• Business

    Folli Follie: Τι θα συμβεί αν δεν δεχθούν οι ομολογιούχοι το σχέδιο αναδιάρθρωσης, πόσο αξίζουν τα ακίνητα

    • NewsRoom
    Κουτσολιούτσος Folli Follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν από τη λίστα με ερωτοαπαντήσεις που δημοσιοποίησε την Παρασκευή η  Folli Follie Group σχετικά με την πρότασή της προς τους ομολογιούχους, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στις ερωτήσεις που έθεσαν οι ίδιοι προ ολίγων εβδομάδων κατά την ενημέρωσή τους για το σχέδιο αναδιάρθρωσης.

    Η Folli Follie, αφού επαναλαμβάνει το τι περιλαμβάνει η πρότασή της για χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης και  διαχωρισμού των δραστηριοτήτων της, το οποίο για να γίνει αποδεκτό θα πρέπει να λάβει θετική έγκριση από το 60% των συνολικών πιστωτών, αναφέρει πως η αποτίμηση της AssetCo (όπου θα μεταφερθούν τα ακίνητα της εταιρείας) εκτιμάται σε περίπου 96,5 εκ. ευρώ, καθώς σε αυτή συμπεριλαμβάνονται όλα των ακινήτων που ανήκουν στον Όμιλο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μείον 6,5 εκατ. ευρώ, τα οποία οδηγούν σε μια τελική αξία 90 εκ. ευρώ.

    Παράλληλα, η εταιρεία ξεκαθαρίζει πως σε περίπτωση που οι πιστωτές απορρίψουν την πρόταση, τότε η Folli Follie θα αναγκαστεί, σε πολύ σύντομο χρόνο, να υποβάλλει αίτηση πτώχευσης. Στην περίπτωση αυτή, αναφέρεται, οι πιστωτές θα έχουν λαμβάνειν εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό αποζημίωσης (κάτω των 10 σέντς στο ευρώ).

    Οι απαντήσεις της εταιρείας παρέχουν επίσης διευκρινίσεις αναφορικά με τη διαδικασία αποδοχής της πρότασης από τους κατόχους των Eurobond και Swissbond ομολόγων που έχει εκδώσει η εταιρεία.

    Διαβάστε εδώ τη λίστα με τις ερωτοαπαντήσεις της Folli Follie για την πρότασή της προς τους ομολογιούχους (στα αγγλικά)



    ΣΧΟΛΙΑ