• Business

    Γεωργιάδης: Η Μερκελ προσφέρει φοροαπαλλαγές στη δική της ναυτιλια


    Στο ρόλο της ναυτιλίας ως πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αδ. Γεωργιάδης απο το βήμα του ναυτιλιακού συνεδρίου της Ναυτεμπορικής.

    Σημειωσε οτι δεν πρεπει να τίθεται θέμα για παραπάνω φορολόγηση του κλάδου ειδικά από χώρες που έχουν ευνοϊκότερο φορολογικό περιβάλλον. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά “η Μερκελ προσφέρει  φοροαπαλλαγές και μας κουνάει το δάχτυλο” και τονισε οτι όλες οι ευρωπαϊκές χώρες ενισχύουν τους ζωτικούς κλάδους για την οικονομία  τους.

    «Επί σειρά ετών ακούμε για το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς των εφοπλιστών βάσει των οποίων έχουν διάφορα προνόμια», παρατήρησε ο κ. Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι «είναι πολύ βολικό ιδεολογικό σχήμα στην Ελλάδα να είναι κακοί οι εφοπλιστές που γλιτώνουν τους φόρους».
    Όπως είπε μάλιστα ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., πολλά από τα εγχώρια επιχειρήματα για το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς των εφοπλιστών υιοθετήθηκαν από την τρόικα εξολοκλήρου και χρησιμοποιήθηκαν ως μοχλός πίεσης από ανταγωνιστές μας στην Ευρώπη.



    ΣΧΟΛΙΑ