ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Επένδυση 45 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά και περίπου 1,5 εκατ. για την ανακαίνιση του πρώην Cora Resort στην Άφυτο Χαλκιδικής ρίχνει στην αγορά της βόρειας Ελλάδας η Leonardo Hotels & Resorts του ισραηλινού ομίλου Fattal.
Η εταιρεία με επικεφαλής τον Roni Aloni ανακοίνωσε το άνοιγμα του Meravia – όπως θα μετονομαστεί το θέρετρο -, το τελευταίο απόκτημα του ομίλου στη Χαλκιδική. Το ξενοδοχείο, που θα λειτουργήσει ως πεντάστερο ξενοδοχείο για ενήλικες θα ενταχθεί στη Leonardo Limited Εdition, τη νέα σειρά ξενοδοχείων της Leonardo Mediterranean, που προσφέρει ιδιαίτερο τρόπο διακοπών. Το Meravia θα ανοίξει τις πόρτες του την Πρωτομαγιά, έπειτα από εκτεταμένη ανακαίνιση και θα διαθέτει τέσσερα μπαρ με νέα κόνσεπτ, τέσσερα εστιατόρια εκ των οποίων τρία με αλά καρτ μενού, spa 600 τ.μ. με θερμαινόμενη πισίνα και χαμάμ, δύο εξωτερικές πισίνες και ιδιωτική παραλία. Θα δημιουργήσει 150 θέσεις εργασίας και ως προς τη δυναμικότητά του, θα διαθέτει 188 δωμάτια και 34 σουίτες με ιδιωτική πισίνα. Η μέση τιμή ενός δωματίου θα διαμορφωθεί περίπου στα 400 ευρώ, ενώ έως 1.000 ευρώ θα φτάσει η ανώτατη τιμή.
«Είδαμε την απόσταση από τη Θεσσαλονίκη και το αεροδρόμιο, τα μεγάλα δωμάτια και τις σουίτες, αλλά αναζητούσα τι πραγματικά θα έκανε τη διαφορά. Τη διαφορά κάνει η μοναδικότητα της τοποθεσίας. Το ξενοδοχείο δεν είχε δημιουργήσει ακόμα την ατμόσφαιρα για να παρατείνει την παραμονή των επισκεπτών. Δημιουργούμε ένα ultra all inclusive, για αυτό αποφασίσαμε να επενδύσουμε επιπλέον 1,5 εκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση και επέκταση των χωρών εστίασης», είπε ο Roni Aloni κατά την παρουσίαση του ξενοδοχείου. «Η κίνηση αυτή αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη μας στη δυναμική της Βόρειας Ελλάδας και τη δέσμευσή μας για τη δημιουργία νέων προοπτικών ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή», συμπλήρωσε.
Η Leonardo Hotels βρίσκεται πολύ κοντά στο κλείσιμο νέας συμφωνίας. Μέχρι σήμερα ο ξενοδοχειακός βραχίονας της Fattal έχει επενδύσει στην Ελλάδα 150 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αναζητά ευκαιρίες στα μεγάλα νησιά με καλή συνδεσιμότητα. «Ενδιαφερόμαστε για την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, όπου ελπίζουμε ότι θα αναπτυχθεί περισσότερο, είμαστε στο due diligence και για άλλα ξενοδοχεία», κατέληξε ο ίδιος.
Μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει αναπτύξει 13 ξενοδοχεία, 5 στην Ελλάδα και 8 στην Κύπρο, με στόχο την επέκταση του χαρτοφυλακίου της σε 16 ξενοδοχεία έως το τέλος του 2026.
Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ συστήθηκε στην ελληνική αγορά, αφού είχε επενδύσει στην Κύπρο, από το 2017. Ένα χρόνο αργότερα εξαγόρασαν ένα ξενοδοχείο στη Ρόδο το οποίο ανακαινίστηκε, επεκτάθηκε και πλέον διαθέτει 150 δωμάτια. Το 2023 άνοιξε το NYX Esperia στη Σταδίου, το πρώτο πεντάστερο ΝΥΧ του ομίλου στη χώρα με 212 δωμάτια και σουίτες και εστιατόρια με την υπογραφή της Amyth Group. Το ξενοδοχείο στο ιστορικό κτίριο της Σταδίου κατέγραψε πέρσι ανάπτυξη της τάξης του 8%.
Εκτός από τις τελευταίες επενδύσεις στη βόρεια Ελλάδα – το καλοκαίρι άνοιξε το ΝΥΧ Θεσσαλονίκης, κοντά στα Λαδάδικα, μία επένδυση ύψους 25 εκατομμυρίων – η Leonardo ανακαινίζει το Leonardo Kolymbia Resort στη Ρόδο, η δυναμικότητα του οποίου θα φτάσει τα 140 δωμάτια, από 112 που είναι σήμερα. Η αναβάθμιση θα κοστίσει 3,5 εκατομμύρια ευρώ και ολοκληρώνεται τέλη Μαρτίου.
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.