• AUTO

    FIA Gala: Σε βαρύ κλίμα!

    FIA GALA


    Ηλεκτρισμένη ήταν η ατμόσφαιρα στο χθεσινοβραδινό γκαλά της FIA με τον οικοδεσπότη Μπιν Σουλαγιέμ στο επίκεντρο.

    Ούτε βλέμμα, ούτε χειραψία δεν αντάλλαξαν ο πρόεδρος με τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Λιούις Χάμιλτον που σε αντίθεση με το 2021 όπου ξεκίνησαν όλα χτες βράδυ παρέστη στο Μπακού και πήρε το τρόπαιο της 3ης θέσης.

    Η κόντρα του Σουλαγιέμ με τους Βολφ, Χάμιλτον ξεκίνησε πριν δυο χρόνια την αντίστοιχη βραδιά όταν η ηχηρή απουσία τους δήλωνε την δυσαρέσκειά τους για όσα είχαν γίνει στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στο Άμπου Ντάμπι.

    Απ’ αυτή την κόντρα έφυγε ο τότε αλυτάρχης Μάικλ Μάσι, ο Χάμιλτον «αναγκάστηκε» να αποχωριστεί τα κοσμήματά του ενώ πρόσφατα ο Βολφ δήλωνε πως ο Μάσι είναι «ηλίθιος».

    Το μόνο θέμα συζήτησης στο γκαλά ήταν η έρευνα της FIΑ που άνοιξε και έκλεισε χωρίς ουσία
    Το μόνο θέμα συζήτησης στο γκαλά ήταν η έρευνα της FIΑ που άνοιξε και έκλεισε χωρίς ουσία

    Προτελευταία πράξη αυτής της κόντρας ήταν η έρευνα που ξεκίνησε η FIA για το ζεύγος Βολφ. Μια έρευνα που άνοιξε και έκλεισε τάχιστα μετά από σύσσωμη αντίδραση όλων των ομάδων που τάχθηκαν ανοιχτά και γραπτά υπέρ της ακεραιότητας των Βολφ. Η τελευταία πράξη μέχρι τώρα ήρθε από το Χάμιλτον που σε δηλώσεις πριν το γκαλά υπονόησε ότι η Σούζι Βολφ στοχοποιήθηκε επειδή είναι γυναίκα σε διευθυντική θέση.

    Μ’ αυτό το κλίμα να βαραίνει την ατμόσφαιρα και οικοδεσπότη τον πρόεδρο της FIA, Mohammed Ben Sulayem, η εκδήλωση οργανώθηκε από την Ομοσπονδία Αυτοκινήτου του Αζερμπαϊτζάν (AAF), την πόλη του Μπακού και την οργάνωση του αγώνα με την υποστήριξη των Rolex, Hankook Tire & Technology και Brembo.

    Το επίκεντρο της βραδιάς ήταν ο Max Verstappen που έλαβε το τρόπαιο FIA Formula 1 World Championship for Drivers για τρίτη φορά στην καριέρα του ως επιβράβευση για την εκπληκτική του σεζόν που είχε συνολικά 19 νίκες (καθώς και τέσσερις σε έξι αγώνες σπριντ) στους 22 αγώνες που πραγματοποιήθηκαν φέτος.

    Ο πρωταθλητής τόνισε: «Φυσικά ποτέ δεν σκεφτόμουν να προσπαθήσω να σπάσω όλα αυτά τα ρεκόρ, απλώς προσπαθούσα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορούσα σε κάθε αγώνα και να το απολαύσω επίσης. Αυτές οι μεγάλες στιγμές δεν συμβαίνουν τόσο συχνά», είπε ο Ολλανδός, ο οποίος, καθοδόν προς τον τρίτο του τίτλο, έσπασε ένα ρεκόρ 71 ετών με το υψηλότερο ποσοστό νικών σε αγώνα σε μια σεζόν. Το τρόπαιο των κατασκευαστών παρέλαβε ο αγωνιστικός διευθυντής της Oracle Red Bull Racing, Christian Horner.

    Η Toyota Gazoo Racing πήρε τρόπαια για τίτλους οδηγών, συνοδηγών και κατασκευαστών σε τουλάχιστον τρεις διαγωνισμούς – Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι FIA, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής FIA και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally-Raid της FIA. Ο Φινλανδός Kalle Rovanperä και ο συνοδηγός Jonne Halttunen έλαβαν το δεύτερο σετ τροπαίων όντας δύο φορές πρωταθλητές FIA WRC.

    Το πλήρωμα της Toyota Gazoo Racing με τους Sébastien Buemi, Brendon Hartley και Ryō Hirakawa κέρδισε το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα οδηγών αντοχής FIA, ενώ η ιαπωνική μάρκα εξασφάλισε τον πέμπτο συνεχόμενο τίτλο Κατασκευαστών FIA WEC.

    Ο Nasser Al-Attiyah από το Κατάρ και ο Γάλλος συνοδηγός του από την Ανδόρα, Mathieu Baumel, διατήρησαν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Οδηγών και Συνοδηγών Rally-Raid της FIA για δεύτερη σεζόν.

    Ο Théo Pourchaire και ο Gabriel Bortoleto έλαβαν τρόπαια για τους αντίστοιχους τίτλους Formula 2 και Formula 3, ενώ οι δρομείς καρτ Paolo Ippolito, Kirill Kutskov και Dries Van Langendonck για τη νίκη των κατηγοριών KZ, OK και Junior.

    Οι Verstappen Horner, Perez με τις γυναίκες τους στη χθεσινή βραδιά.
    Οι Verstappen Horner, Perez με τις γυναίκες τους στη χθεσινή βραδιά.

    Διαβάστε επίσης:

    H FIA ερευνά το ζεύγος Βολφ!

    Μια μούσα με γαλλική φινέτσα!

    Ολοκληρωμένη ψηφιακή εμπειρία!



    ΣΧΟΛΙΑ