• Cryptocurrencies

    H εταιρεία NFT που επένδυσε ο Soros διπλασίασε την αποτίμηση της στα 5 δισ. δολάρια

    • Bloomberg

    Τζορτζ Σόρος


    Η Soros Fund Management,του μεγαλοεπενδυτή Geοrge Soros και οι δίδυμοι δισεκατομμυριούχοι Tyler και Cameron Winklevoss περιλαμβάνονται στους επενδυτές που χρηματοδότησαν την Animoca Brands, διπλασιάζοντας την αποτίμηση της στα 5 δισ. δολάρια.

    Πρόκειται για μία εταιρεία που δραστηριοποιείται στη δημιουργία NFT (non-fungible token) και στο ανερχόμενο μετασύμπαν, γνωστό ως metaverse.

    Οι παίκτες του κλάδου του blockchain είδαν τις αποτιμήσεις τους να εκτινάσσονται το περασμένο έτος, με το χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων FTX Trading Ltd. να αγγίζει τα 25 δισεκατομμύρια δολάρια τον Οκτώβριο και την πλατφόρμα συναλλαγών NFT OpenSea να ξεπερνά τα 13 δισεκατομμύρια δολάρια αυτόν τον μήνα.

    Η Animoca πραγματοποίησε ένα γύρο χρηματοδότησης τον Οκτώβριο, κατά τον οποίο αποτιμήθηκε στα 2,2 δισ. δολάρια και η νέα συγκέντρωση κεφαλαίων ύψους 359 εκατομμυρίων δολαρίων ξεπερνά τα συνολικά κεφάλαια του 2021.

    Cameron και Tyler Winklevoss (Ουίνκλβος)

    Η τελευταία χρηματοδότηση πραγματοποιήθηκε από την Liberty City Ventures και περιλάμβανε επίσης συμμετέχοντες όπως οι Mirae Asset, Sequoia China, Kingsway, Pacific Century Group και C Ventures, σύμφωνα με δήλωση της. Η Animoca και οι θυγατρικές της προσφέρουν NFT και παιχνίδια που συνδέονται με πλατφόρμες blockchain, τόσο δικές της δημιουργίες όσο και συνεργασίες με εξωτερικά brands, που καλύπτουν κινητές συσκευές, οικιακές κονσόλες και το web.

    «Το gaming μπορεί κάλλιστα να κατέχει το κλειδί για τη μαζική υιοθέτηση της τεχνολογίας blockchain και η Animoca Brands είναι ίσως η καλύτερα τοποθετημένη εταιρεία σε αυτόν τον χώρο παγκοσμίως», δήλωσε ο Manuel Stotz, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Kingsway Capital.

    Tα NFT έκλεψαν τα φώτα της δημοσιότητας στην αγορά κρυπτονομισμάτων το 2021 και έχουν εξελιχθεί σε μία νέα διέξοδο για κερδοσκοπικές επενδύσεις, παρέχοντας νέες εμπορικές ευκαιρίες για καλλιτέχνες, εμπορικά σήματα και διασημότητες.

    Η Animoca, με έδρα το Χονγκ Κονγκ έχει υπογράψει συνεργασίες με δημοφιλή brands, όπως ποδοσφαιρικούς συλλόγους, αγώνες δρόμου και franchise ψυχαγωγίας, για τη δημιουργία και τη διανομή NFT.

    Μάλιστα, δημιούργησε NFTs για τους επενδυτές της με αφορμή την απόκτηση του τίτλου unicorn (μονόκερος), που προσδίδεται σε μία εταιρεία με κεφαλαιοποίηση άνω του 1 δισ. δολαρίων. Η αποτίμηση της ξεπέρασε αυτό το όριο για πρώτη φορά τον Ιούλιο.

    Διαβάστε ακόμη:

    Bitcoin: Xάνει την κυριαρχία του στις πληρωμές με κρυπτονομίσματα



    ΣΧΟΛΙΑ