• Business

    Folli Follie: Τι δίνει, τι κρατά στην ύστατη προσπάθεια να πείσει τους ομολογιούχους

    • Του Γιώργου Μανέττα
    Κουτσολιούτσος Folli Follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Μια τελευταία προσπάθεια να πείσει τους ομολογιούχους να συναινέσουν στο σχέδιο αναδιάρθρωσης λέγεται πως θα επιχειρήσει η Folli Follie.

    Με την κλεψύδρα να αδειάζει επικίνδυνα και τα αποθέματα ρευστότητας να εξαντλούνται επικίνδυνα, η διοίκηση της εταιρείας, υπό τον πρόεδρο Αβραάμ Γούναρη, θα επιδιώξει να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των ομολογιούχων μέσα στις επόμενες μέρες, με στόχο να άρει τις επιφυλάξεις τους και να γεφυρώσει το χάσμα που εξακολουθεί να υπάρχει.

    Εγχείρημα που ενέχει αυξημένο βαθμό δυσκολίας καθώς οι ομολογιούχοι δεν εμφανίζονται με κοινή στάση, αλλά χωρίζονται σε διαφορετικές ομάδες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά της Folli Follie εμφανίζεται έτοιμη να κάνει ένα βήμα πίσω, ικανοποιώντας ένα μικρός μέρος των απαιτήσεων που έχουν εγείρει οι ομολογιούχοι στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων προκειμένου την επίτευξη συμφωνίας. Συγκεκριμένα, η διοίκησή της Folli εμφανίζεται διατεθειμένη να συνεισφέρει επιπλέον ακίνητα στην AssetCo καθώς και την Planaco, την εταιρεία που διαχειρίζεται τα ναυπηγεία στην Αίγινα, και τίποτα περισσότερο.

    Μάλιστα, φαίνεται να έχει διαμηνύσει στους ομολογιούχους πως δεν πρόκειται να δεχθεί να παραχωρήσει το ποσοστό στην ελβετική Dufry στην εταιρεία AssetCo, όπως ζητά μετ’ επιτάσεως η πλευρά των ομολογιούχων.

    Να σημειωθεί ότι η AssetCo με βάση το σχέδιο αναδιάρθρωσης θα ανήκει εξ’ ολοκλήρου στους στους πιστωτές μη εξασφαλισμένων απαιτήσεων και θα πάρει ως προίκα τα περισσότερα ακίνητα της Folli.

    Η συμμετοχή της Folli στην Dufry αποτιμάται μεταξύ 85 εκατ. ευρώ 90 εκατ. ευρώ και θεωρείται ζωτικής σημασίας για την λειτουργία της OpsCo, της άλλης εταιρείας που θα αναλάβει την εμπορική δραστηριότητα της Folli μετά το σπάσιμο του αμαρτωλού ομίλου και θα παραμείνει στους βασικούς μετόχους (π.χ. factory outlet-τομέας μόδας και ένδυσης, τα δικαιώματα πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας, τα αποθέματα και ορισμένα ακόμη περιουσιακά στοιχεία).

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η διοίκηση έχει απορρίψει επίσης και το αίτημα των ομολογιούχων για παραχώρηση ποσοστού στην OpsCo.

    Πηγές από τα κεντρικά της Folli Follie στον Άγιο Στέφανο επιμένουν πως αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για την επίτευξη συμφωνίας, και τονίζουν πως εάν δεν τελεσφορήσει μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου θα προχωρήσουν στην πτώχευση, όπως έχουν καταστήσει σαφές και σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους. Κάτι που μένει να φανεί, καθώς στην υπόθεση διάσωσης της αμαρτωλής εταιρείας της οικογένειας Κουτσολιούτσου, έχουν υπάρξει πολλές ανατροπές ενώ και οι εκάστοτες προθεσμίες δύσκολα έχουν τηρηθεί.

    Στο πλαίσιο αυτό, η σημερινή γενική συνέλευση των μετόχων της Folli Follie που σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών αποκτά πρόσθετο ενδιαφέρον. Σήμερα αναμένεται και η ολοκλήρωση της διαδικασίας πώλησης της Links of London, η οποία όπως φαίνεται συγκεντρώνει το επενδυτικό ενδιαφέρον.

    Χθες, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αγγλικού τύπου στο παιχνίδι της απόκτησης της θυγατρικής του αμαρτωλού ομίλου στην Αγγλία φέρεται να μπήκε και ο Βρετανός μεγιστάνας Mike Ashley μέσω της εταιρείας του Sports Direct International. Μάλιστα, ο επιχειρηματίας που βρίσκεται στην 629η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, με περιουσία που υπολογίζεται στα 2,9 δισ. δολάρια, είναι ένας από τους δυο που θέλουν να αποκτήσουν τον έλεγχο της Links of London.



    ΣΧΟΛΙΑ