• AUTO

    Mercedes: Μια διαφορετική παρουσίαση!


    Παρακολουθήσαμε τα αποκαλυπτήρια της νέας E Class και του νέου ηλεκτρικού EQE SUV στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Κηφισιά.

    Η Star Automotive Ελλάς που εκπροσωπεί την Mercedes Benz στην Ελλάδα διοργάνωσε στις εγκαταστάσεις στο «Hall of Stars» μια παρουσίαση δυο νέων εμβληματικών μοντέλων της νέας Mercedes E Class και της νέας EQE SUV. Τα δυο μοντέλα ξεκινούν τις επόμενες μέρες την εμπορική τους πορεία στην Ελλάδα. Η Ε Class διατίθεται με εξηλεκτρισμένα θερμικά σύνολα πετρελαίου και βενζίνης. Από το 1946, η Mercedes-Benz έχει κατασκευάσει περισσότερα από 16 εκατομμύρια οχήματα της ανώτερης μεσαίας κατηγορίας. Η κληρονομιά της E-Class ανάγεται στις πρώτες ημέρες της μάρκας. Στις αρχές του 20ου αιώνα, οι προηγούμενες εταιρείες από τις οποίες προέκυψε η Mercedes-Benz παρουσίασαν αντίστοιχα οχήματα στην αγορά. Όταν οι δραστηριότητες ξανάρχισαν μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, επέστρεψε στην παραγωγή το μοντέλο 170 V (W 136) που είχε αρχικά παρουσιαστεί το 1936. Το 1947 ακολούθησε το Sedan ως το πρώτο μεταπολεμικό επιβατικό αυτοκίνητο της Mercedes-Benz. Το μοντέλο 180 (W 120) του 1953 με αυτοφερόμενο αμάξωμα «Ponton» εισήγαγε νέα τεχνικά δεδομένα και χαρακτηριστικά. Το 1961, ακολούθησαν οι τετρακύλινδρες εκδόσεις της σειράς «Tailfin» (W 110). Το 1968, η ανώτερη μεσαία κατηγορία της σειράς «Stroke/8» (W 114/115) σηματοδότησε το επόμενο μεγάλο βήμα. Η σειρά μοντέλων 123 που ακολούθησε από το 1976 αποδείχθηκε ακόμη πιο επιτυχημένη. Η σειρά μοντέλων 124 που παρήχθη από το 1984 έως το 1995 έφερε το όνομα E-Class για πρώτη φορά από τα μέσα του 1993. Το μπροστινό μέρος με διπλούς προβολείς και η καινοτόμος τεχνολογία ήταν τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της σειράς μοντέλων 210 που παρουσιάστηκε το 1995. Η E-Class της σειράς μοντέλων 211 ξεκίνησε στις αρχές του 2002. Το 2009 ακολούθησε η σειρά μοντέλων E-Class 212 (Sedan και Estate) και 207 (Cabrio και Coupé). Η σειρά μοντέλων E-Class 213 της Mercedes-Benz έκανε το ντεμπούτο της το 2016 και από το 2017 για πρώτη φορά και ως All-Terrain. Επιπλέον, υπάρχουν τα coupé και τα cabrio της σειράς μοντέλων 238. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τη νέα Ε Class.

    Όσον αφορά στο ολοκαίνουργιο αμιγώς ηλεκτρικό EQE είναι η πολυμορφική εκδοχή της EQE executive sedan. Η EQE SUV είναι από τα πλέον ευρύχωρα μοντέλα της κατηγορίας της, αλλά είναι πιο κόμπακτ από την EQE Sedan και, με μεταξόνιο 3030 χιλιοστών, εννέα εκατοστά κοντύτερη. Οι εξωτερικές της διαστάσεις είναι 4863/1940/1686 χιλιοστά (μήκος/πλάτος /ύψος). Η EQE SUV, το τέταρτο μοντέλο μετά τις EQS & EQE Sedan και την EQS SUV, βασίζεται σε μια εξολοκλήρου ηλεκτρική πλατφόρμα. Με τον αρθρωτό σχεδιασμό του συστήματος μετάδοσης κίνησης, η EQE SUV μπορεί να προσφέρει μεγάλο εύρος μέγιστης συνολικής απόδοσης ισχύος από 180 kW έως 300 kW. Ανάλογα με τον εξοπλισμό και τη διαμόρφωση του οχήματος, τα ευρωπαϊκά μοντέλα επιτυγχάνουν αυτονομία κατά WLTP άνω των 590 χιλιομέτρων. Στην EQE SUV, η μπαταρία ιόντων λιθίου αποτελείται από δέκα μονάδες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το πρωτοποριακό λογισμικό διαχείρισης μπαταρίας, το οποίο αναπτύχθηκε από την ίδια την εταιρεία, μπορεί να ενημερώνεται απομακρυσμένα (over-the-air). Το πλαίσιο της νέας EQE SUV περιλαμβάνει μπροστινή ανάρτηση τεσσάρων συνδέσμων και πίσω ανεξάρτητη ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων. Χάρη στο συγκριτικά κοντό μεταξόνιο 3030 χιλιοστών και την αντίστοιχη ρύθμιση της ανάρτησης, ο οδηγός έχει την αίσθηση ότι βρίσκεται στο τιμόνι ενός εξαιρετικά ευέλικτου και ευκίνητου αυτοκινήτου ακόμη και με τη βασική διαμόρφωση. Η αερανάρτηση AIRMATIC με συνεχώς ρυθμιζόμενη απόσβεση ADS+ διατίθεται ως προαιρετικός εξοπλισμός. Το όχημα μπορεί να ανυψωθεί κατά 30 χιλιοστά προκειμένου να αυξηθεί η απόσταση από το έδαφος .

    Ο ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας είναι πρεσβευτής της μάρκας.

    Η EQE SUV διαθέτει μία υπερσύγχρονη θερμική αρχιτεκτονική με αντλία θερμότητας στον βασικό εξοπλισμό. Χάρη σε αυτήν το σύστημα λειτουργεί πολύ αποδοτικά, αξιοποιώντας την απορριπτόμενη θερμότητα από το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης (μετατροπέα ισχύος και ηλεκτροκινητήρα) για τη θέρμανση του εσωτερικού χώρου. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται δραστικά η κατανάλωση ενέργειας της μπαταρίας για το σύστημα θέρμανσης, αυξάνοντας την αυτονομία. Άλλη μία ευχάριστη και αποτελεσματική λειτουργία είναι ο προκλιματισμός. Το αυτόματο σύστημα κλιματισμού δύο ζωνών THERMATIC τοποθετείται ως βασικός εξοπλισμός, ενώ το σύστημα THERMOTRONIC τεσσάρων ζωνών προσφέρεται προαιρετικά.  Οι αναλογίες της EQE SUV συνδυάζουν τη λειτουργικότητα και την αισθητική με τον σπορ χαρακτήρα του SUV. Το νέο μοντέλο, με το χαρακτηριστικό purpose design, αποτελεί σημείο καμπής στην κατηγορία του. Οι πρόβολοι και το μπροστινό συγκρότημα παρέμειναν μικρών διαστάσεων. Οι τροχοί 19 έως 22 ιντσών ευθυγραμμίζονται με τις εξωτερικές ακμές του αμαξώματος και ενισχύουν την γεμάτη αυτοπεποίθηση εμφάνισή της. Η παραγωγή της EQE SUV ξεκίνησε το εργοστάσιο της Tuscaloosa στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο 2022. Το εργοστάσιο μπαταριών στη γειτονική Bibb County προμηθεύει τις μπαταρίες για αυτό το μοντέλο, καθώς και για την EQS SUV. Από το 2022, όλα τα εργοστάσια παραγωγής επιβατικών αυτοκινήτων και ελαφρών επαγγελματικών της Mercedes-Benz παγκοσμίως επέτυχαν την παραγωγή με καθαρό ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα στο πλαίσιο του οικολογικού ισοζυγίου – συμπεριλαμβανομένων και των εργοστασίων στην Αλαμπάμα.

    Την παρουσίαση προλόγισε ο Γιάννης Καλλίγερος – Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Star Automotive Ελλάς

    Διαβάστε επίσης

    Porsche: 242.722 πωλήσεις!



    ΣΧΟΛΙΑ