• Business

    Διεθνής επιτυχία του Mononews: Το QCM πρώτα μίλησε στο Mononews και στην συνέχεια στο Reuters για την ελληνική αγορά


    Την ώρα που στο χρηματιστήριο Αθηνών εξελισσόταν ένα έντονο κερδοσκοπικό παιχνίδι (ήδη από τις 11:00 το πρωί)  με πολλές μετοχές να υποχωρούν ακόμα και έως 30% καθώς είχε αναπτυχθεί έντονη φημολογία ότι κερδοσκοπικά Funds βάλλουν κατά συγκεκριμένων εταιριών,  το mononews.gr συνομίλησε με τον επικεφαλής του hedge fund QCM Gabriel Grego το οποίο εδώ και πολλές ημέρες βάλλει κατά της διοίκησης της Folli Follie και έχει βγει short στη συγκεκριμένη μετοχή.

    Στην αγορά υπήρχαν έντονες φήμες ότι το συγκεκριμένο fund δηλαδή το Quintessential Capital Management έχει σορτάρει και άλλη μια η δυο ελληνικές πολυεθνικές με αποτέλεσμα μεγάλες εταιρίες του Ελληνικού χρηματιστηρίου να βυθίζονται (πχ 4 εταιρίες συμφερόντων ομίλου Κόκκαλη κλπ).  

    Με λίγα λόγια η αγορά ήταν σε άκρατο πανικό και άπαντες πουλούσαν τα χαρτιά τους σαν να μην υπάρχει αύριο. Η αγορά είχε κατακλυστεί με τερατώδεις φήμες.

    Επιδεικνύοντας ταχύτατα δημοσιογραφικά αντανακλαστικά αποφασίσαμε να μιλήσουμε με τον επικεφαλής του συγκεκριμένου Fund.  Δηλαδή του Quintessential Capital.

    Έλενα Κρίτσαλου. Chief in Editor Mononews.gr

    Σε αποκλειστική δήλωσή του στο mononews.gr, και στην αρχισυντάκτρια του site Έλενα Κρίτσαλου στις 12:30, ο κ. Gabriel Grego αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι το fund του έχει στο ραντάρ του και άλλη ελληνική εταιρεία. Κάτι που άλλωστε ανέφερε και στην αποκλειστική τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο mononews.gr την  Δευτέρα το απόγευμα. 

    Όταν του ζητήσαμε συγκεκριμένα να κάνει κάποιο σχόλιο για τις φήμες που κυκλοφορούσαν  από το πρωί σήμερα, ότι το QCM σχεδιάζει νέα επίθεση σε βάρος άλλης ελληνικής εταιρείας, μας απάντησε: «Το διαψεύδουμε κατηγορηματικά».

    Η αποκλειστική δήλωση του κ. Grego ήταν καταλυτική. Αμέσως η ελληνική αγορά, όπως τουλάχιστον λένε πολλοί χρηματιστές , άρχισε να “ηρεμεί”. 

    Σχεδόν μια ώρα μετά ο γενικός δείκτης από σχεδόν -2,5% που ήταν στο άνοιγμα της Αγοράς είχε περάσει σε θετικό έδαφος και όσες μετοχές σημείωναν κάθετη πτώση άρχισαν να ισορροπούν.

    Λιγες ώρες μετά και για την ακρίβεια στις 13,42 το Fund QCM μέσω εκπροσώπου του,  κάνει ακριβώς την ίδια δήλωση και στο διεθνές πρακτορείο Reuters. Για την ακρίβεια η δήλωση ανάφερε ότι: “Το QCM δεν εμπλέκεται με καμία ελληνική εταιρία με εξαίρεση την Folli Follie”.

    Gabriel Grego, QCM
    Gabriel Grego, QCM



    ΣΧΟΛΙΑ