• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ποιος είναι ο βασιλιάς του εμφιαλωμένου νερού που διαθέτει πλέον μεγαλύτερη περιουσία από τον Warren Buffett

    • Bloomberg

    Zhong Shanshan, Warren Buffett


    Ο Zhong Shanshan, ο πρόεδρος της Nongfu Spring , μιας εταιρείας εμφιαλωμένου νερού που είναι κυριαρχεί στην Κίνα, είναι πλέον πλουσιότερος από τον Warren Buffett. Η περιουσία του αυξήθηκε κατά 13,5 δισεκατομμύρια δολάρια από την αρχή του έτους, φτάνοντας στα 91,7 δισεκατομμύρια δολάρια την Τρίτη, σύμφωνα με τον Bloomberg Billionaires Index.

    Ο Zhong, 66 ετών, είναι πλέον ο έκτος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη. Οι μετοχές της Nongfu σημείωσαν άνοδο 18% στις δύο πρώτες μέρες διαπραγμάτευσης του 2021, ενώ από την ημέρα της εισαγωγής τους στο χρηματιστήριο τον περασμένο Σεπτέμβριο καταγράφουν κέρδη άνω του 200%.

    Είναι η δεύτερη φορά που ένας Κινέζος υπήκοος εισήλθε στο Top 10 με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο – ο μεγιστάνας της αγοράς ακινήτων Wang Jianlin έφτασε στο Νο 8 το 2015 – και κανείς από την ηπειρωτική χώρα δεν έχει συμπεριληφθεί ποτέ στον Bloomberg Billionaires Index από τότε που δημιουργήθηκε, το 2012.

    Γνωστός με το παρατσούκλι “μοναχικός λύκος”, καθώς αποφεύγει να συμμετέχει στα κλαμπ των επιχειρηματιών και των πολιτικών, ο Zhong είχε πλειοψηφικό μερίδιο και στην εταιρεία κατασκευής εμβολίων Beijing Wantai Biological Pharmacy Enterprise, η οποία τον Απρίλιο 2020 εισήχθη στο χρηματιστήριο. Η μετοχή της αυξήθηκε περισσότερο από 2.800%.

    Ο Zhong εκθρόνισε τον Mukesh Ambani της Ινδίας από την θέση του πλουσιότερου ανθρώπου της Ασίας την περασμένη εβδομάδα και βρίσκεται πολύ κοντά στην είσοδο του στο κλαμπ των ανθρώπων με περιουσία άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Buffett βρίσκεται εκτός της συγκεκριμένης ομάδας με περιουσία 86,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι ο ιδρυτής της Berkshire Hathaway  έχει δώσει σε φιλανθρωπίες περισσότερα από 37 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2006.

    Ο Κινέζος επιχειρηματίας βοήθησε επίσης τέσσερις συγγενείς του να γίνουν δισεκατομμυριούχοι. Η μικρότερη αδερφή του, Zhong Xiaoxiao, και τρία από τα αδέλφια της συζύγου του κατέχουν μερίδιο 1,4% στην Nongfu έκαστος, αξίας 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας.  Παράλληλα, η εταιρεία έχει δημιουργήσει δεκάδες εκατομμυριούχους, συμπεριλαμβανομένων αρκετών συγγενών και υπαλλήλων του Zhong.

    Παρά το γεγονός ότι η πανδημία άλλαξε άρδην το τοπίο της παγκόσμιας οικονομίας το 2020, ωστόσο ήταν μια καλή χρονιά για υπερ-πλούσιους του κόσμου. Οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι πρόσθεσαν 1,8 τρισεκατομμύρια δολάρια στην περιουσία τους, που ανήλθε συνολικά στα 7,6 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του έτους.

    Ο Zhong, ο μεγαλύτερος νικητής από την Ασία, συγκέντρωσε περισσότερα από 71 δισεκατομμύρια δολάρια, τα περισσότερα μετά τον Elon Musk της Tesla και τον Jeff Bezos της Amazon.

    Μια εξαίρεση που αξίζει να επισημανθεί αποτελεί ο Jack Ma, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Ασίας. Δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από τότε που η κινεζική ρυθμιστική αρχή “τορπίλισε” την αρχική δημόσια προσφορά των 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων της εταιρείας του, Ant Group Co. Η καθαρή αξία της περιουσία του μειώθηκε κατά περίπου 10 δισ. δολάρια από τον Οκτώβριο και τώρα έχει υποχωρήσει στην 25η θέση με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

    O μεγαλοεπενδυτής που τίναξε την μπάνκα στο αέρα, με απόδοση 70% το 2020

    Netflix: Ο Ριντ Χέιστινγκς μόλις έβγαλε $225 εκατ. και έγινε ο 120ος πιο πλούσιος στις ΗΠΑ

    Οι δύο μετοχές στο χαρτοφυλάκιο του Warren Buffett που θα σας κάνουν πιο πλούσιους το 2021

     

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ