• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ο χειρότερος Ιανουάριος της τελευταίας δεκαετίας για τον χρυσό – Καθοριστικό το επίπεδο των 1.800 δολαρίων

    • Bloomberg
    ράβδοι χρυσού

    ράβδοι χρυσού


    Ο χρυσός υποχώρησε καθώς η Federal Reserve διατήρησε αμετάβλητη τη νομισματική πολιτική της και το επιτόκιο αναφοράς, στηρίζοντας το δολάριο.

    Το πολύτιμο μέταλλο βαδίζει προς τη χειρότερη εκκίνηση έτους που έχει σημειώσει την τελευταία δεκαετία.

    Η Fed επανέλαβε ότι θα διατηρήσει τις αγορές ομολόγων στα 120 δισεκατομμύρια δολάρια το μήνα μέχρι να επιτευχθεί «ουσιαστική περαιτέρω πρόοδος» στην απασχόληση και τον πληθωρισμό. Μετά την πρώτη συνεδρίαση της Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ για το 2021, ο πρόεδρος της Jerome Powell είπε ότι θα χρειαστεί «κάποιος χρόνος» για να επιτευχθεί η ανάκαμψη της οικονομίας, καθιστώντας σαφές ότι η κεντρική τράπεζα δεν πλησιάζει στη μείωση των μέτρων.

    January Blues

    Ο χρυσός έχει σημειώσει πτώση άνω του 3% αυτό το μήνα, καταγράφοντας τη χειρότερη απόδοση μηνός Ιανουαρίου από το 2011, καθώς οι traders “ζυγίζουν” την ισχυροποίηση του δολαρίου, τις προοπτικές για περισσότερα μέτρα τόνωσης και την πορεία της πανδημίας.

    Ο Powell επισήμανε ότι η ευρεία διαθεσιμότητα εμβολίων ήταν ένας λόγος αισιοδοξίας, σημειώνοντας ότι «αρκετές εξελίξεις προοιωνίζονται βελτιωμένη προοπτική για αργότερα φέτος».

    «Οι επενδυτές επικεντρώθηκαν στους αισιόδοξους τόνους της Fed για τους εμβολιασμούς, οι οποίοι υποδηλώνουν ισχυρή ανάκαμψη στο δεύτερο εξάμηνο», δήλωσε ο Edward Moya, αναλυτής αγορών στην Oanda Corp. «Ο χρυσός δεν μπορεί να επιστρέψει στους προηγούμενους ρυθμούς του έως ότου ολοκληρωθεί η ανάκαμψη του δολαρίου. Η φάση συσσώρευσης του χρυσού συνεχίζεται και το ενδεχόμενο περαιτέρω ανόδου παραμένει αν οι τιμές μπορέσουν να διατηρηθούν στο επίπεδο των 1.800 δολαρίων τις επόμενες δύο εβδομάδες”.

    Η spot τιμή του χρυσού υποχωρούσε νωρίτερα στο Λονδίνο κατά 0,4% και διαπραγματεύονταν στα 1.837,02 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ με πτώση 0,4% έκλεισε την Τετάρτη. Το ασήμι, το παλλάδιο και η πλατίνα επίσης υποχώρησαν.

    Ο δείκτης Spot Bloomberg Dollar αυξήθηκε κατά 0,2% μετά την άνοδο 0,6% την προηγούμενη ημέρα.

    Πάουελ (Fed): Δεν θα αυξήσουμε τα επιτόκια μόνο λόγω του κινδύνου εκτίναξης του πληθωρισμού

    Χρυσές λίρες βάρους… 691,6 κιλών πούλησαν πέρσι οι Έλληνες- Πάνω από 3 εκατ. κομμάτια οι πωλήσεις στα 19 χρόνια του ευρώ

    Ρεκόρ στη Ρωσία: Για πρώτη φορά κατέχει περισσότερα αποθέματα χρυσού έναντι δολαρίων

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ