• Business

    D-Day για την Folli Follie: Σήμερα η κρίσιμη απόφαση της Δικαιοσύνης για αλλαγή διοίκησης

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος της Folli Follie

    Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Στην Ευελπίδων στρέφεται το ενδιαφέρον στην πολύκροτη υπόθεση της Folli Follie, όπου σήμερα αναμένεται η δικαστική απόφαση για την αλλαγή διοίκησης στην αμαρτωλή εταιρεία.

    Χθες στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών συζητήθηκε το σχετικό αίτημα που κατέθεσε στις 14 Φεβρουαρίου η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μέσα σε τεταμένο κλίμα, με τους νομικούς συμβούλους των δυο πλευρών (της εποπτικής αρχής και κάποιων μελών που πρόκειται να αντικατασταθούν) να διασταυρώνουν τα ξίφη τους.

    Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σε ένα ελιγμό της τελευταίας στιγμής αποφάσισε να αλλάξει την πρόταση που αφορούσε στην τοποθέτηση του Παναγιώτη Αλεξάκη στο διοικητικό συμβούλιο, προτείνοντας στη θέση του τον Στυλιανό Φράγκο Φραγκούλη. Η κίνηση αυτή εκτιμάται πως προέκυψε μετά τις έντονες αντιδράσεις που εκφράστηκαν για την επιστροφή του Παναγιώτη Αλεξάκη στη διοίκηση της Folli, αφού υπήρξε για περίπου εννέα μήνες μέλος του δ.σ. της εταιρείας και πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου (παραιτήθηκε και αποχώρησε).

    Η απόφαση της Δικαιοσύνης, η οποία έχει προγραμματισθεί να ανακοινωθεί σήμερα το πρωί θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τις εξελίξεις γύρω από την προσπάθεια διάσωσης της Folli, η οποία κινείται πλέον σε τεντωμένο σχοινί μετά και την δέσμευση των 804.728 μετοχών της Dufry από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες. Το συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο αποτελεί τον βασικό πυλώνα του σχεδίου αναδιάρθρωσης της Folli, που συμφωνήθηκε με τους ομολογιούχους, με δεδομένο πως παραμένουν δεσμευμένα τα ακίνητα της εταιρείας.

    Δεν είναι τυχαίο πως χθες, η Folli ανακοίνωσε πως σκοπεύει να προσφύγει κατά της εν λόγω δέσμευσης, ώστε στη συνέχεια και εφ’ όσον εξασφαλισθούν οι απαραίτητες συγκαταθέσεις από τις συνελεύσεις των ομολογιούχων να προχωρήσει στην κατάθεση του αιτήματος για υπαγωγή στο άρθρο 106 δ του πτωχευτικού κώδικα.

    Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Folli Follie, η οποία επίσης έχει προγραμματισθεί για σήμερα το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στον Άγιο Στέφανο. Η διοίκηση καλείται μεταξύ άλλων να δώσει εξηγήσεις στους μετόχους για τις ενέργειες που έχει αναλάβει σε σχέση «με την οικονομική και περιουσιακή κατάσταση της Εταιρείας από τις αναμορφωμένες οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2017 έως σήμερα, τις νομικές ενέργειες που έχουν γίνει από την πλευρά της Εταιρείας κατά παντός υπευθύνου, καθώς και τις ενέργειες για την εξυγίανση της Εταιρείας».

    Τα βλέμματα επικεντρώνονται και στην αντίδραση του Δ. Κουτσολιούτσου και στην στάση που θα κρατήσει στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης αν και έχει αποσύρει την πρότασή του για αλλαγή διοίκησης.



    ΣΧΟΛΙΑ