• Business

    Forthnet: Ολοκληρώθηκε το deal εξαγοράς της από την United

    • NewsRoom

    Νίκος Σταθόπουλος, Επικεφαλής της BC Partners


    Με ανακοίνωση της η Forthnet γνωστοποιεί ότι «έπεσαν οι υπογραφές» για το ντιλ της εξαγοράς του χρέους της Forthnet από τον όμιλο United, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα του mononews.

    Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε καθώς προηγήθηκε η λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων. Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Μαΐου ο όμιλος United συμφώνησε να αγοράσει από τις Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Alpha Βank, Τράπεζα Πειραιώς και Attica Bank όλες τις υφιστάμενες απαιτήσεις που κατείχαν στην Forthnet καθώς και τις μετατρέψιμες σε μετοχές ομολογίες.

    Οι ενέργειες αυτές, εφόσον ολοκληρωθούν, αναμένεται να εξαλείψουν το συνολικό χρέος της εταιρείας και να παράσχουν σημαντικούς επιπρόσθετους κεφαλαιακούς πόρους, που θα εξασφαλίσουν την οικονομική της σταθερότητα και την περαιτέρω κερδοφόρα ανάπτυξή της.

    Η ανακοίνωση

    Σε συνέχεια της από 2 Σεπτεμβρίου 2020 ανακοίνωσης, αναφορικά με την αναμενόμενη ολοκλήρωση της συναλλαγής μεταξύ των Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς και Attica Bank (οι «Πωλητές» και, ο καθένας, ο «Πωλητής») και του Ομίλου United (ο «Αγοραστής» και, μαζί με τους Πωλητές, τα «Συμβαλλόμενα Μέρη»), η Forthnet A.E. ενημερώθηκε περαιτέρω από τον Αγοραστή ότι «η ολοκλήρωση έλαβε χώρα νωρίτερα σήμερα, 8 Σεπτεμβρίου 2020, όπως είχε προηγουμένως προγραμματιστεί και ανακοινωθεί».

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ