• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    George Soros: Τα τέσσερα νέα στοιχήματα του δισεκατομμυριούχου επενδυτή

    • Bloomberg

    George Soros


    Η επενδυτική εταιρεία του μεγαλοεπενδυτή Geοrge Soros, αύξησε τις τοποθετήσεις της σε μετοχές του κλάδου ακινήτων και του χρηματοοικονομικού τομέα κατά το τελευταίο τρίμηνο, ενώ η αξία του χαρτοφυλακίου μετοχών της στις ΗΠΑ μειώθηκε σε λιγότερο από 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Συγκεκριμένα, η Soros Fund Management, αποκάλυψε νέες θέσεις στις Hill-Rom Holdings, MGM Growth Properties, JPMorgan Chase & Co. και Goldman Sachs Group, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του χρηματιστηρίου.

    Η εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη, αύξησε τα μερίδια στην IHS Markit και στην κατασκευάστρια κατοικιών Dr Horton. Αποχώρησε από τις τοποθετήσεις που κατείχε στην start up μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων QuantumScape και στην κατασκευάστρια ανελκυστήρων Otis Worldwide Corp.

    Η επενδυτική του δισεκατομμυριούχου φιλάνθρωπου κατείχε τοποθετήσεις σε μετοχές των ΗΠΑ αξίας 4,96 δισ. δολαρίων στο τέλος του τριμήνου, μειωμένες κατά 205,2 εκατομμύρια δολάρια σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, έδειξαν τα στοιχεία της SEC.

    Οι διαχειριστές κεφαλαίων που επιβλέπουν μετοχές των ΗΠΑ άνω των 100 εκατ. δολαρίων, πρέπει να υποβάλουν ένα έντυπο 13F εντός 45 ημερών από το τέλος κάθε τριμήνου, προκειμένου να καταχωρίσουν τις συμμετοχές τους σε μετοχές που διαπραγματεύονται στα αμερικανικά χρηματιστήρια.

    Είναι ένα από τα λίγα μέρη όπου μπορεί κάποιος να αποκτήσει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο επενδύουν σε μετοχές τα hedge funds και ορισμένα μεγάλα οικογενειακά γραφεία.

     



    ΣΧΟΛΙΑ