• Ναυτιλία

    Γ. Αγγελικούσης: Ένα ακόμη πλοίο για τo στόλο της Maran Gas

    Ο εφοπλιστής Γιάννης Αγγελικούσης (αριστερά) με την κόρη του Μαρία Αγγελικούση (δεξιά)

    Ο εφοπλιστής Γιάννης Αγγελικούσης (αριστερά) με την κόρη του Μαρία (δεξιά)


    Στο νοτιοκορεάτικο ναυπηγείο Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) σπεύδει για μία ακόμη παραγγελία ο εφοπλιστής Γιάννης Αγγελικούσης.

    Σύμφωνα με την Allied Shipbroking, η ναυτιλιακή Maran Gas Maritime υπέγραψε συμφωνία για την κατασκευή πλοίου LNG, χωρητικότητας 174,000 cbm, το οποίο θα παραδοθεί στην εταιρεία το πρώτο τρίμηνο του 2022.

    Η κίνηση αυτή πραγματοποιείται λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας μακροχρόνιας ναύλωσης που υπέγραψε η Maran Gas Maritime με την ιαπωνική JERA, το μεγαλύτερο αγοραστή LNG παγκοσμίως.

    Από το τέλος του 2019 και για 12 χρόνια η JERA θα ναυλώσει πλοίο χωρητικότητας 173,400 cbm, της ναυτιλιακής, το οποίο βρίσκεται υπό κατασκευή στο ναυπηγείο DSME.

    Ανάλογη συμφωνία έχει κλείσει η JERA και με τη ναυτιλιακή GasLog Ltd., συμφερόντων του εφοπλιστή  Πήτερ Λιβανού,  για τη ναύλωση του πλοίου HN 2274, χωρητικότητας 180,000 cbm, το οποίο κατασκευάζεται στο ναυπηγείο Samsung Heavy Industries, και θα ναυλωθεί από τον Απρίλιο του 2020 για 12 χρόνια.

    Mε τη νέα παραγγελία, ο στόλος της της Maran Gas θα αποτελείται από 42 πλοία μεταφοράς LNG, εκ των οποίων τα 13 βρίσκονται υπό κατασκευή.

    Σημειώνεται ότι εκτός από τη δική του ναυτιλιακή, ο κ. Αγγελικούσης δραστηριοποιείται στην αγορά LNG και μέσω συνεργασιών.

    Πρόσφατα ισχυροποίησε τη σχέση του με την καταριανή εταιρεία Nakilat, δημιουργώντας από κοινού την κοινοπραξία Global Shipping, στην οποία η Nakilat συμμετέχει με ποσοστό 60% και η Maran Ventures του Έλληνα εφοπλιστή με 40%. Η νέα εταιρεία θα ξεκινήσει τη δραστηριότητα της με τέσσερα νέα πλοία LNG, χωρητικότητας 173,400 cbm.

    Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αγγελικούσης συνεργάζεται με τη Nakilat από το 2005, όταν δημιούργησαν από κοινού την κοινοπραξία Maran Nakilat Co. Ltd., η οποία ξεκίνησε τη δραστηριότητα της με τέσσερα πλοία, τα οποία ανέρχονται πλέον σε 15 πλοία.

    Γιάννης Αγγελικούσης (αριστερά)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:   Επένδυση έκπληξη από τον καπετάν Παναγιώτη Τσάκο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:   Ν. Σάββας: Επιστροφή στην αγορά μεταχειρισμένων μετά από 3,5 χρόνια

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Τι σημαίνουν για την αγορά των τάνκερ οι νέοι κανονισμοί για τις εκπομπές θείου

     

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ