• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    O μεγαλοεπενδυτής που τίναξε την μπάνκα στο αέρα, με απόδοση 70% το 2020

    • Bloomberg
    Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Μπιλ Άκμαν

    Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Μπιλ Άκμαν


    Η αμερικανική εταιρεία διαχείρισης hedge funds Pershing Square Capital Management, που ιδρύθηκε και διευθύνεται από τον μεγαλοεπενδυτή Bill Ackman κατέγραψε ρεκόρ απόδοσης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το 2020, καθώς οι τοποθετήσεις της στις αρχές της πανδημίας είχαν ως αποτέλεσμα να πετύχει απόδοση 70%.

    Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής επισήμανε ότι μόνο τον Δεκέμβριο, η καθαρή του απόδοση ανήλθε σε 4,6%. Τα ετήσια αποτελέσματα του επισκίασαν σε μεγάλο βαθμό τα κέρδη 16% που εμφάνισε ο δείκτης S&P 500 και ξεπέρασαν το προηγούμενο ρεκόρ απόδοσης 58% που κατέγραψε ο Ackman το 2019.

    Pershing Square Capital Management LP Chief Executive Officer Bill Ackman Interview
    Bill Ackman

    Οι αλλεπάλληλες νίκες σηματοδοτούν μία εντυπωσιακή απόδοση για τον Ackman, του οποίου το hedge fund στο παρελθόν κατέγραψε απώλειες για τρία συνεχόμενα έτη, μετά από μία καταστροφική επένδυση στην Valeant Pharmaceuticals και τις μοιραίες short κινήσεις στην Herbalife Nutrition. Η προηγούμενη χρονιά σηματοδότησε την επιστροφή στο προσκήνιο των hedge fund που διαχειρίζονται από φυσικά πρόσωπα, μετά από την προηγούμενη επικράτηση των στρατηγικών που βασίζονται σε ποσοτική μεθοδολογία μέσω υπολογιστή.

    Η απόδοση του Pershing Square το 2020 στηρίχθηκε στην επιτυχημένη στρατηγική αντιστάθμισης που εφάρμοσε ο Ackman πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας και το selloff των αγορών. Ο Ackman είπε τον Απρίλιο ότι ανησυχούσε τόσο πολύ για τον πιθανό αντίκτυπο του κορονοϊού που είχε σκεφτεί να ρευστοποιήσει ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο της Pershing Square προτού επιλέξει τελικά την στρατηγική αντιστάθμισης.

    Η επιλογή του απέδωσε, επιστρέφοντας περίπου 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια στην Pershing Square τη στιγμή που πούλησε τον Μάρτιο, αποφέροντας  περίπου 100 φορές το μέγεθος της αρχικής επένδυσης. Ο Ackman χρησιμοποίησε τα έσοδα για να εφαρμόσει αυτό που αποκαλούσε «στοίχημα ανάκαμψης» στην οικονομία, αυξάνοντας τα μερίδια του σε εταιρείες χαρτοφυλακίου και επανεπενδύοντας σε άλλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Starbucks.

    Στη συνέχεια ο επενδυτής εστίασε στην εταιρεία ειδικού σκοπού που κατέχει -ή SPAC, όπως αποκαλούνται- Pershing Square Tontine Holdings, η οποία τον Ιούλιο συγκέντρωσε 4 δισ. δολάρια μέσω αρχικής δημόσιας προσφοράς, και τώρα αναζητά μία ιδιωτική εταιρεία που επιθυμεί να εισαχθεί στο χρηματιστήριο μέσω αυτής. O Ackman πραγματοποίησε συζητήσεις με τις Airbnb, Stripe και άλλες εταιρείες.

    Οι εξελίξεις που καθόρισαν τις ευρωπαϊκές μετοχές το 2020 – Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι

    Netflix: Ο Ριντ Χέιστινγκς μόλις έβγαλε $225 εκατ. και έγινε ο 120ος πιο πλούσιος στις ΗΠΑ

    Ο παίκτης του κρίκετ που ήρθε αντιμέτωπος με τον θάνατο, άλλαξε καριέρα και απέκτησε περιουσία 16 δισ. δολαρίων

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ