• Business

    Εγνατία Οδός: Απορρίφθηκε η προσφυγή της Ελλάκτωρ

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Ευάγγελος Μυτιληναίος Γιώργος Περιστέρης


    Απορρίφθηκε από το ΣτΕ η προσφυγή της Ελλάκτωρ για τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό για τη σύμβαση παραχώρησης της Εγνατίας Οδού.

    Ως εκ τούτου παραμένουν οι δύο κοινοπραξίες οι οποίες κατέθεσαν την 1η Απριλίου τις προσφορές τους για τον αυτοκινητόδρομο.

    Υπενθυμίζεται ότι οι δύο κοινοπραξίες είναι:

    1. VINCI Highways S.A.S – VINCI Concesiones S.A.S – Μυτιληναίος – Άβαξ.

    2. ΓΕΚ Τέρνα – EGIS Projects S.A.

    Η Εγνατία Οδός είναι οδικός άξονας, μήκους 658 χιλιομέτρων και η σύμβαση παραχώρησης αφορά στην χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση της Εγνατίας Οδού και των τριών καθέτων οδικών αξόνων για χρονική περίοδο 35 ετών.

    Εκτείνεται από την Ηγουμενίτσα στην Περιφέρεια της Ηπείρου (βορειοδυτική ακτή της Ελλάδας) μέχρι τους Κήπους στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης (στον συνοριακό σταθμό με την Τουρκία). Οι τρεις κάθετοι οδικοί άξονες, συνολικού μήκους 225 χιλιομέτρων, αποτελούν συνδέσεις της Εγνατίας Οδού με τις γειτονικές χώρες (Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία και Βουλγαρία).

    Η σύμβαση παραχώρησης αφορά στην χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση της Εγνατίας Οδού και των τριών καθέτων οδικών αξόνων για χρονική περίοδο 35 ετών.

    Διαβάστε επίσης

     



    ΣΧΟΛΙΑ