• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    O δισεκατομμυριούχος επενδυτής Ray Dalio προειδοποιεί: Ο πληθωρισμός μειώνει τον πραγματικό πλούτο

    • Bloomberg
    Ray Dalio, ιδρυτής του hedge fund, Bridgewater

    Ray Dalio, ιδρυτής του hedge fund, Bridgewater


    Ο Ray Dalio έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, μετά την εκτίναξη του πληθωρισμού στις ΗΠΑ στο υψηλότερο επίπεδο από το 1990 και προειδοποίησε τους followers του ότι η αύξηση της αξίας του χαρτοφυλακίου δεν σημαίνει στην πραγματικότητα αύξηση του πλούτου.

    «Μερικοί άνθρωποι κάνουν το λάθος να πιστεύουν ότι γίνονται πλουσιότεροι επειδή βλέπουν να ανεβαίνει η τιμή των περιουσιακών τους στοιχείων, χωρίς να βλέπουν πώς διαβρώνεται η αγοραστική τους δύναμη», έγραψε ο Dalio σε μια ανάρτηση του. «Αυτοί που πλήττονται περισσότερο είναι αυτοί που έχουν τα χρήματά τους σε μετρητά».

    Ο Dalio, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Bridgewater Associates, ήταν εδώ και καιρό γνωστός για την άποψή του ότι υπάρχουν καλύτερα περιουσιακά στοιχεία για να κατέχει κάποιος αντί να διατηρεί μετρητά. Σε περιόδους ανόδου των τιμών, υποστηρίζει ότι είναι στην πραγματικότητα πιο σημαντικό να κοιτάξετε τι μπορείτε να αγοράσετε με αυτά τα χρήματα.

    «Όταν δημιουργούνται πολλά χρήματα, η αξία τους μειώνεται, επομένως το να έχεις περισσότερα λεφτά δεν θα σου δώσει απαραίτητα επιπλέον πλούτο ή αγοραστική δύναμη», έγραψε ο Dalio, προσθέτοντας ότι ο πραγματικός πλούτος καθίσταται συνάρτηση της παραγωγικής ικανότητας με την πάροδο του χρόνου.

    «Το να τυπώνουμε χρήματα και να τα δίνουμε δεν θα μας κάνει πλουσιότερους εάν τα χρήματα δεν κατευθύνονται για την αύξηση της παραγωγικότητας».

    «Δεν υπάρχει άτομο, οργανισμός, χώρα ή αυτοκρατορία που να μην έχει αποτύχει όταν έχασε την αγοραστική της δύναμη», έγραψε.

    «Οι Ηνωμένες Πολιτείες ξοδεύουν τώρα πολύ περισσότερα χρήματα από όσα κερδίζουν και πληρώνουν για αυτά τυπώνοντας χρήματα που υποτιμώνται. Για να βελτιωθούμε πρέπει να αυξήσουμε την παραγωγικότητα και τη συνεργασία. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε λάθος δρόμο».

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     



    ΣΧΟΛΙΑ