάει μπροστά, θα κάνει γκελ;».

    Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε για τους «λαμπερούς» που θέλουμε να στείλουμε στο Ευρωκοινοβούλιο.

    Βέβαια, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, η «σύντροφος» Βούλα Κεχαγιά εξέδωσε ανακοίνωση κατά του γαλάζιου υποψήφιου Δ. Κυριαζίδη για σεξιστικά σχόλια.

    Για να δούμε τι θα πει όταν θα πρέπει να καθίσει δίπλα στον εκλεκτό του προέδρου.

    Και μια ακόμη επισήμανση: Πώς θα χωρέσουν στο ίδιο ψηφοδέλτιο ο Γιώργος Λιάγκας και ο μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς, οι οποίοι μέχρι πρότινος «ξεκατινιάζονταν» on camera;

     

    ΣΥΡΙΖΑ: Πού είναι το «ρεύμα ανατροπής;»

    Για να πω την αλήθεια, πάντως, στην Κουμουνδούρου θα πρέπει να τα έβαψαν μαύρα μετά τις εσωτερικές εκλογές για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές.

    Όχι για τα πρόσωπα που κυριάρχησαν σ’ αυτή την πρωτόγνωρη διαδικασία.

    Αναμενόμενοι λίγο – πολύ όσοι πρώτευσαν αφού πρόκειται κυρίως για προβεβλημένα πρόσωπα, με πολλές ώρες στα τηλεοπτικά πάνελ, με στήριξη του κόμματος ή με την προβολή που έχουν οι ίδιοι προσωπικά. Φαραντούρης, Νίκος Παππάς (μπάσκετ), Μπεκατώρου, Κουρουμπλής, Αυγέρη κ.λ.π..

    Αλλά με 63 χιλιάδες μέλη και φίλοι που πήγαν να ψηφίσουν, πώς θα μιλάει ο Κασσελάκης για «ρεύμα ανατροπής» του Μητσοτάκη;

    Σε ένα κόμμα που το 2023 το ψήφισαν πάνω από 900.000 Έλληνες ενώ το 2015 όταν έγινε κυβέρνηση πήρε 2,2 εκατ. ψήφους.

    Στον ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν πάνω από 150 χιλιάδες πολίτες στη μάχη Κασσελάκη – Αχτσιόγλου, τώρα να πηγαίνουν με το ζόρι 63 χιλιάδες, δες το λες και «κίνημα».

    Εκτός κι αν ποντάρουν στον φωτογενή πλην ανίδεο με τα πολιτικά, πρόεδρο για να φέρουν κόσμο.

     

    Τα hot party των Elliot και Φειδάκη (και το ζεϊμπέκικο)

    Κυριακή μέσα Απριλίου, και πριν κλείσει για την σαιζόν το  Περιβόλι του Ουρανού, το ζεύγος Γιώργου και Βάσως Φειδάκη της FG Europe κάλεσε εκεί μερικούς φίλους σε μια ελληνική βραδιά για να διασκεδάσουν με τη μουσική του Χρήστου Νικολόπουλου και τις φωνές της Πίτσας Παπαδοπούλου, του Στέλιου Διονυσίου και της Ελεάνας Παπαϊωάννου που ανέβασαν το θερμόμετρο του κεφιού.

    Οι ελληνικές γεύσεις του μενού τιμήθηκαν δεόντως από τους καλεσμένους φίλους τους ανάμεσα στους οποίους ήταν τα ζεύγη Πάμπου και Άντζελας Οικονομίδη, Θόδωρου και Ελίνας Φέσσα, Riad και Rana Zein, Al Khashlok Μahasin, Γιάννη και Δήμητρας Κούστα, Γιάννη και Πηνελόπης Μαυρή, Παύλου και Χρύσας Κανελλόπουλου κ.α..

    Μάλιστα, όπως μου είπαν ο Φειδάκης κάποια στιγμή χόρεψε και ένα ωραίο ζεϊμπέκικο.

    Το Σάββατο που μας πέρασε έγινε και το πάρτι του fund manager George Elliot του Οrasis.

    Ο Elliot πρόσφατα αποεπενδυσε από την Aegean Baltic Bank. Έγινε 50 ετών και έκανε rave πάρτι μια μεγάλη αποθήκη κάπου στα νότια προάστια.

    Ο ίδιος μάλιστα ήταν και στα deck, φορώντας μαύρα γυαλιά.

     

    Τζορτζ Έλιοτ
    O Τζορτζ Έλιοτ στα deck
    O Γιώργος Φειδάκης χορεύει ζεΪμπέκικο
    O Γιώργος Φειδάκης χορεύει ζεΪμπέκικο

     

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.