• Από την BΜW 750 στην κλούβα και πόση είναι η απόσταση από το I Frati στις φυλακές Τρικάλων

    Ο λόγος για το νέο σπίτι του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου.  

    the wise man
    image
    the wise man

    Από την 7αρα BMW με κλούβα στα Τρίκαλα…

    H απόσταση από το χλιδάτο I Frati στην Κηφισιά έως τις φυλακές των Τρικάλων είναι περίπου 320 χιλιόμετρα. Το θέμα είναι πόση ώρα θέλει να διανύσει κάποιος την απόσταση.

    Γιατί άλλο να πας με BMW αξίας 150.000 ευρώ και άλλο με περιπολικό η ακόμα χειρότερα με κλούβα αλλά να φοράς στα χέρια βραχιόλια.

    Μα στις φυλακές Τρικάλων; Ο λόγος για το νέο σπίτι του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου.  

    Η στήλη ρώτησε και έμαθε ότι πρόκειται για τις πιο σκληρές φυλακές της χώρας καθώς οι ένοικοι έχουν διαπράξει βιασμούς και παιδεραστία. 

    Όπως καταλαβαίνετε αυτό για τον Τζώρτζη είναι μια απότομη προσγείωση – την πρώτη κρυάδα θα την έφαγε κατά την μεταγωγή του με την κλούβα και μιλάμε για ταξίδι 3,5 ωρών και όχι 20 λεπτά μέχρι τον Κορυδαλλό –  όταν μόλις την προηγούμενη εβδομάδα οδηγούσε στην Λεωφόρο Κηφισίας την 7αρα BMW του!  Το μοντέλο 750.

    Όπως μαθαίνει η στήλη τον συνάντησε φίλος του σε φανάρι της λεωφόρου, τον ρώτησε τι κάνει και απάντησε «όλα καλά»…

    Μάλλον πίστευε πως για μια ακόμη φορά θα την γλίτωνε και θα επέστρεφε στην θαλπωρή του σπιτιού του στην Κηφισιά ή στην πολυτελή έπαυλη των Σπετσών καθώς το καλοκαιράκι είναι ακόμη εδώ… 

    Άσε που δεν θα ξαναδεί τις αιθέριες υπάρξεις και τους φίλους του στο αγαπημένο του bar resto I frati της Κηφισιάς. 

    Το θράσος του Πατριάρχη δεν έχει όριο

    Κι ενώ ο Τζώρτζης είπε την καραμέλα «δεν ήξερα, δεν γνώριζα», όπως τον έχουν ορμηνεύσει οι δικηγόροι του, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος παραδέχθηκε ότι έκανε μια παρατυπία όταν η εταιρεία βρέθηκε σε μια δύσκολη στιγμή, ωστόσο δεν πρόλαβε να την «κουκουλώσει» καθώς ήρθε η κρίση του 2007… 

    Βέβαια, έριξε τις ευθύνες στη διοίκηση της θυγατρικής της εταιρείας στην Ασία (στον περίφημο Γιάννη Μπεγιέτη και σε κάποιον Κινέζο με το όνομα Tonio) και ζήτησε και τα ρέστα καθώς όπως ισχυρίσθηκε έχει πληρώσει με προσωπικά δάνεια και από την τσέπη την Folli. 

    Παραμύθια όπως βλέπαμε στις ταινίες του Μπρους Λι, θα έλεγα εγώ.

    Γιατί εδώ που τα λέμε στην Κίνα και στο Χονγκ Κονγκ είτε λέγεσαι Φουν Μουν Τσιν είτε Λου Τσιν το ίδιο πράγμα είναι.  Άντε τώρα ο ανακριτής να βρει τον Κινέζο που έκανε τα κόλπα σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη…

    Γιατί όπως είπε στην απολογία του παρασύρθηκε και έστησε το μεγαλύτερο colpo grosso που “είδε” ποτέ η χώρα. 

    Όσο για την Folli για να το σοβαρέψουμε ψάχνει να βρει σωσίβιο σωτηρίας. 

    Έχει, όπως είπε, ο CEO έτοιμο το σχέδιο που θα προτείνει την επόμενη εβδομάδα στους ομολογιούχους και ευελπιστεί πως θα πιάσει το νήμα της εξυγίανσης. 

    Ίδωμεν…

    Η δικαίωση του Gabriel Greco

    Η προφυλάκιση των πρωταγωνιστών του σκανδάλου της Folli Follie δεν άφησε ασυγκίνητο τον άνθρωπο που το ξεσκέπασε, τον Gabriel Greco της QCM. 

    «Η Δικαιοσύνη μπορεί να αργεί, αλλά τελικά φτάνει. Ας είναι αυτή μια ξεκάθαρη προειδοποίηση προς όλους τους επίδοξους απατεώνες εκεί έξω», έγραψε στα social media. 

    Το μήνυμα προς τους επίδοξους είναι ξεκάθαρο και καλό θα ήταν όποιος έχει κάνει καμιά κουτσουκέλα με τα νούμερα της επιχείρησής του να τη διορθώσει επί τόπου… πριν βρεθεί κρεμασμένος στα μανταλάκια!

    Ετοιμάζεται ο Πελαγίδης για την ΤτΕ

    Δεν απέμειναν παρά λίγες ημέρες για την λήξη της θητείας του υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Ιωάννη Μουρμούρα και η στήλη πληροφορείται ότι το φαβορί συνεχίζει να είναι ο Καθηγητής στο τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά Θόδωρος Πελαγίδης. 

    Το θέμα μου λένε ότι είναι κλειδωμένο…

    Bad Bank: Τέλος Σεπτεμβρίου η πρόταση Στουρνάρα

    Μένοντας στα της Τραπέζης της Ελλάδος πληροφορούμαι ότι ο διοικητής Γιάννης Στουρνάρας και οι επιτελείς του έχουν σχεδόν ολοκληρώσει την πρόταση για την σύσταση Bad Bank και στο τέλος Σεπτεμβρίου ο Γιάννης θα την παρουσιάσει στον Χρήστο Σταϊκούρα και στους οικονομικούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού. 

    Το αν και πότε θα εφαρμοσθεί είναι μια άλλη υπόθεση…

    Η Κριστίν έδειξε το πρόβλημα

    Η αβεβαιότητα έχει αρνητικό αντίκτυπο στις δαπάνες των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. 

    Τάδε έφη η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ και σε 12 λέξεις ανέδειξε το σοβαρό πρόβλημα που προκάλεσε η πανδημία. 

    Διότι κανένας δεν ξοδεύει, οι επιχειρήσεις δεν επενδύουν, αντιθέτως μαζεύουν ρευστότητα και έτσι στεγνώνει η αγορά. 

    Τα νύχια του COVID

    Η στήλη σας ενημέρωσε εχθές ότι οι ενδείξεις για την αύξηση των κρουσμάτων που έχουν στα χέρια τους οι επιστήμονες δεν είναι ενθαρρυντικές, σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα… 

    Προσδοκούν ότι σε μια εβδομάδα από σήμερα ίσως η εικόνα είναι καλύτερη.