• Business

    Παρατείνεται η αγωνία για τη Folli Follie: Σκληρό «μπρα-ντε-φερ» για την αλλαγή διοίκησης – Με νέα πρόταση κατέβηκε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

    Δημήτρης Κουτσολιούτσος

    Δημήτρης Κουτσολιούτσος


    Σε τεταμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συζήτηση για την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για αλλαγή διοίκησης στην Folli Follie που κατέθεσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αξιοποιώντας το νέο νομοθετικό πλαίσιο.

    Όπως έγινε γνωστό, η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί αύριο το πρωί και, σε κάθε περίπτωση, πριν από την κρίσιμη Γενική Συνέλευση της αμαρτωλής εταιρείας.

    Η εξ αναβολής συζήτηση, η οποία διήρκεσε περίπου 40 λεπτά, κινήθηκε σε έντονους τόνους, με τους νομικούς εκπροσώπους των δύο πλευρών να διασταυρώνουν τα ξίφη τους, αναπτύσσοντας τα επιχειρήματα και τις θέσεις τους.

    Την έκπληξη έκαναν οι νομικοί εκπρόσωποι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που προσκόμισαν νέα στοιχεία. Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς άλλαξε την πρότασή της ως προς το σκέλος που αφορούσε τον Παναγιώτη Αλεξάκη, προτείνοντας στη θέση του τον Στυλιανό Φράγκο Φραγκούλη. Υποστήριξε δε ότι η πρότασή της για αλλαγή του ΔΣ της Folli Follie έχει τη στήριξη τόσο των ομολογιούχων όσο και της εταιρείας, κάτι που όμως αμφισβήτησε, ως προς το σκέλος των ομολογιούχων, η πλευρά των μελών του ΔΣ της Folli Follie. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι, όπως είπαν οι νομικοί εκπρόσωποι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, δύο από τα μέλη που προτείνονται για τη στελέχωση του ΔΣ της αμαρτωλής εταιρείας χαίρουν της εμπιστοσύνης των ομολογιούχων, κατονομάζοντας συγκεκριμένα τον κ. Γιώργο Σιγανίδη και τον κ. Στυλιανό Φραγκούλη.

    Σε ό,τι αφορά το αίτημα του Δημήτρη Κουτσολιούτσου, ιδρυτή και βασικού μετόχου της εταιρείας, για αντικατάσταση των μελών του ΔΣ με πρόσωπα της αρεσκείας του, επισημαίνουν ότι, παρά τη δημόσια δήλωση του κ. Κουτσολιούτσου, ότι αποσύρει το αίτημα, το αίτημά του δεν έχει αποσυρθεί από την ημερήσια διάταξη της Γενικής Συνέλευσης και, επομένως, μπορεί να συζητηθεί.

    Από την άλλη πλευρά, τα μέλη του ΔΣ της εταιρείας που είναι στην πόρτα της εξόδου, δια των νομικών εκπροσώπων τους, αρνήθηκαν τις «κατηγορίες» που τους αποδίδονται -ότι λειτούργησαν σε βάρος των συμφερόντων της εταιρείας, όπως υποστηρίζει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς-, σημειώνοντας πως η αίτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς είναι καταχρηστική και αόριστη. Μάλιστα, επισημαίνουν πως αυτοί συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους ομολογιούχους για τη διάσωση της εταιρείας, ενώ επισήμαναν επίσης ότι στα ταμεία της εταιρείας βρίσκονται αυτήν τη στιγμή πάνω από 6 εκατ. ευρώ διαθέσιμα.

    Πέραν τούτων, υποστήριξαν επίσης ότι το αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς θέτει σε κίνδυνο τη συμφωνία με τους ομολογιούχους και δεν έχει τη σύμφωνη γνώμη τους.

    Ο κ. Ανδρέας Κουτούπης, πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου, μιλώντας σε δημοσιογράφους, υπογράμμισε ότι δεν ευσταθούν όσα του αποδίδονται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ενώ αμφισβήτησε την έκθεση της PwC, τα στοιχεία της οποίας χρησιμοποίησε η Επιτροπή για να τον απομακρύνει από τη διοίκηση.



    ΣΧΟΛΙΑ