• Business

    Αποκλειστικό: Ρεκόρ κερδών από τα online τυχερά παιχνίδια το 2020-Στα 428 εκατ. ευρώ στο δεκάμηνο


    Σε μια χρονιά με κέρδη ρεκόρ για τα τυχερά παιχνίδια στο διαδίκτυο εξελίσσεται το 2020, καθώς είναι από τους κλάδους που ευνοήθηκαν από την πανδημία και εκτιμάται ότι για το σύνολο του έτους η αύξηση θα φτάσει στο 23,5%.

    Με τα μικτά κέρδη των εταιρειών του κλάδου να φτάνουν σε επίπεδα ρεκόρ, αυξημένα αναμένονται και τα έσοδα του Δημοσίου από το φόρο παιγνίων που εκτιμώνται στα 190 εκατ. ευρώ για το 2020, μόνο από τα online παιχνίδια.

    Έτσι σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου δεκαμήνου, τα μικτά κέρδη  έφτασαν στο δεκάμηνο τα 428 εκατ. ευρώ πλησιάζοντας τα συνολικά μικτά κέρδη του 2019 που ήταν για όλο το έτος 437 εκατ. ευρώ. Στο εντεκάμηνο εκτιμάται ότι τα μικτά κέρδη θα διαμορφωθούν σε 480 εκατ. ευρώ και πάνω από 540 εκατ. ευρώ στο σύνολο του έτους.

    Όσον αφορά τις επιδόσεις των εταιρειών, την πρώτη θέση κρατά σταθερά η Gambling Malta (Stoiximan) που με 25ο εκ. μικτά κέρδη στο εντεκάμηνο, κατέχει μερίδιο 53% της αγοράς, ακολουθεί η εταιρεία LuckyStream (bet365 ) με 116 εκατ. ευρώ μικτά κέρδη ή μερίδιο 25% περίπου και στην τρίτη θέση είναι η SportingOdds ( sportingbet, bwin, vistabet) με 70 εκατ. ευρώ μικτά κέρδη και μερίδιο 13%.

    Ο καλύτερος μήνας για όλες τις εταιρείες του κλάδου ήταν ο Οκτώβριος, όταν άρχισαν τα πρωταθλήματα, ενισχύοντας την παικτική δραστηριότητα στο κυρίαρχο παιχνίδι το αθλητικό στοίχημα.

    Ειδικότερα τον Οκτώβριο, η Stoiximan πέτυχε τα υψηλότερα μικτά κέρδη από οποιοδήποτε άλλο μήνα, ξεπερνώντας τα 30 εκατ. ευρώ (έφτασε τα 30,8 εκατ. ευρώ), ενώ και η Lucky Stream είχε τον καλύτερο μήνα της χρονιάς, με μικτά κέρδη 15,6 εκατ. ευρώ. Η SportingOdds είχε επίσης αύξηση τον Οκτώβριο με κέρδη 7,7 εκατ. ευρώ , η DiamondLink (pokerstar, pokercasino) είχε  1,8 κατ. ευρώ κέρδη, ενώ και η B2b (Betshop) ξεπέρασε το 1 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο με κέρδη 1,29 εκατ. ευρώ.

    Φόρος στα κέρδη των παικτών

    Ψηφίστηκε προχθές το βράδυ ο νόμος που αλλάζει τις κλίμακες και τους συντελεστές φόρου στα κέρδη παικτών, ενώ πρόκειται να τεθεί σε ισχύ από 1η Μαρτίου.

    Οι στοιχηματικές εταιρείες εκτιμούν, ότι καθώς ο νέος τρόπος υπολογισμού του φόρου παίκτη θα αυξήσει τη φορολογική βάση, θα μειώσει την ανακύκλωση των κερδών των παικτών και επομένως τη συνολική τους δραστηριότητα, μειώνοντας τα μικτά κέρδη και το φορολογικό έσοδο του δημοσίου.

    Ωστόσο η ακριβής επίπτωση του νέου τρόπου υπολογισμού θα φανεί τελικά από το δεύτερο τρίμηνο του 2020, ενώ η όποια επίπτωση θα περιοριστεί από την συνεχή εγγενή αύξηση της δραστηριότητας Online παιχνιδιών.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ