• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    HSBC: Εκκενώνονται τα γραφεία στο Λονδίνο – Τα μέτρα πρόληψης των μεγάλων τραπεζών για τον κορονοϊό

    • Bloomberg

    HSBC


    Αυξημένη η ανησυχία των τραπεζών στο Λονδίνο

    Ένας υπάλληλος στο ερευνητικό τμήμα της HSBC Holdings Plc στο Canary Wharf του Λονδίνου βγήκε θετικός στον κορονοϊό, προκαλώντας μερική εκκένωση και σηματοδοτώντας την πρώτη αναφερθείσα υπόθεση σε ένα σημαντικό τραπεζικό γραφείο του Λονδίνου

    Οι εργασίες στον όροφο της τράπεζας στο Canary Wharf δεν επηρεάστηκαν και συνέχισαν κανονικά, σύμφωνα με ένα πρόσωπο εμπλεκόμενο στην υπόθεση, που ζήτησε ανωνυμία. Το τμήμα που εκκενώθηκε καθαρίστηκε και απολυμάνθηκε, συμπλήρωσε η ίδια πηγή.

    Οι τράπεζες στο Λονδίνο δοκιμάζουν τα σχέδια έκτακτης ανάγκης, σε περίπτωση που απαιτηθούν ευρύτερες εκκενώσεις. Η Goldman Sachs Group Inc. εξετάζει το ενδεχόμενο εφεδρικών εμπορικών συναλλαγών στη νότια συνοικία του Croydon, ενώ η JPMorgan Chase & Co. προετοιμάζεται για πιθανές μετακινήσεις προσωπικού στο Basingstoke, 45 μίλια νοτιοδυτικά της βρετανικής πρωτεύουσας, ανέφερε το Bloomberg News.

    Χθες, αξιωματούχοι της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφεραν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα έφτασε τα 85 άτομα. Το μεγαλύτερο ξέσπασμα στην Ιταλία έχει ήδη επηρεάσει το οικονομικό κέντρο του Μιλάνου και η UniCredit SpA ανέφερε ότι ορισμένοι υπάλληλοι έχουν μολυνθεί από τον ιό. Ο νέος κορονοϊός που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην κινεζική πόλη Ουχάν, έχει κοστίσει 3.200 ζωές, ενώ έχουν μολυνθεί σε παγκόσμιο επίπεδο περισσότεροι από 94.000 άνθρωποι.

    Η HSBC είχε ήδη περιορίσει τα διεθνή επαγγελματικά ταξίδια των υπαλλήλων της. Η τράπεζα του Λονδίνου δήλωσε ότι τέτοια ταξίδια επιτρέπονται μόνο «αν είναι απολύτως απαραίτητα για την εκπλήρωση δεσμεύσεων έναντι των πελατών μας ή των ρυθμιστικών αρχών, ακόμη και μεταξύ χωρών χωρίς καταγεγραμμένες περιπτώσεις», σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα που δημοσίευσε το Bloomberg και επιβεβαιώθηκε από ομιλήτρια του Χονγκ Κονγκ.



    ΣΧΟΛΙΑ