• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Amancio Ortega: Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Zara επενδύει στον κλάδο ενέργειας

    • Bloomberg
    Amancio Ortega, ιδρυτής Zara

    Amancio Ortega, ιδρυτής Zara


    Ο Amancio Ortega, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της αλυσίδας ένδυσης Zara, αγόρασε μερίδιο σε ένα project ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Repsol.

    Το οικογενειακό γραφείο του Ortega, Pontegadea θα πληρώσει 245 εκατομμύρια ευρώ (281 εκατομμύρια δολάρια) για το 49% του αιολικού πάρκου Delta της Repsol στην ισπανική επαρχία Σαραγόσα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ενεργειακής εταιρείας της Μαδρίτης.

    Πρόκειται για την τέταρτη επένδυση της Pontegadea στον ενεργειακό τομέα, αλλά την πρώτη στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

    Εξαγόρασε ποσοστό 5% στον φορέα εκμετάλλευσης δικτύου φυσικού αερίου της Ισπανίας Enagas στα τέλη του 2019 και φέτος απέκτησε μερίδια στον φορέα εκμετάλλευσης δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας Red Electrica Corp και στον πορτογαλικό ανταγωνιστή του REN – Redes Energeticas Nacionais SGPS.

    Η Pontegadea ιδρύθηκε για να επενδύει τα μερίσματα που λαμβάνει ο Ortega από την Inditex SA, τη μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης ενδυμάτων στον κόσμο, η οποία κατέχει τη Zara και άλλα εμπορικά σήματα και αποτελεί τον πυρήνα μιας περιουσίας ύψους 78 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Bloomberg. Παραδοσιακά, η εταιρεία επένδυε κυρίως σε ακίνητα. Ο Ortega ελέγχει περίπου το 59% της Inditex.

    Σημειώνεται ότι από την αρχική δημόσια προσφορά της εταιρείας λιανικής του το 2001, ο Ortega έχει λάβει περισσότερα από 9 δισεκατομμύρια δολάρια σε μερίσματα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ