• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Κέρδη 2 δισ. δολαρίων σε μία ημέρα για τους μετόχους της Hyundai λόγω… Apple

    • Bloomberg

    Chung Euisun,πρόεδρος Hyundai Motor


    Η δεύτερη πλουσιότερη οικογένεια της Νότιας Κορέας έγινε ακόμη πιο πλούσια μετά από τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν για πιθανή συνεργασία της με την Apple.

    Οι μετοχές της Hyundai Motor εκτινάχθηκαν έως και 25% στη Σεούλ την Παρασκευή – σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από το 1988 – μετά τα ρεπορτάζ των νοτιοκορεατικών μέσων ενημέρωσης που υποστήριξαν ότι η αυτοκινητοβιομηχανία βρισκόταν σε συνομιλίες με τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό για την ανάπτυξη οχημάτων αυτόνομης οδήγησης. Η Hyundai επιβεβαίωσε τις πληροφορίες χωρίς όμως να κάνει αναφορά στην Apple, λέγοντας ότι έλαβε αιτήματα για συνεργασία στον τομέα της τεχνολογίας, από διάφορες εταιρείες.

    Η θεαματική άνοδος της τιμής της μετοχής ενίσχυσε την συνολική περιουσία του προέδρου της Hyundai Motor Group, Euisun Chung και του πατέρα του, Mong-Koo, κατά σχεδόν 2 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον Bloomberg Billionaires Index.

    Ο Euisun, ο οποίος διαδέχθηκε τον πατέρα του στο τιμόνι της εταιρείας τον Οκτώβριο, ασκεί πιέσεις προκειμένου η Hyundai Motor να στραφεί σε νέες τεχνολογίες για ηλεκτρικά οχήματα και οχήματα αυτόνομης οδήγησης, με στόχο να αναδειχθεί σε ηγέτη της παγκόσμιας αγορά.

    Η Hyundai Motor θα δαπανήσει περισσότερα από 60 τρισεκατομμύρια γουόν (55 δισεκατομμύρια δολάρια) σε αυτούς τους τομείς την επόμενη πενταετία. Το 2019 δημιούργησε μια κοινοπραξία για οχήματα αυτόνομης οδήγησης ύψους 4 δισ. δολαρίων με την General Motors. Σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το πρώτο ηλεκτρικό όχημα φέτος.

    Οποιαδήποτε συνεργασία με μια μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας θα μπορούσε να ενισχύσει την αυτοκινητοβιομηχανία. Η Apple δήλωσε ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον πέντε χρόνια για να παρουσιάσει ένα αυτόνομο, ηλεκτρικό όχημα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν βιάζεται να λάβει αποφάσεις για πιθανούς συνεργάτες.

    Οι επενδυτές στρέφονται ολοένα και περισσότερο στα ηλεκτρικά οχήματα και τους προμηθευτές τους.

    Με το άλμα που σημείωσε την Παρασκευή η μετοχή της Hyundai Motor, η περιουσία του Euisun Chung αξίζει τώρα 4,9 δισεκατομμύρια δολάρια και του πατέρα του ανήλθε στα 7,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι δύο μαζί κατέχουν άμεσα περίπου το 8% της αυτοκινητοβιομηχανίας.

    O Elon Musk εκθρόνισε τον Jeff Bezos της Amazon και έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου

    Ποιος είναι ο βασιλιάς του εμφιαλωμένου νερού που διαθέτει πλέον μεγαλύτερη περιουσία από τον Warren Buffett

    O μεγαλοεπενδυτής που τίναξε την μπάνκα στο αέρα, με απόδοση 70% το 2020

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ