• Media

    Οι αναταράξεις του Κυριακού και τα χαμόγελα για Σιλβεστριάδου-Βαρδινογιάννη, τα εξώδικα και τα εγκεφαλικά που μοιράζει η Κουτσαυτάκη, γιατί σκέφτεται το Χρηματιστήριο ο Μαρινάκης και γιατί ζήτησε ο Ζούλας να τα βάψουν μαύρα οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ

    • Σόνια Χαϊμαντά

    Περιεχόμενα

    Κική Σιλβεστριάδου: Δικαίωση μετά από προσφυγή

    Ανακατατάξεις δρομολογεί στο επιχειρηματικό πεδίο των ΜΜΕ – προκαλώντας ταυτόχρονα αναταράξεις στις σχέσεις ορισμένων καναλαρχών με την κυβέρνηση- η τροπολογία που έφερε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με την οποία στην ουσία καταργείται υπό προϋποθέσεις το ασυμβίβαστο της παράλληλης δραστηριότητας στις συνδρομητικές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές υπηρεσίες και στην ελεύθερη τηλεόραση.

    Στην πράξη, η κυβέρνηση, καταργεί προεκλογικά ως όφειλε, τη διάταξη του άρθρο 43 του Ν. 4779/2021 (Νόμος Πέτσα – Λιβάνιου) η οποία δεν επέτρεπε σε συνδρομητικά δίκτυα να επενδύουν στην ελεύθερη τηλεόραση τη στιγμή που το αντίστροφο ήταν αποδεκτό και ήδη εφαρμοζόταν με το λανσάρισμα του ΑΝΤ1+ του ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ που κατέχει και ελεύθερο σταθμό (τον ΑΝΤ1).

    Η αλλαγή του νόμου λύνει τα χέρια της Victoriya Boklag, Chief Executive Officer στην United Group αλλά και της Κικής Σιλβεστριάδου, CEO Nova Media, να «βγει» η Nova στην ελεύθερη τηλεόραση με «όχημα» ένα ελεύθερο κανάλι, προφανώς τον Alpha.

    Υπό προϋποθέσεις

    Η τροπολογία επιτρέπει στα συνδρομητικά κανάλια και στους μετόχους τους να κατέχουν υπό προϋποθέσεις άδεια λειτουργίας ραδιοφωνικού ή τηλεοπτικού σταθμού ελεύθερης λήψης ή να μετέχουν σε εταιρεία που κατέχει τέτοια άδεια λειτουργίας.

    Στην αιτιολογική έκθεση σημειώνεται πως παραμένει ο κανόνας ότι Α.Ε. που κατέχει άδεια παροχής συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών δεν μπορεί να κατέχει και άδεια παροχής ραδιοφωνικού ή τηλεοπτικού περιεχομένου μέσω επίγειων δικτύων ελεύθερης λήψης.

    Ωστόσο «τίθενται αυστηρές, πλην όμως, αναγκαίες και αναλογικές προϋποθέσεις, συμβατές με το άρθρο 65 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ), η συνδρομή των οποίων επιτρέπει τη συμμετοχή των εν λόγω εταιρειών σε εταιρεία που κατέχει άδεια σταθμού ελεύθερης λήψης».

    Η συμμετοχή κάποιου παρόχου συνδρομητικών οπτικοακουστικών υπηρεσιών επιτρέπεται εφόσον δεν παραβιάζονται οι κανόνες του ελεύθερου ανταγωνισμού, δεν γίνεται κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης που έχει αποκτήσει στην αγορά των ραδιοτηλεοπτικών υπηρεσιών και δεν θίγεται η αντικειμενική, πλουραλιστική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων στα ΜΜΕ.

    Ποτέ δεν το έκρυβε η United Media

    H United Media η οποία διαχειρίζεται την εταιρεία Nova Media, ποτέ δεν έκρυψε τις προθέσεις της να δραστηριοποιηθεί και στην ελεύθερη τηλεόραση, αξιοποιώντας οικονομίες κλίμακας για την αγορά τηλεοπτικών δικαιωμάτων από μεγάλα κινηματογραφικά studios και τη βιντεοθήκη της τόσο για τα συνδρομητικά κανάλια όσο και για έναν ελεύθερο σταθμό.

    Με την εξαγορά της Nova τον Ιανουάριο του 2020 αλλά και πιο πρόσφατα, τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Victoriya Boklag είχε αποκαλύψει τις προθέσεις της στο πεδίο αυτό και άλλωστε αυτή ήταν η επισπεύδουσα για την κατάθεση προσφυγής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την άρση της νομοθεσίας που απέκλειε τη Nova από το πεδίο της ελεύθερης TV. Η επίμαχη διάταξη, σύμφωνα με την Κομισιόν, έθετε ζήτημα συμβατότητας με την οικονομική και επιχειρηματική ελευθερία των νομικών προσώπων που προστατεύεται συνταγματικά.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην προειδοποιητική επιστολή της είχε επισημάνει ότι «η υφιστάμενη διάταξη εισάγει αδικαιολόγητο περιορισμό της ελεύθερης κυκλοφορίας κεφαλαίων και της ελευθερίας εγκατάστασης που ορίζονται στα άρθρα 63 και 49 της ΣΛΕΕ, εμποδίζοντας δυνητικούς επενδυτές να επενδύσουν σε παρόχους ραδιοφωνικού ή τηλεοπτικού περιεχομένου που δραστηριοποιούνται μέσω επίγειων ελεύθερων ή συνδρομητικών ραδιοφωνικών ή τηλεοπτικών δικτύων».

    Ποιοι επίσης ωφελούνται

    Είναι προφανές ότι από την τροπολογία δυνητικά ωφελείται η Cosmote αν σε ένα υποθετικό σενάριο επεδίωκε να δραστηριοποιηθεί στην ελεύθερη TV.

    Ένας άλλος επιχειρηματίας που φαίνεται να ωφελείται είναι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης η εταιρεία του οποίου Motor Oil τον περασμένο Ιούλιο προχώρησε σε συμφωνία με την Primos Media, θυγατρική επενδυτικής εταιρείας με έδρα το Λουξεμβούργο, για την πώληση του 50% της Alpha Δορυφορική Τηλεόραση.

    Συγκεκριμένα, μετά τη μεταβίβαση των μετοχών, η άμεση και έμμεση συμμετοχή τους στην εταιρεία διαμορφώνεται στο 50%, ενώ το τίμημα της αγοροπωλησίας ανήλθε κοντά στα 41 εκατομμύρια ευρώ.

    Βέβαια δεν υπάρχει κοινός παρονομαστής και σημείο συνάντησης μεταξύ της United Media και Primos Media αλλά υπάρχει πάντα νόμιμα και ελεύθερα η δυνατότητα να βρεθεί.

    Τo σενάριo που προκρίνονται είναι να πουλήσει η Primos Media το ποσοστό που αγόρασε από τη Motor Oil στην United Media με τις δύο πλευρές να συνεχίζουν να διαθέτουν από 50%.

    Δυσαρέσκεια από Θοδωρή Κυριακού

    Η εξέλιξη είναι προφανές ότι δυσκολεύει τον ισχυρό άνδρα του ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ που προφανώς χάνει τη μονοκρατορία του στο διπλό ταμπλό, συνδρομητικής και ελεύθερης τηλεόρασης.

    Οι υπόλοιποι καναλάρχες δεν φαίνεται να θα έχουν κανένα πρόβλημα εκτός ίσως από τον Βαγγέλη Μαρινάκη ο οποίος τον Μάρτιο του 2020 μέσω της Alter Ego, επεδίωκε την εξαγορά της Forthnet με το κόστος απόκτησης ωστόσο να κρίθηκε μάλλον υπερβολικό καθώς πέραν των 41 εκατ. ευρώ που θα έπαιρναν οι πιστώτριες τράπεζες απαιτούντο επιπλέον 50-60 εκατ. ευρώ προκειμένου να εξυγιανθεί η εταιρεία, ποσό που ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν ήταν διατεθειμένος να δαπανήσει ενώ οι όροι του δεν έγιναν δεκτοί από τις τράπεζες.

    Εύη Κουτσαυτάκη: Απασφάλισε και μοιράζει εξώδικα και εγκεφαλικά

    Να προστατεύσει το δυνατό χαρτί του ΣΚΑΪ, «Survivor All Star», προσπαθεί με κάθε τρόπο η ισχυρή κυρία του καναλιού, Εύη Κουτσαυτάκη.

    Μάλιστα η ίδια είναι σοβαρά προβληματισμένη με τα σπόιλερ που καταγράφονται συστηματικά από εκπομπές των ανταγωνιστικών καναλιών, οι οποίες εκμεταλλεύονται στο έπακρο το ριάλιτι επιβίωσης με άκομψο και μη θεμιτό τρόπο για να γεμίζουν χρόνο σε life style εκπομπές με αναφορές για τις εξελίξεις στον Άγιο Δομήνικο.

    Οι μέχρι τώρα δεκάδες διαρροές για τις ασυλίες, τις υποψηφιότητες παικτών προς αποχώρηση, υποχρέωσαν τον σταθμό να προειδοποιήσει, με εξώδικo, τα αντίπαλα κανάλια, ότι αν το φαινόμενο δεν σταματήσει, θα αξιοποιήσουν κάθε νόμιμο μέσο.

    Παράλληλα η διοίκηση του ΣΚΑΪ δεν έχει σταματήσει να δέχεται εισηγήσεις για αλλαγές στο πρόγραμμα προκειμένου να διορθωθεί η επίδοση του καναλιού στο ταμπλό τηλεθέασης.

    Γιάννης Κουρτάκης: O τολμηρός εκδότης που επιμένει στο χαρτί

    Με την εκδοτική σφραγίδα του Γιάννη Κουρτάκη και υπό τη διευθυντική «μπαγκέτα» του Χρήστου Μουλίνου θα κρεμαστεί στα περίπτερα τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου η «Απογευματινή».

    Εβδομήντα ένα χρόνια ακριβώς μετά την πρώτη κυκλοφορία της «Απογευματινής» (20 Οκτωβρίου 1952), με εκδότες τους αδελφούς Νάσο και Σάκη Μπότση (συνιδιοκτήτες της εφημερίδας «Ακρόπολις») και 13 χρόνια (2010) αφότου η τότε επιχείρηση προσέφυγε στο Πρωτοδικείο με αίτηση πτώχευσης που οδήγησε στο κλείσιμο της εφημερίδας, η νέα προσπάθεια, όσο τολμηρή και αν φαίνεται στους δύσκολους καιρούς για «πρίγκηπες», σίγουρα είναι και ελπιδοφόρα.

    Η ιστορική εφημερίδα θα κυκλοφορεί τόσο τις καθημερινές όσο και την Κυριακή με ενισχυμένο φύλλο ενώ δρομολογείται και η ενεργοποίηση του ομώνυμου site. Σχεδόν ταυτόχρονα με την επανέκδοση του φύλλου, έχει ξεκινήσει και η διαδικασία της ψηφιοποίησης του ιστορικού αρχείου της «Απογευματινής».

    Διευθυντής Έκδοσης θα είναι ο Δημήτρης Φραγκουλιώτης, σύμβουλοι έκδοσης οι Μενέλαος Τασιόπουλος και Παναγιώτης Σιάνης, αρχισυντάκτης πολιτικού ο Γιώργος Κατσίγιαννης, αρχισυντάκτης ρεπορτάζ η Κλαίρη Τζωρτζάκη, αρχισυντάκτης Διεθνών θεμάτων η Βίκυ Δέμου και Αrt Director η Ειρήνη Ματέρη.

    Βαγγέλης Μαρινάκης: Γιατί σκέφτεται να βάλει στο Χρηματιστήριο την Alter Ego Media

    Θετικός με την προοπτική να βάλει την Alter Ego Media στο Χρηματιστήριο εμφανίζεται ο Βαγγέλης Μαρινάκης, εξοικειωμένος με τη διαπραγμάτευση μετοχών και ομολόγων άλλων εταιρειών του στο ταμπλό της Λ. Αθηνών.

    Γιατί ωστόσο ένας ισχυρός επιχειρηματίας των ΜΜΕ να θέλει να μπει στη διαδικασία αυτή όταν στο Χ.Α. και στην κατηγορίας ΕΚΔΟΣΕΙΣ διαπραγματεύονται τις μετοχές τους μόλις δύο εταιρείες (Αττικές Εκδόσεις και Λιβάνης Α.Ε.) και στον ραδιοτηλεοπτικό κλάδο απολύτως καμία όταν προ δεκαετίας από χώρο των ΜΜΕ όλες οι εισηγμένες εταιρείες (Τηλέτυπος Α.Ε., Χ.Κ.Τεγόπουλος, Τεχνικές Εκδόσεις, Αττικές Εκδόσεις Α.Ε., Πήγασος Εκδοτική – Εκτυπωτική, Καθημερινή Α.Ε., Ναυτεμπορική, ΙΚΑΚΟ Media Net) πλην των Αττικών Εκδόσεων έχουν αποχωρήσει-ορισμένες επειδή ανέστειλαν τη λειτουργία τους;

    Ο πρώτος λόγος είναι ότι η Alter Ego Media είναι μια υγιής εταιρεία, καθώς αύξησε το 2021 τον κύκλο εργασιών της κατά 60,6%, από 49,1 εκατ. ευρώ σε 78,3 εκατ. Μεγάλο μέρους αυτού του τζίρου αντιπροσωπεύουν τα διαφημιστικά έσοδα του Mega μετά την επαναλειτουργία του στις 17/2/2020.

    Το κανάλι βρίσκεται στην κορυφή της έρευνας μέτρησης τηλεθέασης με 13,5% και μοιράζεται μαζί με τον ΑΝΤ1 την πρωτιά στη διαφημιστική «πίτα». Σημαντική εννοείται ότι παραμένει η συνεισφορά των εφημερίδων «Βήμα» και «Νέα».

    Ένας λόγος εξίσου σημαντικός είναι ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης ενδεχομένως να ενστερνίζεται τη φιλοσοφία της γενικότερης στρατηγικής για στήριξη του ελληνικού Χρηματιστηρίου και να προτίθεται να δώσει με την είσοδο της εταιρείας του ένα μήνυμα ανάγκης ενίσχυσής του.

    Αλεξάνδρα Δασκαλοπούλου: Ραντεβού τον Φεβρουάριο για θεσμικά και business

    Τις επόμενες κινήσεις της στο θεσμικό πεδίο (ΕΙΙΡΑ) αλλά και την επιχειρηματική σκακιέρα θα αποκαλύψει η Αλεξάνδρα Δασκαλοπούλου μέσα στον Φεβρουάριο. Ήδη δρομολογείται εξειδικευμένο συνέδριο της ΕΙΙΡΑ στο οποίο θα συζητηθούν θεσμικά και κλαδικά θέματα (12/2) μετά και την παραίτηση της Αλεξάνδρας Δασκαλοπούλου από τη θέση της προέδρου της Ένωσης. Παράλληλα αναζητείται η επόμενη ημέρα και τρόποι περαιτέρω ισχυροποίησης της εταιρείας Frontstage Ψυχαγωγική ΑΕ, ιδιοκτήτρια των ραδιοφωνικών σταθμών RED 96,3, En Lefko 87,7, HiT 88,9, Μελωδία 99,2 και kidsradio.com.

    Πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Frontstage Ψυχαγωγική ΑΕ επανεξελέγη πρόσφατα η ιδιοκτήτρια Αλεξάνδρα Δασκαλοπούλου, αντιπρόεδρος η Ελένη Τσακίρη και μέλος ο Νικόλαος Κάππας. Η ραδιοφωνική εταιρεία παρουσίασε τζίρο 4.793.628 ευρώ το 2021, έναντι 3.935.284 ευρώ το 2020. Τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν σε 1.583.760 ευρώ το 2021, από 541.272 ευρώ το 2020, εμφανίζοντας αύξηση 193%.

    Η Frontstage από 24 εργαζομένους το 2018 έφτασε σήμερα τους 45, οι οποίοι απασχολούνται στους πέντε ραδιοφωνικούς σταθμούς της εταιρείας.

    Γιάννης Αλαφούζος: Πληρώνει ακόμη τα σπασμένα του Κωνσταντίνου Μπογδάνου

    Τα σπασμένα του διαγραφέντα από τη Ν.Δ. και νυν ανεξάρτητου βουλευτή, πρώην δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Μπογδάνου καλείται να πληρώσει ο Γιάννης Αλαφούζος για τα «γαλλικά» του πρώην εκπομπάρχη του εναντίον της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

    Πέντε ολόκληρα χρόνια μετά τις αναφορές του Μπογδάνου στην εκπομπή «ΣΚΑΪ στις 3», το ΕΣΡ θυμήθηκε να ρίξει πρόστιμο 15.000 ευρώ στον ΣΚΑΪ για τις διακρίσεις σε βάρος προσώπων στη βάση της πολιτικής ιδεολογίας τους.

    Η επίμαχη εκπομπή του Κ. Μπογδάνου «ΣΚΑΪ στις 3» μεταδόθηκε στις 3/5/2017 και ελέγχθηκε ύστερα από καταγγελία του μέλους του ΕΣΡ, καθηγητή Γιώργου Πλειού. Ο Κ. Μπογδάνος καταγράφηκε να λέει τα εξής: «Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχει κι άλλο λόγο για να ενδιαφέρεται [για] τα καταστήματα, ούτως ώστε να γνωρίζει πότε μπορεί να κάνει τις ακτιβιστικές εναλλακτικές δράσεις: ληστείες, κλοπές, απαλλοτριώσεις. Για να ξέρει, βρε παιδί μου, αν θα πάνε την Κυριακή, θα ‘ναι ανοιχτά, είναι κλειστά, να πάμε να…».

    Ο ισχυρισμός της πλευράς του ΣΚΑΪ περί παρόδου χρόνου υπέρ το εύλογο μεταξύ της διάπραξης της παράβασης και της έκδοσης της διοικητικής πράξης από το ΕΣΡ (αρχή χρηστής διοίκησης και δικαιολογημένης/προστατευομένης εμπιστοσύνης του διοικούμενου) κρίθηκε μη βάσιμος. Οπότε θα πρέπει να βγάλει από το ταμείο 15.000 ευρώ.

    Θοδωρής Κυριακού: Εντείνει τον ανταγωνισμό με 1 εκατ. ευρώ από το «Dragons’ Den»

    Ανεβάζει τον πήχη του ανταγωνισμού από την ερχόμενη εβδομάδα και κάθε Πέμπτη ο ΑΝΤ1 δίνοντας εναλλακτική στους τηλεθεατές συγκριτικά με ό,τι μεταδίδεται στο prime time.

    Την ερχόμενη Πέμπτη έχουν πρεμιέρα το σόου «Dragons’ Den» με κέντρο βάρους την υποστήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας, της ανάδειξης της καιντομίας και της ενίσχυσης του brain gain και το «Ενώπιος Ενωπίω» με τον Νίκο Χατζηνικολάου που θα φιλοξενήσει τον Αντώνη Κανάκη (Ράδιο Αρβύλα, Βινύλιο).

    Για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής TV, σε ένα σόου συμφωνήθηκαν επενδύσεις που ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ, στηρίζοντας την ελληνική επιχειρηματικότητα.

    Οι κριτές (επιχειρηματίες) καλούνται να επιλέξουν πρωτότυπες επιχειρηματικές ιδέες και να τις χρηματοδοτήσουν, ώστε να υλοποιηθούν.

    Οι πέντε κριτές- επενδυτές είναι οι Χάρης Βαφειάς, πλοιοκτήτης, Λέων Γιοχάη, επενδυτής στον τομέα της Τεχνολογίας, Πολ Ευμορφίδης, ιδρυτής της COCO-MAT, Λιλή Περγαντά, ιδρύτρια και πρόεδρος της Power Health και Μαρία Χατζηστεφανή, ιδρύτρια και πρόεδρος της Rodial Group.

    Κωνσταντίνος Ζούλας: Γιατί έχρισε σκηνοθέτη έναν ηχολήπτη

    Σε μια ενδυματολογική ακρότητα προέβη την περασμένη εβδομάδα η διοίκηση της ΕΡΤ με τους αρμόδιους να φέρονται να έχουν στείλει email να φορέσουν μαύρα ρούχα όσοι εργαζόμενοι θα εργάζονταν για την κάλυψη της κηδείας του τέως…

    Το πένθιμο dress code ενέκρινε προφανώς η διοίκηση της ΕΡΤ για όλο το φάσμα των εργαζομένων όχι μόνο των παρουσιαστών, αλλά και των υπολοίπων ειδικοτήτων στο backstage (οδηγοί, οπερατέρ, δημοσιογράφοι, τεχνικοί κ.λπ.) προκαλώντας εύλογες απορίες.

    Ένα άλλο κωμικοτραγικό κρούσμα καταγγέλλει το Πανελλήνιο Σωματείο Σκηνοθετών και Διευθυντών Παραγωγής ΜΜΕ. Συγκεκριμένα καταγγέλλεται ότι αποφασίστηκε η μετάδοση της λειτουργίας στη Μητρόπολη να γίνει με φορητή μίξη, ναι μεν με προσωπικό της ΕΡΤ αλλά χωρίς σκηνοθέτη από την ΕΡΤ.

    Αντ’ αυτού ‘έχρισε’ σκηνοθέτη υπάλληλο της μητρόπολης, συνταξιούχο ηχολήπτη και αποφάσισε να αναθέσει σ’ αυτόν την ευθύνη της σκηνοθεσίας της μετάδοσης».

    Αυτές οι πρακτικές εκτός από πρωτοφανείς στην ιστορία της ΕΡΤ, είναι επιζήμιες για την εικόνα και την αξιοπιστία της και φανερώνουν έλλειψη τηλεοπτικής παιδείας για τους εμπνευστές τους

    Εκλογές έρχονται, ο κόσμος καίγεται και οι εκπομπάρχες – δημοσιογράφοι το έχουν ρίξει στο life style

    Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου στις 00:10, έρχεται στο Mega το «ΕΛΕΟΣ!» με την Αννίτα Πάνια και τον Ηλία Ψινάκη να ενώνουν τις δυνάμεις και τις δυναμικές τους προσωπικότητες, δημιουργώντας έναν εκρηκτικό συνδυασμό.

    Αντί να καλέσουν ωστόσο κάποιον με παρόμοιο DNA, πρώτος τους καλεσμένος είναι ο Αντώνης Σρόιτερ, ο επί 14 χρόνια anchorman του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha (!) ο οποίος θα μιλήσει για την τηλεοπτική του πορεία, τον γάμο του με την Ιωάννα Μπούκη, τις κόρες τους αλλά και για άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα του.

    Δύο μέρες μετά και ενώ βρισκόμαστε σε έντονα προεκλογική περίοδο ο Νίκος Χατζηνικολάου δεν σκέφτηκε να καλέσει στην εκπομπή του «Ενώπιος Ενωπίω» (23.30, ΑΝΤ1) κάποιον υποψήφιο, έναν υπουργό ή άλλο προβεβλημένο μέλος της πολιτικής πιάτσας, αλλά τον Αντώνη Κανάκη την «ψυχή» της σατιρικής εκπομπής «Ράδιο αρβύλα»- και της θεματικής «VINYΛΙΟ».

    Στο ίδιο μήκος κύματος και η ουραγός ΕΡΤ στην εκπομπή της οποίας «Στο Κέντρο» που λογικά κινείται σε πολιτική σκακιέρα, ο εκπομπάρχης Γιώργος Κουβαράς είχε τη φαεινή ιδέα να προσκαλέσει τον Χρήστο Λούλη για το απαραίτητο promo της «Πτώσης» και του σήριαλ «Βραχιόλι της Φωτιάς».

    Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει.

    Νίκος Πορτοκάλογλου: Tέλειωσε την εκπομπή επειδή τέλειωσε ο ίδιος!

    Το γεγονός ότι επανήλθε ο Νίκος Πορτοκάλογλου στη σελίδα του στο Facebook λίγες ημέρες μετά την ανάρτησή του ότι πέφτει αυλαία στην εκπομπή «Μουσικό Κουτί» στην ΕΡΤ για να διευκρινίσει πως δεν κόβει η ΕΡΤ το πρόγραμμα αλλά απλώς ότι ο ίδιος φεύγει, τον τιμά.

    Πάντως μετά το φάουλ να σπεύσει να γράψει το χρονικό ενός μη προαναγγελθέντος θανάτου μιας εκπομπής – ενώ η συμπαρουσιάστρια Ρένα Μόρφη δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη – όφειλε και η ΕΡΤ να πει και αυτή το δικό της αφήγημα. Χαλαρά αντανακλαστικά; Δεν την ενδιαφέρει να ανακοινώσει τις προθέσεις της για μια τόσο αξιόλογη εκπομπή;

    Γρηγόρης Αντωνιάδης, πρόεδρος Διαφημιζομένων: Μήνυμα και ο νοών νοείτω

    Το ενδεχόμενο κατάθεσης προσφυγής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το άρθρο 33 του ν. 5005/2022, που απαγορεύει την ανταλλαγή πληροφορίων στον διαφημιστικό κλάδο, προαναγγέλλει εμμέσως πλην σαφώς ο διαχρονικός πρόεδρος του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ), Γρηγόρης Αντωνιάδης στον ετήσιο απολογισμό.

    Πρόκειται για τη διάταξη που στηρίζεται στην παρ. 10 του άρθρου 12 του ν. 2328/1993, όπως τροποποιήθηκε με τον ν. 4764/2020.

    Ο πρόεδρος του ΣΔΕ αναφέρει πως η επίμαχη διάταξη που απαγορεύει την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ συνεργατών τροποποιήθηκε με τον ν. 5005/2022, «με τρόπο που ουδόλως ικανοποιεί τις επιταγές του δικαίου της ΕΕ, ούτε διασφαλίζει τον υγιή ανταγωνισμό, γεγονός που επιβάλλει την ανάγκη συνέχισης των προσπαθειών μας προς πάσα κατεύθυνση, συμπεριλαμβανομένης και της Ευρωπαϊκής Αρχής».

    Αλέξανδρος Εξάρχου: Ρίχνει θεμέλια πανελλαδικού καναλιού

    Πρόγραμμα προδιαγραφών πανελλαδικού καναλιού αρχίζει και «χτίζει» το Action24. Μετά τις ενημερωτικές εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων, το κανάλι των Εξάρχου-Μπάκου-Καϋμενάκη εντάσσει και ψυχαγωγικά προγράμματα, κάνοντας την αρχή με το «Designated Survivor».

    Παράλληλα εμπλουτίζει σταδιακά και το αθλητικό του πρόγραμμα.

    Μετά το Carabao Cup, το Κύπελλο Αγγλίας δηλαδή, και το ισπανικό Super Cup, ο περιφερειακός τηλεοπτικός σταθμός θα μεταδίδει και τους αγώνες του Κυπέλλου Γαλλίας.

    Παράλληλα οι Betarades που κάνουν θραύση στο YouTube με τα βίντεο που στήνουν, ξεκινούν εκπομπές στο Action24 μαζί με τον Κώστα Κατσουράνη. Κάθε Κυριακή στις 22:30 το βράδυ και για δύο ώρες, με σχόλια και ανάλυση για την αθλητική επικαιρότητα.

    Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ξανά στον ΑΝΤ1 μετά από 23 χρόνια

    Στο παρά πέντε βρίσκονται οι υπογραφές στη σύμβαση της Βίκυς Χατζηβασιλείου με τον ΑΝΤ1 που σηματοδοτεί και την επιστροφή της παρουσιάστριας στο κανάλι μετά από 23 χρόνια καθώς το 2000 ήταν η τελευταία της σεζόν στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», όπου παρουσίαζε τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη.

    Τo συμβόλαιο που θα υπογράψει τις επόμενες μέρες η Βίκυ Χατζηβασιλείου με τον ΑΝΤ1 είναι διετές με την προοπτική ανανέωσης για έναν ακόμη χρόνο από την πλευρά του καναλιού (2+1).

    Η νέα κοινωνική εκπομπή της θα ξεκινήσει μέσα στον Φεβρουάριο. Θα είναι ζωντανή, με δίωρη διάρκεια και θα προβάλλεται πριν από το βραδινό δελτίο ειδήσεων. Η δημοσιογράφος θα πλαισιώνεται από εξειδικευμένους συνεργάτες.

    Τάκης Τσουκαλάς: Βρίζοντας τον Αντεντοκούνμπο

    Πρόστιμα συνολικού ύψους 50.000 ευρώ επέβαλλε το ΕΣΡ στο Extra, για την εκπομπή «Άντε γεια» που παρουσίαζαν στον τηλεοπτικό σταθμό -όταν ονομαζόταν AB Channel- ο Τάκης Τσουκαλάς και ο Άκης Βαρδαλάκης.

    Η ανεξάρτητη αρχή επέβαλλε ποινή 20.000 ευρώ για επεισόδιο που προβλήθηκε στις 22/09/2017, 15.000 ευρώ για επεισόδιο που προβλήθηκε στις 09/01/2015 και άλλες 15.000 ευρώ για επεισόδια που προβλήθηκαν στις 17/04/2017, 05/02/2018 και 18/06/2018.

    Χαρακτηριστικές είναι οι ατάκες κατά των αδερφών Αντετοκούνμπο:

    «Α, και να μην ξεχάσω, να μην ξεχάσω και εκείνον τον καραγκιόζη τον Αντεμπακούμπο. Μιλάμε για καραγκιόζη. Αυτός ξέρει μπάσκετ; Τι, επειδή ο αδερφός του παίζει εκεί, νομίζει, τι; Το παίζει και Έλληνας;

    Και δοξάζει και την Ελλάδα! Αλλά κάνει όμως και τις χειρονομίες αυτές εκεί, αυτά που κάνει τα καραγκιοζιλίκια! Ωραίος!

    Μπράβο ρε Αντεμπακούμπο, Έλληνα! Μπράβο. Εμείς οι Έλληνες δεν είμαστε τέτοιου είδους πάντως.

    Εσύ δεν ξέρω τι ρόλο παίζεις. Και μη μου πει κανείς «τι λες για τον αδερφό του»! Ζαμάν φου και ο αδερφός του και αυτός! Καραγκιοζιλίκια… αφήστε τα αυτά. Δεν τα κάνουν οι Έλληνες. Άλλοι, άλλοι ιθαγενείς τα κάνουνε.

    Κάθε καραγκιόζης… Δεν είπα για αυτόν «ιθαγενή», ό,τι είναι, ό,τι νιώθει εγώ δεν τον έχω για Έλληνα πάντως. Εγώ. Εσείς δώστε του και το, κάντε τον και πρόεδρο δημοκρατίας».

    Διαβάστε επίσης:

    Άνοιξε ο δρόμος για την ενεργοποίηση της United Media στην ελεύθερη TV – Γιατί χαίρεται ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, γιατί δυσαρεστείται ο Θοδωρής Κυριακού